• چهارشنبه / ۲۲ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404052213563
  • خبرنگار : 50555

سبزوار با بهره‌وری بهینه از منابع آبی، آینده‌ای روشن برای خاویار ایرانی رقم می‌زند

سبزوار با بهره‌وری بهینه از منابع آبی، آینده‌ای روشن برای خاویار ایرانی رقم می‌زند

ایسنا/خراسان رضوی معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سبزوار گفت: پرورش آبزیان در سبزوار نه تنها به افزایش اشتغال و درآمد کشاورزان کمک می‌کند، بلکه با بهره‌وری بهینه از منابع آبی، آینده‌ای روشن برای تولید خاویار ایرانی رقم می‌زند.

علی‌اصغر امانیان، در گفت‌وگو با ایسنا با تأکید بر شرایط ایده‌آل این شهرستان برای پرورش خاویار، از تلاش‌ها برای احیاء این صنعت تاریخی و افزایش صادرات آن به بازارهای جهانی خبر داد.

وی به بررسی تأثیرات نخستین مجتمع پرورش ماهیان خاویار در سبزوار بر تولید و صادرات این شهرستان پرداخت و اظهار کرد: پرورش آبزیان یکی از ظرفیت‌های کلیدی است که ارتباط نزدیکی با بخش کشاورزی دارد. به ‌ویژه در مناطق کویری که برای بهره‌وری بیشتر از آب، ناچار به استفاده از استخرهای کشاورزی هستیم.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سبزوار بیان کرد: استخرهای دو منظوره بهترین فرصت را برای پرورش آبزیان، چه ماهیان سردآبی و چه گرمابی، فراهم می‌آورند؛ این اقدام نه تنها به افزایش اشتغال کمک می‌کند، بلکه درآمد کشاورزان را نیز افزایش داده و بهره‌وری آب را از نظر کیفیت بهبود می‌بخشد.

وی با اشاره به شرایط مناسب آب و هوایی سبزوار، افزود: چاه‌های دو منظوره ما با آب با کیفیت و EC میانگین ۷.۵ و دمای مناسب ۲۵ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد، بهترین شرایط را برای تولید خاویار فراهم کرده است.

 امانیان با بیان اینکه ایران از دیرباز به ‌عنوان تولیدکننده خاویار و پسته شناخته می‌شود و به ‌ویژه خاویار که چند دهه پیش ایران بزرگ‌ترین تولیدکننده خاویار دنیا بود؛ این تکنولوژی جدید،  تولید خاویار را از دریای مازندران به استخرهای دو منظوره منتقل کرده است.

 وی با اشاره به اینکه در سبزوار، حدود ۱۰ سال است این پروژه را آغاز کرده‌ایم و امسال برای سومین سال متوالی است که در حال استحصال خاویار هستیم، بیان کرد: این فعالیت نه تنها به درآمدزایی و اشتغال‌زایی کمک می‌کند، بلکه ارزآوری برای کشور نیز به همراه دارد. بدین ترتیب، ایران به نقطه‌ای خواهد رسید که زمانی بهترین و بیشترین خاویار دنیا را دارا بود و این امر نیازمند سیاست‌گذاری‌های وزارت جهاد کشاورزی و سازمان شیلات کشور برای توسعه این صنعت است.

صادرات خاویار سبزوار به بازارهای جهانی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سبزوار همچنین به صادرات خاویار اشاره و اظهار کرد: سبزوار به عنوان یکی از مراکز مهم پرورش آبزیان در کشور، دارای هفت مزرعه پرورش خاویار است که از این تعداد، چهار مزرعه به مرحله تولید رسیده‌اند.

وی اظهار کرد: اطلاعاتی که ما به دست آورده‌ایم نشان می‌دهد که خاویار سبزوار به عنوان یکی از مزارع با کیفیت از لحاظ کمی و کیفی و همچنین خواص طب سنتی، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

امانیان با اشاره به اینکه گوشت خاویار سبزوار به روسیه و آذربایجان صادر می‌شود، تصریح کرد: به جرأت می‌توان گفت که حدود ۹۰ درصد آن به روسیه و مابقی به کشورهای حوزه خلیج فارس، اتریش، آلمان و ترکیه نیز صادر می‌شود.

وی بیان کرد: از نظر سایز و رنگ، خاویار سبزوار یکی از بهترین‌هاست و کشورهای مقصد، تمایل زیادی به خرید این محصول دارند که خوشبختانه ارزآوری خوبی برای کشور ما به همراه دارد. ما در حال پیگیری هستیم که تا پایان سال، ظرفیت بسته‌بندی و تولید خاویار به نام سبزوار را به‌طور کامل راه‌اندازی کنیم.

مدیر جهاد کشاورزی سبزوار با اشاره به رشد چشمگیر تولید خاویار در سال جاری، اعلام کرد: در حالی که سال‌های گذشته تولید به ۲۴۰ و ۲۵۰ کیلوگرم محدود بود، امسال ظرفیت به یک تن خاویار رسیده است که این موفقیت، ارزآوری قابل توجهی برای کشور به همراه دارد.

چالش‌های تولید و تأثیرات خاموشی‌ها

امانیان با ابراز نگرانی از خسارت‌های ناشی از قطع برق، تصریح کرد: برآورد می‌شود که ۳۰ تا ۴۰ درصد خسارت به دلیل قطع برق برای پرورش ماهی‌ها ایجاد شده است.

وی افزود: در زمینه پرورش آبزیان، سالانه ۲۸۰۰ تن ماهی سردآبی و ۲۰۰ تن ماهی گرمابی تولید می‌شود که در مجموع به ۳۰۰۰ تن می‌رسد. متأسفانه به دلیل خاموشی چاه‌های کشاورزی، ما از رشد چشمگیر خود عقب مانده‌ایم و این خاموشی‌ها نه تنها در سبزوار، بلکه در تمامی شهرستان‌ها در بخش کشاورزی به ویژه آبزیان، خسارت‌های جبران‌ناپذیری به بار آورده است. با این حال، سبزوار همچنان رتبه اول را در استان دارد و تقریباً ۹۰ درصد تولید ماهی قزل‌آلا را به سمت مازندران و تهران تأمین می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: سبزوار در حوزه تولید ماهیان سردآبی و گرمابی ۱۸ درصد و در حوزه تولید خاویار ۱۰۰ درصد از تولید استان را به خود اختصاص داده‌اند؛ ماهی قزل‌آلا و سایر ماهیان سردآبی و گرمابی عمدتاً برای مصرف داخلی هستند، اما خاویار به‌صورت مستقیم به اوراسیا صادر می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha