• پنجشنبه / ۳۰ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۵:۵۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404053018611
  • خبرنگار : 50536

عسل، ابرغذای هوشمند طبیعت

عسل، ابرغذای هوشمند طبیعت

ایسنا/آذربایجان شرقی عضو هیأت علمی بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی با اشاره به یافته‌های نوین علمی در حوزه خواص عسل، اظهار کرد: گویی طبیعت سیستمی طراحی کرده که زنبورعسل پیام‌های سودمند گیاهان را دریافت و در قالب عسل به شکلی قابل جذب برای بدن انسان عرضه می‌کند، موضوعی که ارزش عسل را به عنوان محصولی استراتژیک در حوزه غذا و دارو بیش از پیش افزایش می‌دهد.

لیلا قره‌داغی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: ۳۱ مرداد در تقویم ملی ایران به پاسداشت محصول شگفت‌انگیز زنبورعسل و قدردانی از زحمات زنبورداران کشور، به روز عسل اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه عسل یک بیوفرمولاسیون طبیعی یا ابرغذای هوشمند است، افزود: همواره عسل به عنوان یک ماده غذایی طبیعی، انرژی‌زا و سرشار از آنزیم‌ها، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها شناخته می‌شد، اما یافته‌های پژوهشی جدید نشان می‌دهد که عسل بسیار فراتر از یک ماده غذایی ساده بوده و به عنوان یک اکوسیستم کامل و یک غذای فراسودمند پیچیده عمل می‌کند.

قره‌داغی خاطرنشان کرد: تحقیقات پیشرو نشان داده است که عسل حاوی مولکول‌های اطلاعاتی ویژه‌ای است که برخلاف تصور گذشته، در دستگاه گوارش از بین نمی‌روند، بلکه به خوبی جذب شده و می‌توانند اثرات بیولوژیک در سطح سلولی ایجاد کنند. این موضوع توضیحی علمی برای بسیاری از خواص دارویی عسل همچون اثرات ضدالتهابی و تقویت سیستم ایمنی است که قرن‌ها در طب سنتی به تجربه اثبات شده بود.

عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی در پایان تأکید کرد: هنگام مصرف عسل اصیل و طبیعی، تنها یک ماده شیرین استفاده نمی‌کنیم، بلکه در واقع از کتابی از اطلاعات حیاتی بهره‌مند می‌شویم که حاصل میلیون‌ها سال تکامل و همزیستی طبیعت است.

وی افزود: از این رو توصیه می‌شود برای حفظ این گنجینه ارزشمند، از عسل‌های خام و تصفیه‌نشده زنبورداران محلی استفاده شود، چرا که فرآوری‌های صنعتی ممکن است این ساختارهای ظریف را تخریب کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha