• شنبه / ۸ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404060804588
  • خبرنگار : 50225

هنگام بروز بیماری‌های روده‌ای باید چه کرد؟

هنگام بروز بیماری‌های روده‌ای باید چه کرد؟

ایسنا/خوزستان رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز با اشاره به راه‌های ابتلا به التور، بر لزوم مراجعه فوری به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی یا درمانی در صورت مشاهده علائم بیماری‌های گوارشی به ویژه اسهال شدید تاکید کرد.

کاوس کریمی در گفت‌وگو با ایسنا در گفت‌وگو با اشاره به خطر بروز بیماری‌های روده‌ای به ویژه التور (وبا)، اظهار کرد: با اوج‌گیری فصل گرم، کارشناسان بهداشتی نسبت به افزایش شیوع بیماری‌های روده‌ای و گوارشی، به ویژه اسهال، هشدار می‌دهند. در این میان، التور به دلیل سرعت انتشار و شدت علائم، از اولویت‌های اصلی مراکز درمانی و بهداشتی محسوب می‌شود.

عوامل کلیدی در شیوع التور؛ از خشکسالی تا بهداشت فردی

وی افزود: بر اساس گزارش‌های موجود، چندین عامل در گسترش بیماری التور نقش دارند؛ دسترسی محدود به آب آشامیدنی سالم، بستر را برای شیوع بیماری‌های منتقله از آب فراهم می‌کند. همچنین مدیریت نشدن صحیح فضولات، زباله‌ها و پس‌ماندها، منابع آب و غذایی را آلوده می‌کند.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: جریان فاضلاب‌ها و جوی‌های روباز در سطح شهرها و روستاها، یکی از مهم‌ترین راه‌های انتشار آلودگی است. شست‌وشوی نامناسب دست‌ها، به ویژه پس از استفاده از سرویس بهداشتی و قبل از غذا، خطر ابتلا را به شدت افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: جابه‌جایی جمعیت در فصول گرم، به گسترش سریع‌تر عوامل بیماری‌زا کمک می‌کند. تهیه غذا از دست‌فروش‌ها و اغذیه‌فروشان سیار که ممکن است اصول بهداشتی را رعایت نکنند هم ریسک آلودگی را بالا می‌برد.

کریمی با بیان اینکه آب، غذا و دست‌های آلوده، راه‌های انتقال بیماری وبا هستند، گفت: عمدتا التور از طریق آب آلوده به فاضلاب انسانی، مصرف غذاهای آلوده و تماس با دست‌های آلوده به مدفوع افراد بیمار منتقل می‌شود.

هنگام بروز التور چه باید کرد؟

وی افزود: در صورت مشاهده علائم بیماری‌های گوارشی، به ویژه اسهال شدید، باید بلافاصله به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی، درمانی یا بیمارستان مراجعه کرد. مصرف ORS (محلول خوراکی جبران آب و املاح) برای جلوگیری از دهیدراسیون (کم‌آبی بدن) نیز حیاتی است.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: داروهای تجویز شده توسط پزشک باید تا پایان دوره و حتی پس از بهبودی اولیه، به طور کامل مصرف شوند. برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران، فرد بیمار باید از دیگر اعضای خانواده جدا و اصول قرنطینه رعایت شود.

وی بیان کرد: با رعایت دقیق نکات بهداشتی و هوشیاری در برابر علائم بیماری، می‌توان از سلامت خود و اطرافیان در برابر این بیماری‌های فصلی محافظت کرد. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha