محمد پیلهفروش، با اعلام این خبر اظهار کرد: از مجموع باغات فندق استان، بیش از ۲ هزار و ۶۶۰ هکتار بارور و ۲۵ هکتار غیربارور هستند که بیشترین سطح زیر کشت این محصول در منطقه الموت شهرستان قزوین واقع شده است.
وی افزود: بخش رجاییدشت و رازمیان، بهویژه روستاهای هیر، ویار، یارود و آکوجان، از مهمترین مناطق تولید فندق در استان هستند و روستای یارود را میتوان قطب فندقکاری استان نامید.
پیلهفروش میانگین عملکرد این محصول را حدود ۱۱۰۰ کیلوگرم در هکتار برآورد و خاطرنشان کرد: استان قزوین پس از گیلان، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید فندق را در کشور داراست. ارقام موجود در منطقه شامل ارقام بومی مانند گرد اشکور، شصتک، زرآبادی، سیاه الموت و سهگوش و همچنین ارقام خارجی و گردهدهنده است که رقم گرد اشکور حدود ۷۰ درصد باغات را پوشش میدهد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، کمبود نهالستان تولیدکننده نهال سالم و استاندارد، مشکلات صنایع تبدیلی و انبارداری، و همچنین مشکلات مربوط به آبرسانی و انتقال آب در روستاها را از مهمترین مسائل و مشکلات این حوزه برشمرد.
وی بر اهمیت تشکیل تعاونی تولید باغداران فندق، ایجاد انبارهای مناسب نگهداری محصولات، ایجاد باغ مادری و نهالستان استاندارد، استفاده از ارقام مناسب و گردهدهنده، ایجاد صنایع مرتبط جهت نگهداری و فرآوری، دور آبیاری مناسب، هرس جهت نوردهی و کاهش تعداد تنهها و تغذیه و کوددهی مناسب در باغات تأکید کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، یکشنبه ۹ مرداد، پیلهفروش با اشاره به تفاوت در توپوگرافی استان و تودههای محلی موجود، زمان برداشت این محصول را از اواخر مرداد تا اواخر شهریور اعلام کرد.
انتهی پیام
نظرات