• پنجشنبه / ۲۰ شهریور ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1404062011723
  • خبرنگار : 71967

دستاورد جدید دانشمندان آکسفورد و UCL ، تحولی در درمان پارکینسون

دستاورد جدید دانشمندان آکسفورد و UCL ، تحولی در درمان پارکینسون

دانشمندان دانشگاه کالج لندن (UCL) و دانشگاه آکسفورد موفق به ساخت دستگاه اولتراسوندی نوین شده‌اند که می‌تواند بخش‌های عمیق مغز را بدون نیاز به جراحی با دقت بالا تحریک کند. این دستاورد جدید می‌تواند درمان اختلالات عصبی همچون پارکینسون، افسردگی و لرزش‌های اساسی را دگرگون سازد.

به گزارش ایسنا، فناوری نوین بر پایه روش تحریک اولتراسوند فراجمجمه‌ای (TUS) عمل می‌کند. این روش با ارسال پالس‌های مکانیکی ملایم، فعالیت نورون‌ها – سلول‌های اصلی ارتباطی مغز – را تنظیم می‌کند. مشکل اصلی سیستم‌های پیشین، محدودیت در رساندن امواج به نواحی عمیق مغز با دقت کافی بود. دستگاه جدید با استفاده از ۲۵۶ اِلِمان در قالب یک کلاه ویژه، می‌تواند نواحی‌ای را هدف بگیرد که تا هزار برابر کوچک‌تر از محدوده دستگاه‌های متداول و ۳۰ برابر دقیق‌تر از فناوری‌های پیشین هستند.

این کلاه به یک ماسک پلاستیکی نرم مجهز است که با ثابت نگه داشتن سر، دقت هدف‌گیری را افزایش می‌دهد. در آزمایش‌های اولیه بر روی هفت داوطلب، پژوهشگران بخش کوچکی از تالاموس به نام هسته زانویی جانبی  – مسئول پردازش اطلاعات بینایی – را هدف قرار دادند.

اگرچه داوطلبان تغییر محسوسی در تجربه دیداری خود احساس نکردند، اما اسکن‌ها نشان‌دهنده تحولات پایدار در فعالیت نورونی بودند. پژوهشگران امیدوارند این اثرات در آینده برای کنترل لرزش دست یا درمان دیگر اختلالات عصبی به کار گرفته شود.

مزیت کلیدی این فناوری، غیرتهاجمی بودن آن است. در حالی که تحریک عمقی مغز (DBS) نیازمند جراحی پرریسک است، سیستم جدید می‌تواند گزینه‌ای ایمن، برگشت‌پذیر و دقیق ارائه دهد. حتی امکان دارد پزشکان با این ابزار بتوانند پیش از جراحی نواحی مغز را آزمایش کنند یا به‌طور کامل از عمل جراحی بی‌نیاز شوند.

با وجود موفقیت‌های اولیه، محققان تأکید می‌کنند که مطالعات بیشتری برای شناخت کامل سازوکار این فناوری ضروری است. با این حال، این دستاورد نقطه عطفی در توسعه روش‌های نوین و هدفمند برای درک عملکرد مغز و درمان بیماری‌های عصبی به شمار می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha