• یکشنبه / ۲۳ شهریور ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404062313212
  • خبرنگار : 50038

مدیر جهاد کشاورزی ملایر:

عمده سرمازدگی در باغات انگور سنتی و خزنده رخ می‌دهد

عمده سرمازدگی در باغات انگور سنتی و خزنده رخ می‌دهد

ایسنا/همدان معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی ملایر گفت: سطح زیر کشت باغات انگور ملایر 13 هزار و 435 هکتار است که از این وسعت، سطح زیر کشت باغات انگور بارور 13 هزار و 205 هکتار و غیر بارور 229 هکتار است.

علیرضا زنگنه در گفت و گو با ایسنا گفت: سالانه 305 هزار تن انگور از این باغات برداشت می‌شود در سال جاری 20 درصد از باغات ملایر دچار خسارات سرمازدگی بهاره شدند، امسال این سرمازدگی در باغات سنتی و خزنده کاملاً مشهود است ولی در باغات داربستی کاهش برداشت انگور را نداریم.

عمده سرمازدگی در باغات انگور سنتی و خزنده رخ می‌دهد

وی تصریح کرد: یکی از راه‌های بازاریابی و افزایش رونق اقتصادی برگزاری جشنواره‌هاست، به همین منظور در چهارم مهر برگزاری دومین جشنواره ثبت جهانی انگور را در برنامه کاری داریم.

وی با بیان اینکه هدف برگزاری دومین جشنواره ثبت جهانی انگور علاوه بر شور و نشاط اجتماعی، معرفی ارقام جدید و تنوع بخشی در امر فروش فرآورده‌های انگور است، اظهارکرد: امسال 20 درصد کاهش محصول داریم که بیشتر در باغات سنتی و خزنده این سرمازدگی وجود دارد.

عمده سرمازدگی در باغات انگور سنتی و خزنده رخ می‌دهد

وی با بیان اینکه تولیدکننده‌های عمده انگور در کشور استان‌های همدان، قزوین، فارس، آذربایجان‌غربی و شرقی هستند، گفت: بیش از 50 درصد باغات انگور استان به شهرستان ملایر اختصاص دارد و میانگین تولید در شهرستان 24 تن در هکتار است.

زنگنه با اشاره به اینکه به علت سرمازدگی باغات شهرستان در سال پاییزه 1403 و بهار 1404 پیش‌بینی می‌شود میزان تولید انگور تن در هکتار 12 حدود تن باشد، افزود: از این میزان 70 درصد آن با ضریب چهار به یک، به انواع انواع کشمش تبدیل می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی ملایر در رابطه با مصارف فرآورده‌های انگور، توضیح داد: 30 درصد تولید کل انگور معادل 47 تُن به سایر محصولات فرآوری شده از انگور تبدیل می‌شود و حدود 12.5 درصد انگور تولیدی به شیره انگور (با نسبت پنج کیلوگرم انگور به یک کیلوگرم شیره) تبدیل می‌شود.

عمده سرمازدگی در باغات انگور سنتی و خزنده رخ می‌دهد

وی با بیان اینکه 4.5 درصد انگور ملایر تبدیل به آبغوره تبدیل می‌شود، ادامه داد: سه درصد انگور تولیدی به سرکه، شربت، باسلوق و ... تبدیل شده و 10 درصد از انگور تولیدی نیز به صورت تازه‌خوری و ارائه انگور تازه به بازارمصرف می‌شود.

زنگنه به ارقام مختلف  انگور در شهرستان اشاره و خاطرنشان کرد: در ملایر بیش از 15 رقم انگور وجود دارد که شامل  بیدانه سفید 85 درصد بیدانه قرمز، یاقوتی، عسگری، ترکمن 4،  فخری، صاحبی، شانی قرمز، شصت عروس، خلیلی، لعل، کندری و سیاه است.


این مقام مسئول در رابطه با آمار صادرات کشمش شهرستان ملایر، گفت: بیشتر به کشورهای روسیه، اوکراین، تاجیکستان، ازبکستان و کشورهای حوزه خلیج‌فارس صادر می‌شود و آورده مالی خوبی به همراه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha