• یکشنبه / ۲۳ شهریور ۱۴۰۴ / ۱۸:۱۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404062313776
  • خبرنگار : 50663

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی:

نقص قوانین در حوزه ایمنی فشار بر آتش‌نشانان را افزایش می‌دهد

نقص قوانین در حوزه ایمنی فشار بر آتش‌نشانان را افزایش می‌دهد

ایسنا/خراسان رضوی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی با تأکید بر ضرورت بازنگری در قوانین حوزه ایمنی و اصلاح آن گفت: قوانین باید بازدارنده باشد تا از فشار کار آتش‌نشانان کاسته شود.

جلال ملکی در حاشیه مراسم تشییع شهید آتش‌نشان « رضا فخریان» در مشهد و در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شهید فخریان مانند سایر شهدای آتش‌نشان در حین خدمت به مردم جان خود را از دست داد؛ باید توجه کرد که هر چه جامعه‌ای ایمن‌تر باشد حوادث آن و آسیب‌هایی که به آتش‌نشانان آن وارد می‌شود، کمتر است.

وی با اشاره ایمنی سایر کشورها تصریح کرد: ایمنی کشورهای پیشرفته بسیار بالا است و مردم نیز در این زمینه مشارکت داشته و آگاهانه پیگیر این امورند، اما در ایران افراد بیشتر دنبال پارتی‌تراشی‌اند تا رعایت ایمنی را از آنان نخواهیم؛ در خیلی از مکان‌ها به دلیل دید مثبت به ایمنی، کار درستی انجام می‌دهند تا مجموعه‌ای که مردم از آن استفاده می‌کنند، سالم باشد و مردم دچار حادثه نشوند.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی با بیان اینکه شهدای آتش‌نشان، جزو مظلوم‌ترین شهدا هستند، بیان کرد: ما آتش‌نشانان  در هیچ‌کدام از حوادث و اتفاقات دخیل نیستیم و آتش‌نشان در محل حادثه هیچ تقصیری ندارد؛ فرد دیگری کوتاهی و خطایی انجام داده و آتش‌نشان در محل دچار حادثه می‌شود.

ملکی با اشاره به حادثه پلاسکو و اتفاقات دیگر از این دست، اظهار کرد: آتش‌نشانان در ایران متفاوتند زیرا کمتر جایی در دنیا شاهدیم که برای نجات مال افراد نیز، آتش‌نشانان جان خود را به خطر بیندازند؛ آتش‌نشانان در ایران نه‌تنها برای جان افراد، بلکه برای مال آنها نیز جان خود را به خطر می‌اندازند مانند حادثه پلاسکو که تعداد زیادی از آتش‌نشانان ما جان خود را از دست دادند. آتش‌نشانان مسئولیت‌پذیر و متعهدند و حاضرند تا پای از دست دادن جان خویش در محل حوادث انجام وظیفه کنند.

وی با بیان اینکه بلندپروازی است که انتظار داشته باشیم آتش‌نشانان شهید نشوند، اظهار کرد: ایمنی هیچگاه مطلق نیست؛ اگر شهری بسیار ایمن داشته باشیم، اما ساکنان آن ایمنی را رعایت نکنند، با وجود ایمنی جامعه، باز هم شاهد حادثه و آتش‌سوزی هستیم. همه باید برای افزایش ایمنی کمک کنند؛ علاوه بر تجهیزات ایمن، باید شاهد  انجام رفتار ایمن از طرف شهروندان نیز باشیم.

نقص قوانین  در حوزه ایمنی مسئولیت آتش‌نشانان را افزایش می‌دهد

نقش آموزش و پرورش و رسانه‌ها در افزایش ایمنی

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی بیان کرد: در راستای افزایش ایمنی، آموزش و پرورش و رسانه‌ها کجای داستان هستند؟ کدام کتاب آموزش‌پرورش، آموزش مناسب فراخور شرایط برای سن و سال افراد ارائه می‌دهد؟ از کلاس اول تا بالاترین مدارج دانشگاهی در حوزه ایمنی و آتش‌نشانی چه آموزشی داده می‌شود؟ آیا تدریسی برای نحوه استفاده از خاموش‌کننده داده می‌شود؟

ملکی با اشاره به پیشرفت سایر کشورها در حوزه ایمنی ادامه داد: خیلی از سازمان‌های ما به وظایف خود به درستی عمل نکرده و نتیجه آن، اینگونه شده که در شهرها ناایمنی مشهودی وجود دارد و باید برای آن فکر جدی کرد.

وی با تقسیم‌بندی ایمنی به دو حوزه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، گفت: سخت‌افزاری مربوط به آتش‌نشانی و ایستگاه‌ها است؛ پرسنل آموزش‌دیده و حرفه‌ای برخی از شهرهای ما سال‌ها آموزش مناسب در حوزه آتش‌نشانی ندیده‌اند. در تهران ایستگاه و پرسنل خوب و به روز هستند، اما خیلی از شهرهای کشور وضعیت خوبی ندارند.

سخنگوی سازمان ‌آتش‌نشانی با بیان اینکه بخش نرم‌افزاری شامل آموزش می‌شود، اظهار کرد: بخش نرم‌افزاری منحصرا به آتش‌نشانی مرتبط نیست و همکاری همه سازمان‌ها را نیاز دارد، ما در حوزه قوانین حوزه ایمنی بسیار نقص داریم.  اکنون اگر فردی در حوزه ایمنی تخلفاتی انجام دهد، با فردی که آن را رعایت می‌کند تفاوتی وجود ندارد. طی سه سال اخیر در تهران با ورود دستگاه قضائی، شهرداری و شورای شهر اوضاع مناسب شد اما این همه کار نیست، چراکه در همه کشور تغییر ایجاد نشده است.

ملکی با تأکید بر ضرورت بازنگری در قوانین و اصلاح آن، تصریح کرد: قوانین باید بازدارنده و اصلاح‌گر باشد. بر اساس قانون وزارت بهداشت، هر مرکز درمانی ابتدا باید از آتش‌نشانی تأییدیه بگیرد تا مجوز آنان تمدید شود و این اقدام را باید همه دستگاه‌ها انجام دهند. باید آتش‌نشانی از مجموعه‌ها بازید کرده تا ایمنی را دریافت کنند، اما افراد با پرداخت هزینه‌ای بیشتر، مجوز خود را تمدید می‌کنند. خیلی افراد به وظیفه خود عمل نکرده و فشار و مسئولیت آتش‌نشانان زیاد شده است.

وی ادامه داد: هر دستگاه و فردی مسئولیتی در قبال ایمنی دارد و باید به آن عمل کند. وظیفه آتش‌نشانی نیست تا ساختمان را ایمن‌سازی کند، چراکه هر ساختمانی صاحبی دارد که از طریق آن ساختمان درآمدزایی انجام می‌دهد و وظیفه آتش‌نشانی نیست که به دنبال ایمنی‌سازی آن باشد. همه باید به هم کمک کنیم تا شهر ایمن و آمار حوادث کم شود.

چرا شهید آتش‌نشان در زمره شهدای بنیاد شهید قرار نمی‌گیرد؟

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تصریح کرد: ما زمانی که لباس آتش‌نشانی را بر تن خود کردیم، پذیرفتیم که این کار خطرناکی است و آگاهانه آن را پذیرفتیم. افراد آتش‌نشان اکثرا دارای تخصص و حرفه‌ای هستند و روحیه ایثارگری دارند. ما قبول کردیم در این لباس شهادت و جانبازی داریم و این امر ما را ناراحت نمی‌کند. اتفاقی که باعث رنجش خاطر ما می‌شود این است که شغل آتش‌نشانی در نگاه برخی مسئولین و نه مردم، شغل سخت محسوب نمی‌شود و شناختی از آتش‌نشانی ندارند.

ملکی با انتقاد از قرارنگرفتن شغل آتش‌نشانی در فهرست مشاغل سخت، اظهار کرد: شهید آتش‌نشان برای نجات مال مردم، جان خود را به خطر انداخته و بعد از مدتی به فراموشی سپرده می‌شود؛ متاسفانه شهید آتش‌نشان، شهید رسمی حساب نشده و بنیاد شهید آن را جزو شهدای خود حساب نمی‌کند و در نتیجه خانواده آنها نمی‌توانند از یک‌سری مزایا  استفاده کنند.

نقص قوانین  در حوزه ایمنی مسئولیت آتش‌نشانان را افزایش می‌دهد

وی اظهار کرد: شهید آتش‌نشان مصداق فداکاری و از خودگذشتگی است، اما تا کنون هرچه تلاش کردیم موفق نشدیم این شهیدان را جزء شهدای بنیاد قرار دهیم و توقع داریم رسیدگی بهتری به بازماندگان و خانواده آنان شود و امیدواریم مسئولان این امر را در اولویت امور خود قرار دهند.

 شهید رضا فخریان، متولد سال ۱۳۶۳ دارای دو فرزند دختر دو و هفت ساله، در روز جمعه ۲۰ شهریورماه، بعنوان معاون شیفت ایستگاه ۱۸ آتش‌نشانی مشهد برای عملیات مهار آتش کارگاه مبل‌سازی در بلوار بابانظر مشهد اعزام شده بود که متاسفانه در این سانحه جان خود را از دست داد.

پیکر مطهر این شهید صبح یکشنبه ۲۳ شهریور بر دوش همکاران آتش‌نشان خود و با حضور مدیران و مسئولان استانی و کشوری، پس از طواف در حرم رضوی و اقامه نماز میت بر پیکر این شهید، در آرامستان بهشت رضا (ع) به خاک سپرده شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha