شیرین هدایت کردستانی در گفت و گو با ایسنا، بر اهمیت حیاتی تغذیه سالم برای کودکان و نوجوانان تأکید کرد و آن را نقشی کلیدی در سلامت، رشد و موفقیت تحصیلی آنان دانست.
وی افزود: دانشآموزان بخش عمدهای از روز را در مدرسه سپری میکنند و نیمی از کالری مورد نیاز خود را در آنجا دریافت میکنند، لذا همکاری خانه و مدرسه برای تضمین سلامت آنان ضروری است.
هدایت کردستانی، دلایل اهمیت تغذیه را شامل بهبود حافظه و عملکرد تحصیلی، تأمین انرژی لازم برای فعالیتهای روزمره و شکلدهی عادات غذایی سالم برای یک عمر برشمرد.
مدیر تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کردستان، ستونهای اصلی تغذیه سالم برای دانشآموزان را شامل شیر و لبنیات، میان وعدههای هوشمند(جایگزین تنقلات مضر)، پرهیز از مصرف چیپس، پفک و نوشابه به دلیل ارزش غذایی پایین، نمک بالا و چربی زیاد، ساندویچهای خانگی مانند نان و پنیر و سبزی، کوکو، کتلت، یا ساندویچ کره بادام زمینی طبیعی با کمی عسل عنوان کرد.
وی اضافه کرد: عدسی و خوراک لوبیا به عنوان گزینههای مقوی برای صبحانه یا میان وعده مطرح است، همچنین از نانهای سبوسدار(سنگک، جو) برای تأمین انرژی پایدارتر استفاده شود.
هدایت کردستانی، بر نقش محوری خانوادهها تأکید کرد و گفت: الگو بودن در مصرف غذاهای سالم، تبدیل وعدههای غذایی خانوادگی به فرصتی برای آموزش عادات خوب، مشارکت دادن فرزندان در تهیه غذا و پیشنهاد دادن میوه و ساندویچهای سالم به جای شیرینی و نوشابه در جشنهای مدرسه از راهکارهای این مهم است.
وی همچنین نسبت به محدودیت فست فودها و غذاهای فرآوری شده که سرشار از نمک، شکر و چربی ناسالم هستند، هشدار داد و از والدین خواست تا به کودکان بیاموزند تبلیغات مواد غذایی ناسالم را شناسایی کنند.
هدایت کردستانی در پایان تأکید کرد: تغذیه سالم به معنای تأمین سوخت باکیفیت برای مغزِ در حال یادگیری و بدنِ در حال رشد است و با برنامهریزی ساده میتوان سال تحصیلی پرباری رقم زد.
انتهای پیام
نظرات