• چهارشنبه / ۹ مهر ۱۴۰۴ / ۱۴:۴۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404070906066
  • خبرنگار : 51001

رئیس اتاق اصناف کشاورزی کشور:

روش‌های نوین آبیاری در چرخه باغداری کشور توسعه یابد

روش‌های نوین آبیاری در چرخه باغداری کشور توسعه یابد

ایسنا/همدان رئیس اتاق اصناف کشاورزی کشور گفت: روش‌های نوین و علمی آبیاری با هدف مدیریت منابع آب باید بیش از پیش در چرخه باغداری کشور توسعه یابد.

پیمان عالمی چهارشنبه ۹ مهر در جشن گردوتکانی و شکرگزاری برداشت گردو در روستای «کرزان» شهرستان تویسرکان، افزود: با توجه به تغییرات شرایط اقلیمی در مناطق مختلف کشور و کاهش منابع آب باید به سمت مدیریت نوین و بهره‌وری حداکثری از منابع آب حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه برای سامان‌دهی به امور باغداری در سراسر کشور باید به توسعه و انسجام تشکل‌های کشاورزی و باغداری اهمیت بدهیم و دست واسطه‌های سودجو و متخلف را با هدف مدیریت اختلاف قیمت محصولات تولید شده توسط کشاورزان و محصولاتی که به دست مردم می رسد، کوتاه کنیم، افزود: مصرف آب در بخش کشاورزی کشور زیر ۷۰ درصد است در حالی‌ که آمار ۸۰ تا ۹۰ درصد توسط برخی داده می‌شود که این آمار را واقعی نمی‌دانیم.

وی خواستار اختصاص سهم بیشتر سوخت به بخش کشاورزی و باغداری کشور شد و تصریح کرد: سهم سه درصدی کنونی برای این بخش کافی نیست.

عالمی تاکید کرد: باید از تجربه و نظرات کارشناسی خود کشاورزان برای برنامه‌ریزی در نهادهای حاکمیتی استفاده کرد که یکی از مهمترین موضوعات این چنینی، مدیریت الگوی کشت است.

جایگاه جهانی گردوی تویسرکان باید با قدرت حفظ شود

محمد مهدی مفتح، نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین با تأکید براینکه جایگاه جهانی گردوی تویسرکان باید با قدرت حفظ شود، افزود: ثبت جهانی گردوی تویسرکان در سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد و خوار و بار جهانی( فائو) گام بلند و موثری برای ایجاد نشان ویژه تجاری برای گردوی تویسرکان در مقیاس بین‌المللی بود که باید با تداوم جشنواره‌ها و رویدادهای علمی، فرهنگی و هنری تثبیت شود.

وی تاکید کرد: گردوی تویسرکان نباید تنها در بخش خام‌فروشی مورد استفاده قرار گیرد بلکه با توسعه صنایع تبدیلی و جانبی باید ارزش افزوده حاصل از این بخش را افزایش داد.

 ظرفیت بالای تویسرکان در تولید گردوی مرغوب و با کیفیت

رضا بهراملو، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز در این آیین  با بیان اینکه گردو با زندگی، فرهنگ و پیشینه تمدنی مردم تویسرکان عجین شده و ثبت جهانی این محول، آوازه گردوی تویسرکان را فراگیر کرده است، افزود: سرانه گردوی کشوری بین دو تا چهار کیلو، در استان همدان ۳۷ کیلو و در شهرستان تویسرکان حدود ۲۴۰ کیلو است که نشان دهنده ظرفیت بالای تویسرکان در تولید گردوی مرغوب و با کیفیت است.

وی با بیان اینکه ۱۳ درصد از باغ‌های استان همدان به گردو اختصاص دارد، خاطرنشان کرد: این در حالیست که شهرستان تویسرکان از بیش از ۸۰۰۰ هکتار باغ گردو برخوردار است.

بهراملو اضافه کرد: نقشه راه و سند چشم‌انداز ۴۰ ساله استان همدان را تدوین کردیم که مولدسازی روستاها و توسعه صنایع تبدیلی محصولاتی مانند گردو از نمونه رویکردهای این نقشه راه است.

وی با بیان اینکه توسعه دامداری، صنایع کوچک و گلخانه های کوچک مقیاس از مهمترین اقدامات برای مولد سازی روستاهاست، اظهار کرد: ۸۷ درصد تولیدات کشاورزی و باغی در استان همدان، آبی و ۱۳ درسد دیم هستند و توسعه گیاهان دارویی، دانه‌های روغنی و علوفه‌ای در دستور کار قرار دارد.

جایگاه جهانی گردوی تویسرکان پابرجا و استوار می‌ماند

سید مجید شماعی، فرماندار تویسرکان نیز در این آیین گفت: وظیفه ما این است که نشان ویژه ویژه تجاری و جهانی گردوی تویسرکان را حفظ کنیم.

وی افزود: باید از راهکارهای نوین و علمی برای مدیریت منابع آب کشاورزی استفاده کنیم و به مردم این اطمینان را بدهیم که جایگاه جهانی گردوی تویسرکان پابرجا و استوار می ماند.

وی تصریح کرد: توسعه صنایع تبدیلی، صیانت از باغ‌های گردو و دوری از خام فروشی صرف از دیگر راهکارهای موثر در تثبیت جایگاه جهانی گردوی تویسرکان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha