• پنجشنبه / ۱۰ مهر ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404071006422
  • خبرنگار : 50229

رییس گروه‌ استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران:

جامعه‌ای موفق است که گرداننده آن نخبگان باشند

جامعه‌ای موفق است که گرداننده آن نخبگان باشند

ایسنا/خوزستان رییس گروه‌ استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه جلسات با نخبگان باید به صورت مستمر و کارگروهی برگزار و پیوندهای مختلفی میان دانشگاه و صنعت ایجاد شود، گفت: جامعه‌ای موفق است که گرداننده آن جامعه، نخبگانش باشد.

الهام حویزی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به ۱۰ مهر روز ملی نخبگان در خصوص اهمیت حمایت از نخبگان و با اشاره به اینکه یکی از بحث‌های مهم مطرح در کشور و استان فرارمغزها و نارضایتی نخبگان است، اظهار کرد: حمایت‌های دانشگاه از نخبگان،  اشتغال آن‌ها و بحث سربازی آقایان، سه مورد از مهم‌ترین موضوعات در این زمینه است. با حمایت دستگاه‌های ذی‌ربط، رایزنی‌های دانشگاه یا حتی حمایت‌های معنوی می‌توانیم مسیری را برای رفع مشکلات نخبگان در پیش بگیریم.

وی افزود: تشویق و حمایت از نخبگان می‌تواند بیشتر از این باشد که البته مستلزم این است که منابعی خارج از دانشگاه به دانشگاه کمک کنند، زیرا دانشگاه همواره با محدودیت‌های مالی روبه‌رو است. برای مثال در خوزستان شرکت‌های مختلفی داریم که این شرکت‌ها می‌توانند هدایای مختلفی به نخبگان اهدا یا به هر طریقی از نخبگان حمایت کنند.

حویزی با تاکید بر اهمیت اشتغال نخبگان گفت: دغدغه اصلی دانشجویان نخبه اشتغال است و کمک به آن‌ها در این زمینه باعث هموار شدن مسیر نخبگان می‌شود. طی این چند سال اخیر شرکت‌ها لیست دانشجوهای نخبه را به جهت تامین نیروی انسانی خود از دانشگاه خواسته‌اند و دانشگاه نیز در اسرع وقت همکاری‌های لازم را با این شرکت‌ها داشته است اما دانشگاه به صورت پیوسته و اجرایی، قراردادی با شرکت‌ها و صنایع بزرگ در استان ندارد و به نوعی ما هیچ اهرم فشاری بر این شرکت‌ها نداریم.

وی با اشاره به سربازی آقایان نخبه اظهار کرد: بحث سربازی برای آقایان بسیار مهم است. از این جهت دانشجویان نخبه آقا می‌توانند سربازی خود را به صورت امریه در جاهای مختلف بگذرانند اما دانشگاه برای انجام این کار به دلیل اینکه تفاهم‌نامه‌ای با شرکت‌ها ندارد، با محدودیت روبه‌رو است. در این زمینه خود شرکت‌ها باید به دانشگاه درخواست بدهند. این بحث‌ها می‌تواند باعث ایجاد احساس رضایتمندی در قشر نخبه شود.

حویزی در خصوص ضرورت استفاده از نخبگان برای حل مشکلات استان بیان کرد: بچه‌های نخبه نسبت به بقیه در زمینه‌های تخصصی خود یک پله جلوتر هستند و معمولا دیدگاه‌های خوبی دارند. برخی اوقات ارگان‌های مختلف جلساتی را با نخبگان دانشگاهی برگزار و از نظرات آن‌ها استفاده می‌کنند. این ارتباط جای امیدواری دارد اما باید بیشتر تقویت شود.

وی افزود: وقتی ارگانی با دانشگاه جلسه‌ای برگزار می‌کند، خیلی خوب می‌شد اگر بعدا گزارشی در خصوص استفاده از ایده‌های نخبگان ارائه دهد تا ببینیم که ایده‌های ارائه‌شده توانسته مشکلی را در استان برطرف کند یا اینکه برای بهبود این ایده چه کارهایی می‌توان انجام داد.

رییس گروه‌ استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه جلسات با نخبگان باید به صورت مستمر و کارگروهی برگزار و پیوندهای مختلفی میان دانشگاه و صنعت ایجاد شود، گفت: ما خیلی وقت‌ها می‌بینیم که کشورهای دیگر ایده را خریداری می‌کنند در حالی که نخبه‌های ما خیلی راحت ایده و نظرات خود را در جهت بهبود چالش‌ها و مشکلات استان ارائه می‌دهند.

این مقام مسئول اضافه کرد: خیلی وقت‌ها نخبگان ایده خوب را ارائه می‌دهند اما طرف اجرایی حاضر نیست از این ایده رایگان استفاده کند و این عدم توجه باعث سکوت و سرخوردگی نخبگان می‌شود. من فکر می‌کنم جامعه‌ای موفق است که گرداننده آن جامعه نخبگانش باشد و اگر نخبگان در جامعه‌ای دچار سرخوردگی شوند، آن جامعه هرگز توسعه‌یافته نخواهد شد.

حویزی با اشاره به ضرورت استفاده از دانش نخبگان در توسعه اقتصادی استان گفت: اقتصاد مانند علوم دیگر است و خیلی خوب می‌شد با توجه به شرایط، فرصت‌ها، چالش‌های هر استان، از نظر تخصصی از نخبگان در این زمینه استفاده کرد. علت بسیاری از معضلات اقتصادی کشور ما این است که در زمان و مکان مناسب از سیاست مناسب استفاده نمی‌شود و گاها افرادی بر سر کار هستند که از آن شایستگی لازم برخوردار نیستند؛ این افراد حداقل می‌توانند از نظرات نخبگان در حوزه‌های خود استفاده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha