بیشتر افرادی که سعی در کاهش وزن دارند، روی کالری، کربوهیدرات یا تعداد قدمها تمرکز میکنند اما نتایج آزمایش جدید به سطح فرآوری غذا اشاره کرده است.
محققان منوهای غذایی که عمدتا از غذاهای با حداقل فرآوری با منوهایی که از غذاهای فوق فرآوریشده تشکیل شده بودند را مقایسه کردند و آنچه طی هشت هفته اتفاق افتاد، پیگیری شد.
نتیجه این بود، افرادی که از رژیم غذایی با حداقل غذاهای فرآوریشده استفاده میکردند، تقریبا دو برابر افرادی که از رژیم غذایی با حداکثر غذاهای فرآوریشده استفاده میکردند، وزن کم کردند، هرچند دو رژیم مورد بررسی از دستورالعملهای سالم یکسانی پیروی میکردند.
محققان در یک کارآزمایی تصادفی کنترلشده، ۵۵ بزرگسال مبتلا به اضافه وزن یا چاقی را به دو رژیم غذایی هشت هفتهای تقسیم کردند. یک رژیم غذایی شامل غذاها با حداقل فرآوری و دیگری از غذاهای فوق فرآوری بود و شرکتکنندگان میتوانستند هر چقدر که میخواهند غذا بخورند.
این گروه تحقیقاتی درصد تغییر وزن، ترکیب بدن، نشانگرهای خون و امتیازهای مربوط به اشتها را اندازهگیری کرد. پس از دو دوره پیروی از این رژیم غذایی، نتایج هر فرد مقایسه شد.
ساموئل جی. دیکن از مرکز تحقیقات چاقی (UCL) دانشگاه کالج لندن، محقق ارشد این تحقیق گفت: طی هشت هفته، افرادی که در برنامه غذایی با حداقل فرآوری (MPF) بودند، حدود ۲.۰۶ درصد از وزن اولیه خود را از دست دادند، در حالی که افراد در برنامه غذایی فوق فرآوری (UPF) حدود ۱.۰۵ درصد وزن کم کردند.
وی افزود: یافتهها نشان میدهد که کاهش وزن در رژیمهای غذایی با حداقل فرآوری، بیشتر از رژیمهای فوق فرآوری است و علاوه بر توصیههای موجود، به راهنماییهای غذایی در مورد فرآوری مواد غذایی نیاز است.
غذاهای فوق فرآوری شده بهعنوان فرمولاسیونهای صنعتی تعریف میشوند که مواد غذایی استخراج شده را با مواد افزودنی مخلوط میکنند. غذاهای با حداقل فرآوری مانند ماست ساده، جو دوسر، تخم مرغ، سبزیجات و گوشتهای بدون چاشنی به حالت طبیعی خود نزدیکتر هستند.
توده چربی افراد با رژیم غذایی حداقل فرآوری مواد غذایی، بیشتر کاهش یافت، در حالی که رژیم غذایی با غذاهای فوق فرآوریشده، با وجود کاهش کلی وزن، کاهش چربی قابل توجهی را نشان نداد. تری گلیسیرید در رژیم غذایی با حداقل فرآوری بیشتر کاهش یافت و افراد کنترل بهتری بر هوسهای غذایی خود گزارش کردند. کاهش فشار خون در تجزیه و تحلیلهای اولیه به نفع رژیم غذایی با حداقل فرآوری بود و عوارض جانبی در هر دو منو عمدتا خفیف بود.
نتایج تحقیقات مشاهدهای بزرگ، مصرف بیشتر مواد فوق فرآوری شده را با خطرات سلامتی در طول زمان مرتبط میدانند. خواندن برچسبهای مربوط به امولسیفایرها، رنگها و شیرینکنندهها به شما کمک میکند تا محصولات فوق فرآوری شده را به سرعت تشخیص دهید.
سایت ارث گزارش کرد، این دادهها علت و معلول را اثبات نمیکنند اما با آنچه آزمایشهای تغذیه کنترلشده در مورد مصرف انرژی و وزن یافتهاند، مطابقت دارند. در مجموع، نتایج نشان میدهد که انتخاب کمتر اقلام غذایی فوق فرآوریشده، اهرم منطقی برای افرادی است که وزن و سلامت طولانیمدت خود را مدیریت میکنند.
نتایج این تحقیق در مجله «طب طبیعی» (Nature Medicine) منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات