• یکشنبه / ۱۳ مهر ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404071308182
  • منبع : نمایندگی مازندران

نماینده ولی‌فقیه در نهاد رهبری دانشگاه فرهنگیان مازندران:

توان علمی زنان، کلید توسعه مرجعیت در فقه شیعه است

توان علمی زنان، کلید توسعه مرجعیت در فقه شیعه است

ایسنا/مازندران نماینده ولی‌فقیه در نهاد رهبری دانشگاه فرهنگیان مازندران گفت: توان علمی زنان کلید توسعه مرجعیت در فقه شیعه است و مسیر نوینی برای ارتقای جایگاه دینی و اجتماعی آنان فراهم می‌کند.

حجت‌الاسلام علی نامدار، در نشستی اختصاصی با موضوع «نقش‌آفرینی زن در عرصه اجتهاد و مرجعیت؛ از امکان تا واقعیت» که در جمع اساتید، کادر و طلاب مدرسه علمیه تخصصی الزهراء (س) ساری برگزار شد، به بررسی جایگاه و اهمیت اجتهاد و مرجعیت زنان در فقه شیعه پرداخت.

حجت‌الاسلام نامدار با تأکید بر اینکه اجتهاد و مرجعیت دو رکن اساسی علمی و اجتماعی در فقه شیعه هستند، خاطرنشان کرد: این جایگاه فراتر از جنسیت بوده و بر اساس شایسته‌سالاری و توان علمی تعریف می‌شود.

وی افزود: هیچ نص صریحی زنان را از مرجعیت منع نمی‌کند، اما اجماع تاریخی بیشتر مردان را در این مقام پذیرفته است که این موضوع ناشی از موانع فرهنگی و ساختاری است.

ایشان همچنین یادآور شد: در زمان معصومین علیهم السلام بدلیل دسترسی مستقیم به منابع وحیانی، اجتهاد محدود بود، ولی پس از آن دوران، ضرورت پاسخگویی به مسائل تازه، فقه شیعه را به سمت پویایی و گسترش اجتهاد هدایت کرد.

نماینده ولی‌فقیه نقش مرجعیت زنان را در بهبود مسائل حقوقی و اجتماعی مرتبط با زنان بسیار تأثیرگذار دانست و تاکید کرد که حضور زنان در این جایگاه می‌تواند منجر به تصویب قوانین عادلانه‌تر و دقیق‌تر شود و همچنین اعتماد به نفس، هویت‌بخشی و تقویت قابلیت‌های فکری و ارتباطی زنان در جامعه را افزایش دهد.

وی در نقد برخی از ادله مخالف، مانند آیه «الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَی النِّسَاءِ» و روایاتی که برخی آنها را مانع فتوا دادن زنان می‌دانند، اظهار کرد: این موارد بیشتر به نقش حمایتی و مسئولیت خانوادگی مردان اشاره دارند و نباید بعنوان ممنوعیت علمی و فقهی زنان در اجتهاد و مرجعیت تلقی شوند.

توان علمی زنان، کلید توسعه مرجعیت در فقه شیعه است

حجت‌الاسلام نامدار با تاکید بر اینکه فقه شیعه بر پایه شایسته‌سالاری استوار است و در آن جنسیت اصل نیست، خاطرنشان کرد: موانع موجود، بیش‌تر فرهنگی، سنتی و ساختاری بوده و باید با تقویت گفتمان درون دینی و نوسازی فقه شیعه برطرف شود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی حوزه علمیه خواهران در روز یکشنبه ۱۳ مهر، وی افزود: هیچ مانع ذاتی و علمی برای اجتهاد و مرجعیت زنان در اسلام شیعی وجود ندارد و تحولات در این حوزه می‌تواند افقی نو برای ارتقای جایگاه زنان در جامعه و دین فراهم آورد و الهام‌بخش سایر مذاهب اسلامی نیز باشد، که در نهایت به پویایی و تعقل بیشتر در فقه منجر خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha