نتایج پژوهش جدید نشان داد که مصرف روزانه عصاره کاکائو میتواند خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش دهد، اما فقط در افرادی که از قبل فشار خون طبیعی دارند.
پژوهشگران بیمارستان زنان بریگام و دانشکده پزشکی هاروارد بیش از ۲۱ هزار فرد سالخورده، ازجمله زنان ۶۵ سال به بالا و مردان ۶۰ سال به بالا را مورد بررسی قرار دادند. هدف این بود که پژوهشگران کشف کنند، آیا فلاوانولهای کاکائو - ترکیبات طبیعی موجود در کاکائو - میتوانند به جلوگیری از فشار خون بالا کمک کنند یا خیر.
بیماری فشار خون بالا میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد و یکی از علل اصلی ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی است.
شرکتکنندگان بهطور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند که گروه اول عصاره کاکائو را به همراه مولتیویتامین و گروه دوم، دارونما بدون هیچ ماده فعالی مصرف کردند.
در آغاز پژوهش از کل گروه، ۸۹۰۵ شرکتکننده، فشار خون بالا نداشتند. آنان مواردی بودند که پژوهشگران هنگام بررسی افرادی که در طول ۳.۴ سال بعدی به فشار خون بالا مبتلا شدند، به آنها توجه ویژهای داشتند.
پژوهشگران دریافتند که عصاره کاکائو، خطر فشار خون بالا را برای همه کاهش نداد اما تعداد موارد جدید ابتلا به فشارخون بالا تقریبا در گروه کاکائو و گروه دارونما یکسان بود.
هنگامی که پژوهشگران فقط افرادی را که فشار خون سیستولیک آنان در ابتدا کمتر از ۱۲۰ میلیمتر جیوه بود، بررسی کردند، متوجه نکته جالبی شدند؛ در این گروه، عصاره کاکائو احتمال ابتلا به فشار خون بالا را ۲۴ درصد کاهش داد.
برای افرادی که فشار خون سیستولیک اولیه آنان بین ۱۲۰ تا ۱۳۹ میلیمتر جیوه بود، عصاره کاکائو هیچ تاثیری نداشت. فواید پس از حدود ۲ سال مصرف مکمل بروز کرد و این نشان میدهد که کاکائو ممکن است به سالم نگه داشتن رگهای خونی و جلوگیری از افزایش زودهنگام فشار خون کمک کند، نه اینکه آن را پس از شروع درمان کند.
در طول پژوهش هیچ عارضه جانبی جدی گزارش نشد و عصاره کاکائوی مورد استفاده فقط حاوی مقدار کمی از ترکیبات فعال بود که بسیار کمتر از مقدار کاکائوی مورد استفاده در خوراکیهای شکلاتی است.
بهطور خلاصه، عصاره کاکائو، درمانی برای فشار خون بالا نیست، اما میتواند به محافظت از افراد دارای فشار خون سالم در برابر ابتلا به فشار خون بالا در آینده کمک کند.
سایت ساینس گزارش کرد، پژوهشگران میگویند: هنوز به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است، اما این یافتهها امیدی برای یافتن راههای ساده برای حمایت از سلامت قلب با افزایش سن ارائه میدهند.
نتایج پژوهش کنونی در نشریه «فشارخون بالا» (Hypertension) منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات