• چهارشنبه / ۱۶ مهر ۱۴۰۴ / ۱۲:۳۶
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1404071610572
  • خبرنگار : 71461

حرف‌هایی که هنگام تجلیل از موکب‌داران اربعین گفته شد

حرف‌هایی که هنگام تجلیل از موکب‌داران اربعین گفته شد
عکس آرشیوی است

مراسم تجلیل از موکب‌داران برتر اربعین ۱۴۰۴ با پیام رئیس‌جمهور و تأکید بر نقش مردم در پشتیبانی از زائران اربعین برگزار شد.

به گزارش ایسنا، ستاد بازسازی عتبات عالیات، که مسئولیت اسکان و تغزیه زائران در اربعین را به عهده دارد، از موکب‌داران برتر اربعین تجلیل کرد. سخنرانان این مراسم با تأکید بر جایگاه اربعین به‌ عنوان نماد مقابله با نظام سلطه و تجلی ایثار مردمی، بر این موضوع تاکید کردند که «کار در اربعین شغل نیست، شرافت است» و خدمات موکب‌داران، نمونه‌ای بی‌نظیر از جریان خودجوش و خدوم مردم است.

هزینه‌ای که در اربعین می‌شود از توان دولت‌ها خارج است

این مراسم، چهارشنبه (۱۶ مهر) برگزار شد که پس از آن‌که پیام رئیس جمهور خوانده شد، حجت‌الاسلام سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تحلیل جایگاه اربعین در مواجهه با نظام سلطه و تفسیر آیات سوره حشر بر همین مبنا، گفت: نتیجه محبت به نوادر و پاکان روزگار می‌شود جریان اربعین.

او ادامه داد: وقتی وارد موکب‌های عراقی می‌شوید پذیرایی شایسته‌ای می‌شود، شما را مسرانه می‌برند داخل موکب و خالصانه برای خدا کار می‌کنند و دوست دارند به سمتشان بروید. میزان هزینه‌ای که زائران و موکب‌داران اربعین برای این مراسم می‌کنند به حدی است که از توان دولت‌ها خارج است و جز  جریان مردمی و جریان امت چنین چیزی محقق نمی‌شود.

خاموشی گفت: موکب‌داران ایثار می‌کنند از داشته‌ها و نداشته‌هایشان و درحالی که در خانه‌های خود روی حصیر می‌نشینند و چندان چیزی در خانه‌های خود ندارند بهترین پذیرایی را از مردم می‌کنند.

او اظهار کرد: کسی که از آسیب نفسانی برهد رستگار است؛ در اربعین زن متبرج در جاده نمی‌بینید، فردی که بخواهد چشم و هم چشمی کند نمی‌بینید و هر شب نماز شب چند هزار نفری می‌بینید، در کدام شهر است که چنین چیزی در آن رخ می‌دهد. این جاده همیشه منور است.

رئیس سازمان اوقاف گفت: قرآن وعده نداده است که عالمم را به نجس‌ها تحویل دهد. ابا عبدالله شهید شد اما می‌گفت پاکان باید جهان را اداره کنند. دشمن به شدت از شما می‌ترسد؛ در سوره حشر آمده است دشمنان چون خدا ترس نیستند بیشتر از شما می‌ترسند. آنها در دژهایشان نشسته‌اند اما از شما بیشتر می‌ترسند. آمریکا می‌خواهند چتر ناامنی را نگه دارد اما اگر این بار بزنند، بدتر ضربه خواهد خورد. آنها ۲۰ سال کار کردند تا بتوانتد حمله ۱۲ روزه را انجام دهند. همانطور که قرآن فرموده برخی فکر می‌کنند دشمنان ما با هم متحد هستند اما دشمنی بین خودشان زیاد است.

کاهش ۴۰ درصدی تلفات زائران اربعین

علی اکبر پورجمشیدی، رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه اربعین امسال امن‌ترین و پرجمعیت‌ترین سال بود، از کاهش ۴۰ درصدی تلفات زائران خبر داد و گفت: با وجود گرمای شدید، حدود سه میلیون و ۸۰۰ هزار زائر در این مراسم حضور یافتند.

رئیس ستاد مرکزی اربعین  اظهار کرد: مردم عراق با عشق و ایثار، یک سال برای برگزاری مراسم اربعین تلاش می‌کنند و برخی حتی تمام زندگی خود را وقف این مراسم می‌کنند.

او با اشاره به حضور پررنگ اهل سنت در برگزاری مراسم اربعین افزود: حتی وزیر کشور عراق به من گفت که کل خانواده‌اش در این راه خدمت می‌کنند. برخی مردم عراق با کمترین امکانات، تنها با یک سایه‌بان ساده در گرما به استقبال زائران می‌روند.

رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه هنر این راهپیمایی، جنبه مردمی آن است، اظهار کرد: امسال با عنایت خداوند، شاهد امن‌ترین اربعین در طول سالیان گذشته بودیم و هیچ حادثه امنیتی در روند مراسم نداشتیم.

پورجمشیدی از حضور ۱۶ درصدی زائران خارجی از کشورهای مختلف از جمله افغانستان و پاکستان خبر داد و گفت: در بخش حمل و نقل نیز با همکاری استانداران و وزارت راه و شهرسازی، اگرچه در برخی استان‌ها تأخیرهایی داشتیم، اما به طور کلی مشکل جدی در اسکان و جابجایی زائران وجود نداشت.

او در پایان با اعلام کاهش ۴۰ درصدی تلفات زائران نسبت به سال گذشته، این موضوع را نشانه همت والای دست‌اندرکاران و خدمات‌رسانان دانست و از همه کسانی که در برگزاری هرچه باشکوه‌تر مراسم اربعین نقش داشتند، تقدیر کرد.

رفتار مردم عراق در اربعین حال و هوای خاصی دارد

پرویز فتاح، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز در این مراسم که در مجتمع فرهنگی شهید بهشتی با حضور موکب‌داران سراسر کشور برگزار شد، مسیر نجف تا کربلا را همچون مسیر صفا و مروه دانست و تاکید کرد: این راه به برکت شهدا و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی باز شده است.

او افزود: حضور در این مسیر تنها با عقلانیت ممکن نیست بلکه عشق و ایمان عمیق زائران، تحمل سختی‌ها را ممکن می‌سازد.

فتاح با اشاره به اینکه اربعین همچون دانشگاهی است که درس‌های اخلاق و ایثار به انسان می‌آموزد، گفت: در این ایام مردم با روحی متفاوت و صبوری بی‌نظیر حاضر می‌شوند.

او افزود: رفتار مردم عراق در ایام اربعین نسبت به سایر روزها تغییر می‌کند و این حرکت حال و هوای خاصی به آنان می‌بخشد.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام اظهار کرد: حضور میلیونی زائران در شرایط سخت امسال پیام روشنی دارد؛ مردمی که با جان و دل آمده‌اند و اگر شرایط بهتری فراهم شود، کنترل جمعیت بسیار دشوارتر خواهد بود.

فتاح با اشاره به جنگ هشت ساله ایران و عراق گفت: امروز جای کینه، محبت و ایثار نشسته است که این لطف خداوند و عنایت امام حسین است.

رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) از همکاری گسترده دستگاه‌های مختلف تشکر کرد و گفت: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حوزه تامین آب، بهداشت، درمان و دیگر خدمات در کنار ستاد اربعین فعالیت می‌کند.

او افزود: تلاش شده تا ده‌ها هزار نفر از مناطق محروم نیز بتوانند در این راهپیمایی عظیم حضور یابند. باید بدانیم خدمت به زوار اربعین سرمایه‌گذاری در راه خدا است، نه هزینه.

اربعین امسال بی‌نقص بود

حسن پلارک، رئیس ستاد پشتیبانی از جبهه مقاومت نیز گفت: امسال اربعین بی‌نقصی بود؛ یعنی نقص‌ها به حدی اندک بود که بهتر است بگوییم اربعین خاص و بی‌نقصی داشتیم و رئیس کمیته اسکان و تغذیه از یک ماه قبل در منطقه حضور داشت و اقدامات را ساماندهی می‌کرد.

او ادامه داد: چند کار اساسی در عراق در حال انجام است. یکی ساخت انبار برای نگهداری وسایل موکب‌ها است تا تعداد کامیون‌هایی را که در مرزها تردد می‌کنند به حداقل برسانیم و امکانات لازم در عراق تهیه و در همانجا به موکب‌داران تحویل داده شود و طی چند سال آینده نقل و انتقال وسایل را به حداقل برسانیم.

پلارک اضافه کرد: باید تلاش کنیم اربعین کاملا مردمی شود و یک کار روتین و برنامه‌ریزی‌شده مردمی باشد و نیاز به ورود حاکمیت وجود نداشته باشد.

او افزود: باید مواکب ساختمان باشند و ما به  موکب‌دارانی که زمین خریده‌اند تسهیلات می‌دهیم تا ساختمان بسازند و زائران را از چادرها به ساختمان‌ها ببرید تا کرامت زائران حفظ شود. امسال ۴۰ موکب‌دار اسکان پیدا کردند و همه راضی بودند و امیدواریم تعداد این موکب‌ها بیشتر شود.

در ادامه مراسم نیز از موکب‌داران برتر اربعین تجلیل شد و سپس نشست‌های تخصصی برای بررسی مشکلات و مسائل موکب‌داران برگزار شد.

مشکلاتی که موکب‌داران در اربعین دارند

سپس، نوری، به نمایندگی از موکب‌داران در ستاد اربعین با اشاره به دستاوردهای مثبت سال‌های گذشته، بر لزوم تلاش بیشتر و رفع مشکلات موجود از جمله معافیت مالیاتی، افتتاح حساب، توزیع اقلام در عراق و تبعیض در ارائه خدمات تأکید کرد و خواستار برگزاری نشست‌های تخصصی برای حل این چالش‌ها شد.

او با بیان اینکه نمایندگان تمامی استان‌ها در شورای راهبردی مواکب حضور دارند، اظهار کرد: سال گذشته اتفاقات خوبی رخ داد، اما لازم است از امروز برای رقم زدن اتفاقات بهتر، توان بیشتری بگذاریم و این امر نیازمند کمک مسئولان است.

نوری با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری درباره مردمی‌سازی اربعین، افزود: شورای راهبردی مواکب، نقطه اتصال بین مسئولان و موکب‌داران بوده است. اگرچه در سال‌های گذشته مشکلات زیادی داشتیم، اما با گذشت زمان بسیاری از مسائل حل شد. با این وجود، هنوز مشکلاتی وجود دارد که برای رفع آن‌ها نیاز است مسئولان کنار هم قرار گیرند تا زمینه برگزاری اربعینی بدون دغدغه و با بهترین خدمات برای زائران فراهم شود.

نماینده موکب‌داران به تشریح مهم‌ترین چالش‌های پیش رو پرداخت و گفت: مشکلات داخلی و خارجی در کشور عراق داریم. در حوزه مالیات، امیدواریم با محوریت و کمک آقای جمشیدی (رئیس ستاد بازسازی عتبات)، بحث معافیت مالیاتی محقق شود.

او همچنین به مشکل در افتتاح حساب مواکب و دریافت دستگاه‌های پوز اشاره کرد و افزود: در ساختار توزیع اقلام در عراق، به‌ویژه در شهرهای کربلا و نجف که در اوج شلوغی هستند، مشکل داریم که امیدواریم با کمک ستاد بازسازی عتبات این مسائل برطرف شود.

نوری با اشاره به مشکل حمل‌ونقل و کم‌بودن کامیون‌های حمل بار مواکب، گفت: از این کامیون‌ها به اندازه کافی حمایت نمی‌شود. همچنین شاهد تبعیض در ارائه خدمات به مواکب هستیم؛ به طوری که برخی مواکب بیش از حد خدمات دریافت می‌کنند و برخی دیگر محروم هستند. برقراری عدالت در توزیع خدمات ضروری است.

او در ادامه با بیان اینکه از زحمتکشان عرصه خدمت‌رسانی در اربعین باید به عنوان «شهید خدمت» یاد شود، خواستار برگزاری نشست‌های تخصصی بین نخبگان ایرانی و عراقی برای هماهنگی بیشتر و تحقق فرمایش رهبر معظم انقلاب درباره میزبانی دولت عراق شد.

نماینده موکب‌داران در پایان از تشکیل کمیته‌های شش‌گانه تخصصی در شورای راهبردی مواکب خبر داد و گفت: برای حل مشکل توزیع عادلانه مکان‌های اسکان مواکب، پیشنهادات خود را ارائه خواهیم کرد.

فقط یک اربعین است که در تکرار فرسودگی پیدا نمی‌کند

قنبری، کارشناس و سخنران دینی نیز در سخنانی اظهار کرد: اربعین چهلمین روز یک پدیده در اولین سال تحقق آن است و در همه فرهنگ‌ها وجود دارد. اما اربعین در سایر موارد در سال‌های بعد تحقق پیدا نمی‌کند و برای سایر اتفاقات اربعین فقط در سال اول برگزار می‌شود. فقط یک اربعین است که در تکرار نه تنها فرسودگی پیدا نمی‌کند، بلکه به مرحله‌ای می‌رسد که مفهوم حق را متبلور می‌کند و آن اربعین امام حسین (ع) است.

او ادامه داد: معمار اربعین زینب کبری است. عاشورا خاص ما است، اربعین برای همه است. در عاشورا شیعیان اهتمام می‌کنند. در اربعین کسانی حضور دارند که حتی در دین توحید ندارند اما در حسین (ع) توحید پیدا می‌کنند. حیثیت نظام سلطه با اربعین  به چالش کشیده می‌شود. کار کردن در اربعین شغل نیست، شرافت است. چه قدر دل‌انگیز است که جامعه به جایی برسد که اربعین را در تمامیت دین و انقلاب اسلامی درک کند. اگر اربعین در امتداد انقلاب اسلامی حضور پیدا نمی‌کرد شاهد برهنه حضور پیدا کردن نظام سلطه در مقابل انقلاب نبودیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha