• دوشنبه / ۲۱ مهر ۱۴۰۴ / ۱۶:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1404072113803
  • خبرنگار : 71362

اجرای مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه؛ اسرا آزاد شدند

اجرای مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه؛ اسرا آزاد شدند

مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه با آزادی و تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی از صبح امروز (دوشنبه ۲۱ مهر) اجرا شد.

به گزارش ایسنا، روند تبادل اسرا در غزه میان حماس و رژیم صهیونیستی با آزاد شدن هفت اسیر صهیونیست توسط نیروهای مقاومت آغاز شد.

براساس اعلام رادیو ارتش اسرائیل، در نهایت ۲۰ اسیر اسرائیلی توسط حماس آزاد شدند و این جنبش دیگر اسیر زنده‌ای در اختیار ندارد. طبق توافق در ازای آزادی اسرای صهیونیست حدود ۲ هزار اسیر فلسطینی آزاد خواهند شد.

تبادل زندانیان بین اسرائیل و حماس صبح دوشنبه، چند روز پس از اعلام آتش‌بس، با حمایت مصر، قطر، ترکیه و آمریکا به اجرا درآمد.

مرحله اول این آتش بس روز جمعه بر مبنای یک طرح مطرح شده از سوی «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور ایالات متحده با هدف پایان دادن به بیش از ۲ سال جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه اجرایی شد.

جدیدترین برآوردها نشان دادند در جریان این جنگ که از اکتبر ۲۰۲۳ شروع بیش از ۶۷۸۰۰ فلسطینی در اثر حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند که اکثر آنها را زنان و کودکان تشکیل داده‌اند.

ارتش رژیم صهیونیستی روز جمعه گذشته اعلام کرد که توافق آتش‌بس در غزه از ظهر به اجرا گذاشته شده است. این رژیم همچنین روند خروج تدریجی نیروهای خود به سمت مواضع جدید در نوار غزه را بر اساس طرح ترامپ از ساعات صبح جمعه آغاز کرد.

ترامپ بامداد پنجشنبه گذشته اعلام کرد که رژیم صهیونیستی و حماس به توافق بر سر مرحله اول طرح آتش‌بس و تبادل اسرا دست یافته‌اند. این توافق پس از چهار روز مذاکرات غیرمستقیم بین دو طرف در شهر شرم الشیخ و با مشارکت ترکیه، مصر و قطر و تحت نظارت آمریکا حاصل شد.

ترامپ در ۲۹ سپتامبر گذشته، طرحی ۲۰ بندی را اعلام کرد که شامل آزادی اسرای رژیم صهیونیستی در غزه، آتش‌بس و خلع سلاح حماس است.
 


تحویل اولین سری از زندانیان صهیونیست به ارتش اشغالگر

پس از آنکه صلیب سرخ از آغاز روند آزادی زندانیان در بند مقاومت در غزه خبر داد، رسانه‌های عبری نوشتند: زندانیان اسرائیلی تحویل ارتش اسرائیل داده شدند.

کانال ۱۲ عبری گزارش داد: اسرای اسرائیلی که تحویل داده شدند عبارتند از: ماتان آنگریست، گالی برمن، زئیو برمن، آلون اوهل، ایتان هورن، گای گیلبوا دلال و عمری میران.

این در حالی است که این کانال اشاره کرد: برخی از زندانیان اسرائیلی که هنوز در بند مقاومت در غزه هستند، قبل از آزادی با خانواده‌های خود تماس ویدیویی برقرار کردند.

یدیعوت آحارانوت نیز نوشت: چندین خانواده از زندانیان برای اولین بار از طریق رابط حماس با فرزندان در حبس خود صحبت کردند.

یدیعوت آحارانوت نیز نوشت: چندین خانواده از زندانیان برای اولین بار از طریق رابط حماس با فرزندان در حبس خود صحبت کردند.

اجرای مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه؛ اسرا آزاد شدند
ترامپ در حال تماشای روند آزادی زندانیان غزه

ترامپ در حال تماشای روند آزادی زندانیان غزه

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا از هواپیمایش در مسیر اراضی اشغالی در حال تماشای آزادی زندانیان صهیونیست بود.

این در حالی است که رسانه‌های عبری نیز تصویری از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در حال تماشای آزادی زندانیان را منتشر کردند.

نخست وزیر اسرائیل در این باره گفت: ما هفت زندانی اسرائیلی را در اولین دسته از توافق تبادل تحویل گرفتیم.
 

اجرای مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه؛ اسرا آزاد شدند
7 اسیر آزاد شده اسرائیلی


آزادی بیش از ۱۹۰۰ فلسطینی در چارچوب اجرای توافق آتش‌بس

خبرگزاری رویترز گزارش داد که صدها فلسطینی که در زندان‌های رژیم صهیونیستی دوران محکومیت خود را می‌گذرانند، امروز آزاد خواهند شد؛ اقدامی که بخشی از اجرای توافق آتش‌بس و تبادل اسرا میان رژیم صهیونیستی و گروه‌های مقاومت فلسطین به شمار می‌رود و نوشت: انتظار می‌رود امروز (دوشنبه) حدود ۲۵۰ اسیر فلسطینی که به حبس ابد محکوم شده بودند، از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد شده و به کرانه باختری، قدس و تعدادی نیز به خارج از سرزمین‌های اشغالی منتقل شوند.

هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد: تیم‌های ما برای انتقال یک اسیر بیمار که قرار است امروز آزاد شود، وارد زندان عوفر شدند.

فهرست آزادشدگان شامل ۲۵۰ زندانی با احکام حبس ابد و حبس‌های طولانی مدت و ۱۷۰۰ زندانی غزه است که پس از هفت اکتبر ۲۰۲۳ توسط نیروهای اسرائیل دستگیر شده‌اند.

منابع حماس نیز تأیید کردند که مقدمات لجستیکی برای تبادل تکمیل شده است و اسیران آزاد شده در فضایی ملی پذیرفته خواهند شد.

پلیس نیز اعلام کرد که به عنوان بخشی از تمهیدات برای پذیرش اسیران آزاد شده امروز، دوشنبه، اقدامات ترافیکی و امنیتی شدیدی را در اطراف مجتمع پزشکی ناصر در خان‌یونس اتخاذ کرده است.

بر اساس توافق یادشده، آزادی متقابل اسرا و زندانیان انجام خواهد شد و هم‌زمان با آن، ورود کمک‌های بشردوستانه و آغاز اقدامات بازسازی در غزه نیز در دستور کار قرار دارد.
 

اجرای مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه؛ اسرا آزاد شدند
آزادی اسرای اسرائیلی


تحویل دومین سری از زندانیان صهیونیست به ارتش اشغالگر

پس از اینکه صبح دوشنبه ارتش رژیم صهیونیستی هفت تن از زندانیان زنده این رژیم را از گردان‌های القسام تحویل گرفت فرماندهی ارتش این رژیم و شاباک (سرویس امنیت عمومی) در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که نیروهایشان ۱۳ اسیر آزاد شده در قالب سری دوم را تحویل گرفتند و آنها اکنون در راه اسرائیل هستند.

به گزارش ایسنا، طبق این بیانیه، زندانیان آزاد شده اسرائیلی در طول سفرشان توسط نیروهای نظامی اسرائیل و نیروهای امنیتی همراهی شده‌اند.

پس از ورود، آنها تحت ارزیابی اولیه پزشکی برای تأیید سلامت خود قرار خواهند گرفت. در این بیانیه آمده است که «فرماندهان و سربازان ارتش اسرائیل پس از بازگشت اسیران آزاد شده به خانه، از آنها استقبال کرده و آنها را در آغوش گرفتند.

در این بیانیه از عموم مردم خواسته شده است که مسؤولیت‌پذیر باشند، به حریم خصوصی افراد بازگشته احترام بگذارند و فقط به اطلاعات رسمی صادر شده توسط ارتش اسرائیل اعتماد کنند.»

منابع الجزیره نیز گزارش دادند: تحویل دومین گروه از اسرای زنده اسرائیلی از جنوب نوار غزه تکمیل شد.

رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز با خانواده‌های زندانیان اسرائیلی ملاقات کردند.

سازمان پخش رسمی رژیم صهیونیستی گزارش داد که نیروهای صلیب سرخ در دومین نقطه ملاقات در خان یونس در جنوب نوار غزه دومین گروه از زندانیان اسرائیلی را به عنوان بخشی از توافق «طوفان آزادی» تحویل گرفتند.

رادیو ارتش اشغالگر نیز گزارش داد: حماس دیگر هیچ گروگان زنده‌ای را در اختیار ندارد.

کانال ۱۳ عبری نیز افزود: اجساد تعدادی از اسرای اسرائیلی امروز بعد از ظهر آزاد خواهد شد.
 


توافق غزه شامل عدم تعقیب ۷۰۰۰ عضو حماس است

رسانه‌های عبری از جزئیاتی در خصوص توافق غزه پرده برداشتند که بر اساس آن، ۷۰۰۰ عضو جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در این منطقه از تعقیب قضایی معاف خواهند بود.

این رسانه‌ها تأکید کردند که توافق غزه شامل بندی است که بر اساس آن، نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی اجازه ندارند به ۷۰۰۰ عضو حماس در این منطقه شلیک کنند.

بر اساس گزارش روسیا الیوم، روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» در اظهاراتی علیه اعضای جنبش حماس نوشت: ارتش اسرائیل تنها در صورت مقابله یا آسیب رساندن به افرادی که به مواضع نیروهای ارتش اسرائیل در خط عقب‌نشینی نزدیک مرزها نزدیک می‌شوند و آنها را تهدید می‌کنند، اجازه شلیک دارد.

در غیاب دستورالعمل‌های دیگر از سوی سطح سیاسی و در آماده‌سازی برای مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس، ارتش اسرائیل به تدریج در حال ترسیم مرزهای منطقه به خط عقب‌نشینی اولیه است که ممکن است موقت یا دائمی شود.

اجرای مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه؛ اسرا آزاد شدند
ورود اتوبوس‌های اسرای آزاد شده فلسطینی به غزه و کرانه باختری

ورود اتوبوس‌های اسرای آزاد شده فلسطینی به غزه و کرانه باختری

پس از تکمیل آزادی ۲۰ زندانی زنده صهیونیست طبق مرحله نخست توافق غزه، رویترز گزارش داد نخستین اتوبوس‌های حامل اسرای آزاد شده فلسطینی وارد نوار غزه و رام الله در کرانه باختری شدند.

رویترز به نقل از یک مسؤول شرکت کننده در روند تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی گزارش داد اولین اتوبوس از ۳۸ اتوبوس حامل اسرای آزاد شده فلسطینی وارد غزه شد.

خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد اتوبوس‌های حامل اسرای فلسطینی زندان عوفر در اراضی اشغالی را ترک کردند.

وزارت بهداشت غزه پیشتر اعلام کرد که تمام آمادگی‌های لازم برای ارائه خدمات پزشکی فوری به اسرای آزادشده پس از ورودشان به مجتمع پزشکی ناصر در شهر خان‌یونس تکمیل شده است.

دفتر رسانه‌ای اسرای فلسطین اعلام کرد که «معامله توافق تبادل اسرا» منجر به آزادی ۱۷۱۸ اسیر فلسطینی از نوار غزه شده است؛ افرادی که پس از هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ توسط رژیم صهیونیستی بازداشت شده بودند.

فهرست آزادشدگان شامل ۲۵۰ زندانی با احکام حبس ابد و حبس‌های طولانی مدت و ۱۷۰۰ زندانی غزه است که پس از هفت اکتبر ۲۰۲۳ توسط نیروهای اسرائیل دستگیر شده‌اند.

منابع میدانی نیز گزارش داده‌اند که رزمندگان گردان‌های القسام در خیابان‌های شهر خان‌یونس مستقر شده‌اند تا امنیت روند تحویل و تبادل اسرا را تضمین کنند.
 

اجرای مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه؛ اسرا آزاد شدند
عزیمت ترامپ به اراضی اشغالی

جنگ غزه تمام شد

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا نیز که امروز دوشنبه سفری به فلسطین اشغالی داشت در مسیر اراضی اشغالی  در رابطه با غزه به خبرنگاران گفت: «جنگ تمام شده است.»

او افزود: «اداره جدید در غزه خیلی زود شروع به کار خواهد کرد.»

دونالد ترامپ در هواپیمای ریاست جمهوری همچنین گفت دوست دارد از نوار غزه بازدید کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا هرگز از غزه بازدید خواهد کرد، به خبرنگاران گفت: «دوست دارم این کار را انجام دهم. دوست دارم حداقل پاهایم را روی آن بگذارم. اما فکر می‌کنم در دهه‌های آینده یک معجزه بزرگ خواهد بود.»

ترامپ در ادامه گفت: «همه می‌خواهند عضوی از شورای صلح غزه باشند.»

او همچنین گفت: «فکر نمی‌کنم کسانی که در مورد توافق غزه به من تضمین شفاهی دادند، می‌خواستند مرا ناامید کنند. ما همه را خوشحال خواهیم کرد و همه خوشحال هستند، چه یهودی، چه مسلمان و چه از کشورهای عربی. این لحظه‌ای است که فکر نمی‌کنم دیگر هرگز شاهد آن باشید.»

ترامپ همچنین با اشاره به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد: «من با بنیامین نتانیاهو اختلاف‌نظر داشتم و آنها به سرعت حل شدند.»

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین تاکید کرد که قطر در دستیابی به توافق غزه کمک شایانی کرد.

اجرای مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه؛ اسرا آزاد شدند
ورود ترامپ به تل‌آویو

«دونالد ترامپ» که صبح امروز به وقت محلی وارد فرودگاه «بن‌گوریون» در تل‌آویو شد در بدو ورود گفت: «همه می‌خواهند بخشی از صلح باشند. قطر نقش بسیار بزرگی در دستیابی به توافق غزه ایفا کرده است؛ آن‌ها در میانه همه این تحولات ایستادند و امیر قطر فردی شجاع و فوق‌العاده است.»

دونالد ترامپ در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره طرح توسعه موسوم به «ریویرا غزه» گفت: «من در این باره چیزی نمی‌دانم، اما در آنجا انسان‌هایی هستند که باید پیش از هر چیز به آنها توجه شود.»

رژیم صهیونیستی و مصر اعلام کردند که بالاترین نشان غیرنظامی خود را به پاس نقش رئیس جمهور آمریکا در کمک به پایان دادن به جنگ غزه، به وی اعطا خواهند کرد.

«اسحاق هرتزوگ» رئیس‌ رژیم صهیونیستی روز دوشنبه اعلام کرد که بالاترین نشان غیرنظامی این رژیم را به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا اعطا خواهد کرد.
 

اجرای مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه؛ اسرا آزاد شدند
استقبال هرتزوگ از ترامپ

همزمان ریاست جمهوری مصر نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که به پاس تشکر از نقش دونالد ترامپ در توقف جنگ در نوار غزه نشان «گردنبند نیل» که بالاترین نشان افتخار مصر به شمار می‌رود را به رئیس جمهور آمریکا اعطا می‌کند.

اجرای مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه؛ اسرا آزاد شدند
گردنبند نیل

اجرای مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه؛ اسرا آزاد شدند
«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل

استقبال دبیرکل سازمان ملل از آزادی زندانی‌های اسرائیلی

دبیرکل سازمان ملل امروز (دوشنبه) از آزادی زندانی‌های اسرائیلی تخت اختیار حماس استقبال کرده و گفت از همه طرف‌ها می‌خواهد به تعهدات خود به آتش‌بس پایبند بمانند.

«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل بیانیه‌ای از منطقه شرم‌ الشیخ مصر، جایی که قرار است میزبان اجلاس صلح غزه باشد، صادر و عنوان کرد: «من بسیار از آزاد شدن زندانی‌های اسرائیلی نگهداری شده در نوار غزه استقبال می‌کنم.»

گوترش ادامه داده است: «اینکه این زندانی‌ها آزادی خود را مجددا به دست آورده و بعد از تحمل رنج فراوان به جمع عزیزانشان خواهند پیوست باعث رفع نگرانی است.»

دبیرکل سازمان ملل همچنین گفت بر خواسته قبلی‌اش برای تحویل داده شدن اجساد زندانی‌های جان باخته در زمان اسارت تاکید کرده و از همه طرف‌ها می‌خواهد «این روند را تقویت کرده و به تعهدات خود طبق توافش آتش‌بس با هدف پایان دادن به کابوس در غزه پایبند باشند.»

گوترش افزود: «سازمان ملل در تلاش برای پشتیبانی از تمامی تلاش‌ها به منظور پایان دادن به درگیری در نوار غزه و تسکین دادن درد و رنج‌های غیرنظامیان است.»



 

اجرای مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه؛ اسرا آزاد شدند


استقبال کالاس از آزادی زندانیان اسرائیلی

رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه) گفت، آزادی زندانیان اسرائیلی نزد حماس «موفقیت بزرگی برای دیپلماسی» است.

 این اظهارنظر از سوی «کایا کالاس» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حالی مطرح شد که این اتحادیه آماده از سرگیری ماموریت کمک مرزی خود در گذرگاه رفح در مرز غزه است.

رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «امروز لحظه‌ای نادر از امید در خاورمیانه است. آزادی «گروگان‌ها» (زندانیان صهیونیست) موفقیتی بزرگ برای دیپلماسی و نقطه عطفی حیاتی به سوی صلح است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا این موفقیت را ممکن ساخت. برقراری صلح در غزه فوق‌العاده پیچیده خواهد بود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha