مظفر یوسفیپور در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در سال گذشته، استان زنجان از نظر وزنی حدود ۳۹ هزار تُن و از نظر ریالی ۱۶ هزار و ۳۱۴ میلیارد ریال، معادل ۳۳ میلیون دلار صادرات داشته است؛ عمده صادرات زنجان به کشورهای عضو اکو از اعم ارمنستان، قزاقستان، عراق، بحرین و کویت انجام شده است.
وی افزود: در حال حاضر با تجار و صادرکنندگان داخلی جلسات متعددی برگزار شده تا ارتباطات تجاری تسهیل و روند صادرات محصولات کشاورزی بهویژه محصولات سبزی و صیفی که الان در حال برداشت هستند.
یوسفیپور با اشاره به نقش اجلاس اکو در معرفی ظرفیتهای زنجان، گفت: در این اجلاس مازاد تولید استان در بخش کشاورزی به سفرای کشورهای عضو و سرمایهگذاران حاضر معرفی خواهد شد تا بازارهای جدیدی برای محصولات استان ایجاد شود.
وی با تأکید بر اهمیت فرآوری محصولات، بیان کرد: سیاست سازمان این است که از خامفروشی جلوگیری شود و صادرات محصولات بهصورت فرآوریشده انجام گیرد. در استان زنجان در ۱۰ محصول از جمله زیتون، لوبیا، زردآلو، فندق، توتفرنگی، پیاز، حبوبات، سیب و انگور دارای رتبه کشوری هستیم؛ زیتون زنجان رتبه نخست کشور را دارد و توسعه شهرکهای صنایع تبدیلی ویژه این محصول در دستور کار است.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اقدامات استانداردسازی در تولید، تشریح کرد: در حوزه محصولات باغی، برای هر محصول شناسنامه تولید صادر میشود تا رعایت استانداردهای لازم و برند صادراتی محصول تضمین گردد. هرچند در محصولات زراعی هنوز این فرآیند بهطور کامل اجرا نشده است، اما هدفگذاری شده تا این اقدام به همه محصولات تعمیم یابد.
وی با اشاره به صادرات محصولات کشاورزی استان و توسعه ارتباط با تجار ایرانی و خارجی، خاطرنشان کرد: انشاءالله بتوانیم تمام این ۱۰ محصول که مازاد تولید داریم را صادرات کنیم ما خواهان این هستیم که زیتون به صورت فراوری شده نه خام عرضه شود.
انتهای پیام
نظرات