مهدی حسینی در گفت وگو با ایسنا، افزود: خوراک مورد نیاز این حیوان(ذرت و لوبیاروغنی) غالباً وارداتی بوده و هزینه زیادی به تولیدکننده تحمیل میکند که حتی منجر به تعطیلی برخی واحدها شده است.
وی گفت: بانکها عمدتاً تسهیلات را پس از بهرهبرداری یا تکمیل زیرساختها و با درخواست وثیقههای سنگین ارائه میدهند که مانع اصلی تولیدکنندگان نوپا است.
حسینی ادامه داد: نیاز بالای تغذیهای شترمرغ بالغ (حدود سه کیلوگرم غذا در روز) و رفتارهایی مثل «پرخواری» ناشی از استرس، نیازمند مدیریت دقیق و تخصصی است و مصرف گوشت شترمرغ در بازار داخلی هنوز پایین بوده و بازار هدف محدود است.
وی گفت: پوست و پر شترمرغ که میتوانند به محصولات چرمی و تزیینی باارزش افزوده بالا تبدیل شوند و به دلیل نبود واحدهای فراوری مناسب، مورداستفاده قرار نمیگیرند. این امر درآمد بالقوه سیستان و بلوچستان را از بین میبرد و محصولات باکیفیت پایینتر وارد بازار میشوند.
معاون بهبود تولیدات دامی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: کنترل بهداشت و پیشگیری از بیماریها با همکاری اداره دامپزشکی بهطور جدی پیگیری میشود و برنامههای واکسیناسیون دورهای برای محافظت شترمرغها در برابر بیماریهای واگیردار مانند نیوکاسل و آنفلوانزا اجرا میشود و کارشناسان دامپزشکی بهصورت منظم از مزارع بازدید میکنند. همچنین، آموزشهای لازم در خصوص تشخیص علائم اولیه بیماری، قرنطینه و ضدعفونی به بهرهبرداران ارائه میشود.
حسینی گفت: برنامههایی برای ایجاد و توسعه واحدهای صنعتی و سنتی، شامل راهاندازی بزرگترین طرح پرورش منطقه در شهر جدید رامشار (هامون) در دستور کار است.
انتهای پیام


نظرات