ابوالفضل زمانیفرد امروز شنبه دهم آبان در نشست اداره امور باغبانی جهادکشاورزی فارس با بیان اینکه برداشت خرمالو از اوایل آبانماه آغاز شده است و تا آذر ادامه دارد، افزود: سطح باغهای خرمالوی استان ۲۵۶ هکتار است و ۱۲ هکتار آن هنوز به مرحله ثمردهی اقتصادی نرسیدهاند.
وی تصریح کرد: استان فارس با ۱۲ درصد سطح باغهای خرمالوی کشور، چهارمین استان از لحاظ سطح و با سهم ۱۰ درصدی تولید این محصول بعد از استانهای گلستان، مازندران و تهران نیز چهارمین استان تولید کننده این محصول در کشور محسوب میشود.
زمانی فرد، با بیان اینکه غالب ارقام خرمالو در استان فارس، قصردشتی، کاردی، ژاپنی(فویو، هاچیا، سایجو) است، بیان کرد: شهرستانهای استهبان، مرودشت، جهرم، بیضاء ، کوار، کازرون، خفر، داراب، شیراز و فسا به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت و تولید خرمالو را در بین ۳۷ شهرستان استان فارس به خود اختصاص دادهاند و محصول برداشت شده علاوه بر مصرف در شهرستانهای استان فارس، به استانهای همجوار نیز ارسال میشود.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر با توجه به تقاضای بازار مصرف و قیمت این میوه، توسعه باغهای خرمالو در بین باغداران رواج یافته است، گفت: میوه خرمالو به دلیل ماندگاری بالا در انبار و در مسیر حمل و نقل، زودتر از مرحله رسیدن کامل بر روی بوته، چیده میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان کرد: خرمالو جزو میوه های فرازگرا است، یعنی زمانی که به مرحله رسیدن فیزیولوژیک میرسند، با اینکه هنوز سفت و تقریباً غیرقابل خوردن هستند، قابلیت برداشت را دارند و میتوانند بعد از چیده شدن در این مرحله، باز هم قابلیت رسیدن کامل و قابل خورده شدن را پیدا کنند.
انتهای پیام


نظرات