• سه‌شنبه / ۱۳ آبان ۱۴۰۴ / ۰۲:۳۸
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404081307627
  • خبرنگار : 50649

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز: ۱۳ آبان عرصه تبیین ریشه‌های توطئه علیه ایران و ضرورت صیانت از نسل آینده است

عضو هیات علمی دانشگاه شیراز: ۱۳ آبان عرصه تبیین ریشه‌های توطئه علیه ایران و ضرورت صیانت از نسل آینده است

ایسنا/فارس مسئول پژوهشکده تحول در علوم انسانی دانشگاه شیراز و عضو هیأت علمی این دانشگاه، با اشاره به اهمیت روز ۱۳ آبان، این روز را عرصه تبیین ریشه‌های توطئه علیه ملت ایران و ضرورت صیانت از نسل آینده دانست و تأکید کرد: این تاریخ باید با دقت و مستند برای نسل‌های جدید روایت و تبیین شود.

سیدسعید زاهد زاهدانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در درباره نقش ۱۳ آبان در مهار نفوذ سیاسی، امنیتی و فرهنگی قدرت‌های خارجی، اظهار کرد: این روز شامل سه حادثه مهم است؛ شهادت دانشجویان، شهادت دانش‌آموزان و تسخیر لانه جاسوسی.

وی افزود: این سه حادثه زمانی که درست تبیین شوند و در ارتباط با هم دیده شوند، بصیرت ایجاد می‌کنند. اهمیت این روز برای جامعه ما همین است که ریشه مسائل را نشان می‌دهد و به ما می‌فهماند توطئه‌ها از کجا شکل می‌گیرند و چه کسانی هدف آن هستند.

زاهد زاهدانی ادامه داد: در آن وقایع دیدیم که آماج حملات دشمن، دانش‌آموزان و جوانانی بودند که امید آینده کشورند و نیز رهبری که جامعه را هدایت می‌کند. این حوادث بیانگر درس مهمی است که باید هوای جوانان را داشت، در تربیت آن‌ها غفلت نکرد و همچنین از رهبر جامعه مراقبت کرد و نگذاشت که مورد تهاجم و انزوا قرار گیرد. از سوی دیگر باید شناخت که اگر توطئه‌ای شکل می‌گیرد منشأ آن کجاست و چگونه باید مقابل آن ایستاد.

نقش نهادهای مرجع در انتقال پیام ۱۳ آبان

این عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز درباره راهکارهای انتقال معنای دقیق ۱۳ آبان به نسل جدید گفت: کسانی که در موضع مرجعیت اجتماعی هستند مانند خبرنگاران، صداوسیما، اساتید، معلمان، والدین و بزرگ‌ترها وظیفه دارند این حقایق را تبیین کنند.

وی با بیان اینکه باید تبیین‌های ملی و دلسوزانه را با محبت در اختیار جوانان گذاشت تا آگاه شوند، افزود: وقتی این مفاهیم با صداقت و خیرخواهی منتقل شود، جوانان تحت تأثیر قرار می‌گیرند و مسیر درست را تشخیص می‌دهند.

نقش دانشگاه و مراکز علمی در مستندسازی

زاهد زاهدانی با اشاره به مسئولیت نهادهای علمی و فرهنگی در تبیین عقلانی و مستند حوادث ۱۳ آبان، اظهار کرد: دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی که وظیفه‌شان پرداختن دقیق و تخصصی به موضوعات است، باید به کنکاش و موشکافی و تبیین دقیق این حوادث بپردازند و آن را مستند کنند.

مسئول پژوهشکده تحول در علوم انسانی دانشگاه شیراز افزود: این موضوع نباید فقط برای زمان حاضر روایت شود، بلکه باید در حافظه ملت باقی بماند تا نسل‌های آینده نیز از آن تجربه بگیرند.

استمرار خط استقلال‌خواهی ۱۳ آبان

وی در پاسخ به اینکه آیا جنبش دانش‌آموزی و دانشجویی امروز استمرار همان خط استقلال‌خواهی و حق‌طلبی ۱۳ آبان است، نیز گفت: به نظر می‌رسد که این مسیر ادامه دارد. با توجه به روند تحولات و مواضع جهانی درباره ایران و حوادث مختلفی که برای کشور رخ داده، امروز بسیاری از مفاهیم برای مردم بدیهی شده است؛ این‌که آمریکا دشمن ملت ایران است، اینکه دانش‌آموزان سرمایه‌های کشور هستند و اینکه رهبران جامعه دلسوزانه و با درایت هدایت می‌کنند.

زاهد زاهدانی اضافه کرد: اگر کسی با سلامت فکر و بدون غرض‌ورزی به تاریخ معاصر نگاه کند، به‌راحتی حقایق را درک می‌کند و از آن بهره می‌برد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha