حسن اصلانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سطح زیر کشت امسال کدو آجیلی در مزارع این شهرستان ۴۰۰ هکتار بوده که نسبت به سال گذشته کشت این محصول دارای جهش دو برابری بوده است.
وی با بیان اینکه برداشت کدو آجیلی از سطح مزارع این شهرستان انجام شد، افزود: از سطح ۴۰۰ هکتار از مزارع امسال کدو آجیلی این شهرستان بهطور میانگین از هر هکتار بسته به کیفیت محصول ۱.۵ تا سه تن محصول برداشت شد.
اصلانی با اشاره به اینکه کدو آجیلی به عنوان یکی از کشتهای کم آببر به نسبت سیبزمینی به شمار میرود و در از بین بردن آفت بیماری و نماتُد سیبزمینی تاثیر دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شهرستان بهار یکی از قطبهای مهم تولید سیبزمینی سطح استان همدان محسوب میشود معمولا در هر سال در مزارعی که کشت سیبزمینی انجام نمیشود کشاورزان نسبت به کشت کدو آجیلی اقدام میکنند که این امر از نقش موثری در افزایش عملکرد سیبزمینی در سال آینده برخوردار بوده و نیز از نماتد سیبزمینی برای کشت در سال آینده جلوگیری میکند.
وی با بیان اینکه محصول کدو آجیلی برداشت شده سطح شهرستان پس از بوجاری به همدان و استان قم ارسال میشود، خاطرنشان کرد: این محصول از ارزش افزوده بسیار خوبی برای کشاورزان شهرستان برخوردار بوده و مشتریان خاص خود را دارد و بلافاصله محصول را از کشاورز خریداری میکنند و کشاورزان هیچگونه مشکل و دغدغهای در بازاریابی آن ندارند .
اصلانی با اشاره به اینکه کدو آجیلی تولید شده شهرستان پس از خشک شدن و بوجاری، بو داده شده و به عنوان آجیل روانه بازار میشود، افزود: بستهبندی و برندسازی کدو آجیلی شهرستان بهار از نقش مؤثری در ارزش افزوده دو چندان برای کشاورزان منطقه برخوردار خواهد بود که ایجاد صنایع مرتبط با آن در شهرستان با جذب سرمایهگذار بخش خصوصی امری ضروری میتواند باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار گفت: کدوی آجیلی محصولی با صرفه اقتصادی بالا به دلیل کم آب بر بودن و کوتاه بودن دوره رشد، مناسب بودن برای ایجاد تناوب زراعی و ضرورت تغییر الگوی کشت است.
انتهای پیام


نظرات