• یکشنبه / ۱۸ آبان ۱۴۰۴ / ۱۹:۴۹
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404081811353
  • خبرنگار : 50474

مدیرکل میراث‌ فرهنگی استان کرمان خبر داد

«گذر غذا» در بم ایجاد می‌شود / پیشنهاد راه‌اندازی موزه گردشگر

«گذر غذا» در بم ایجاد می‌شود / پیشنهاد راه‌اندازی موزه گردشگر

ایسنا/کرمان مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان کرمان گفت: شهرستان بم با ظرفیت‌های گسترده فرهنگی و تاریخی، آمادگی میزبانی از رویدادهای مهم گردشگری از جمله جشنواره‌های غذا و موزه گردشگر را دارد.

مرتضی نیکرو یکشنبه ۱۸ آبان‌ در نشست مشترک با فرماندار، اعضای شورای شهر، شهردار و جمعی از مسئولان شهرستان بم با اشاره به دغدغه‌های مطرح‌شده اظهار کرد: در زمینه مرمت و بازسازی بناها و فضاهای تاریخی، اداره‌کل میراث‌ فرهنگی استان تلاش می‌کند متناسب با درخواست‌های رسمی و ظرفیت‌های موجود، اقدامات لازم را انجام دهد. در حوزه سامان‌دهی بافت تاریخی و احیای گذرهای فرهنگی نیز همکاری نزدیک با نمایندگان یونسکو و نهادهای ملی در تهران در حال پیگیری است.

وی از آمادگی کامل میراث‌ فرهنگی برای راه‌اندازی «گذر غذا» در بم خبر داد و گفت: این طرح می‌تواند رونقی تازه به فضای گردشگری و اقتصادی شهر بدهد و مکان پیشنهادی اولیه نیز در محدوده ارگ تاریخی بم بررسی شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی استان کرمان همچنین پیشنهاد ایجاد موزه گردشگر را مطرح کرد و افزود: این موزه می‌تواند روایتگر حضور و سفر گردشگران داخلی و خارجی از دهه‌های ۴۰ و ۵۰ به بعد باشد؛ مجموعه‌ای ارزشمند از عکس‌ها، وسایل سفر و خاطرات گردشگران که تاکنون نمونه مشابهی در کشور ندارد. ما آمادگی کامل برای صدور مجوز و آغاز این پروژه را داریم.

وی در ادامه ضمن تأکید بر لزوم برگزاری رویدادهای فرهنگی متنوع در شهرستان بم افزود: باید از ظرفیت‌های بین‌المللی نیز بهره بگیریم. اخیراً در اجلاس گردشگری که با حضور همکارانمان در دبی برگزار شد، پیشنهاد شد بخشی از رویدادهای فرهنگی ایران در قالب همکاری مشترک در شهر دبی نیز برگزار شود. در همین راستا، جشنواره‌ای با عنوان «جشنواره بین‌المللی غذا» با مشارکت وزارت میراث‌فرهنگی در دستور کار قرار دارد که بم آمادگی میزبانی آن را دارد.

نیکرو با اشاره به لزوم استفاده از اعتبارات استانی و ملی برای توسعه گردشگری شرق استان کرمان گفت: تمام پروژه‌ها باید با نظارت دقیق و تعامل با دستگاه‌های ملی پیش برود تا ضمن حفظ هویت تاریخی منطقه، توسعه گردشگری به‌صورت پایدار دنبال شود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان در پایان اظهار کرد: وظیفه ماست که از ظرفیت پنج شهرستان شرقی استان (بم، ریگان، فهرج، نرماشیر و گنبکی) به‌صورت متوازن بهره‌برداری کنیم و فعالیت‌ها تنها به ارگ تاریخی بم محدود نشود. آموزش‌های تخصصی گردشگری، رویدادهای فرهنگی مداوم و تعامل با بخش خصوصی باید به‌صورت جدی پیگیری شود.

فرماندار بم نیز در این نشست با اشاره به برگزاری همایش تقدیر از ملت‌ها و سازمان‌هایی که پس از وقوع زلزله بم در کنار مردم این منطقه بودند، گفت: این برنامه جلوه‌ای از همدلی جهانی و قدردانی از ملت‌هایی است که در روزهای سخت، یاری‌رسان مردم بم بودند.

وحدت عیدی افزود: استاندار نسبت به برگزاری این همایش حساسیت و توجه ویژه‌ای دارد، چرا که بم بخشی از میراث فرهنگی و تاریخی جهان به شمار می‌رود و ظرفیت‌های آن نه‌تنها متعلق به مردم این شهر، بلکه به تمام بشریت تعلق دارد.

وی با اشاره به جایگاه تاریخی و جهانی آثار فرهنگی بم از جمله ارگ تاریخی، افزود: بم شهری با پیشینه‌ای حدود ۶۰۰۰ سال و دارای بیش از ۳۷ اثر ثبت ملی است و چنین رویدادهایی فرصت مناسبی برای معرفی دوباره این ظرفیت‌ها به جامعه جهانی محسوب می‌شود.

فرماندار بم تأکید کرد: برگزاری این همایش هزینه نیست، بلکه نوعی سرمایه‌گذاری در مسیر توسعه فرهنگی، گردشگری و اقتصادی شهر به شمار می‌رود.

وی از شهرداری و شورای شهر خواست همکاری کامل در اجرای هرچه بهتر این برنامه را داشته باشند و در ادامه گفت: هدف اصلی، منافع عمومی مردم بم است. ما خدمتگزاران مردمیم و باید از تمامی ظرفیت‌ها برای رشد و معرفی جایگاه بم بهره ببریم.

عیدی با اشاره به موقعیت منحصربه‌فرد شهرستان بم در جنوب‌شرق کشور و توانمندی‌های طبیعی و اقتصادی آن بیان کرد: همان‌گونه که کشورهایی مانند امارات از فرصت‌های تجاری و گردشگری برای رونق اقتصادی استفاده کرده‌اند، ما نیز باید بم را به‌عنوان نماد تمدن، فرهنگ و فرصت‌های اقتصادی معرفی کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha