• چهارشنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۴ / ۱۷:۲۰
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404082113585
  • خبرنگار : 50040

در نشستی مطرح شد

از لزوم ایجاد کارخانه‌ فرآوری مرکبات در رودسر تا زمینه‌سازی برای فروش کنسانتره

از لزوم ایجاد کارخانه‌ فرآوری مرکبات در رودسر تا زمینه‌سازی برای فروش کنسانتره

ایسنا/گیلان فرماندار رودسر بر افزایش کارخانجات فرآوری محصولات کشاورزی تاکید کرد و گفت: رودسر دارای ظرفیت بالای تولید پرتقال است.

امیر مرادی چهارشنبه ۲۱ آبان در نشست قیمت‌گذاری مرکبات شهرستان رودسر، با تأکید بر لزوم حمایت از کشاورزان و باغداران و تولیدکنندگان و صاحبان صنایع در حوزه مرکبات به ویژه پرتقال، اظهار کرد: به دنبال تصمیم‌گیری هم به نفع تولیدکننده و هم به نفع سرمایه‌گذاریم که با سرمایه خودش به امر تولید کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه فرآوری در حوزه کشاورزی ارزش افزوده ایجاد می‌کند، افزود: کارخانه‌های فرآوری، از همه بخش‌های محصول استفاده می‌کنند و علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، اشتغال را رقم می‌زنند.

فرماندار رودسر پیوند کشاورزی و صنعت را موجب معنادار شدن تولید دانست و اضافه کرد: کارخانه‌های فرآوری مرکبات در شهرستان رودسر باید افزایش پیدا کنند تا رقابت ایجاد شود.

مرادی از تولید ۱۳۵ هزار تنی پرتقال در شهرستان خبر داد که حدود ۴۰ درصد آن درجه دو و سه است و بیان کرد: به دنبال کوتاه‌کردن دست دلالان در قیمت‌گذاری مرکباتیم و در این راستا از کمک دهیاران استفاده خواهیم کرد.

وی با اشاره به فعالیت ۱۲ سردخانه از ۱۴ سردخانه شهرستان، ادامه داد: باید از ظرفیت های شهرستان برای افزایش ثروت استفاده کنیم تا رفاه مردم را رقم بزنیم.

فرماندار رودسر با بیان اینکه شاهد شکل‌گیری زنجیره تولید و عرضه و صادرات و اشتغال در حوزه کیوی شهرستان هستیم، افزود: فعال‌کردن زنجیره‌های ارزش، درآمد پایدار هم برای کشاورز و هم برای سرمایه‌گذار ایجاد می‌کند و لذا از محل درآمد سرمایه‌گذاران برای توسعه آموزشی و ورزشی و درمانی شهرستان بهره خواهیم گرفت.

مدیرعامل شرکت تعاونی باغداران مرکبات چابکسر نیز، با بیان اینکه سال گذشته شش هزار تن پرتقال زیردرختی از باغداران شهرستان به ارزش ۵۰ میلیارد تومان خریداری کردیم، گفت: در حال حاضر نیز در حال خرید پرتقال از کیلویی هفت هزار و ۵۰۰ تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان هستیم.

عبدالحسین پرکان یکی از معضلات تولید را مربوط به واردات کنسانتره برزیلی دانست که موجب افت قیمت کنسانتره داخلی شده و بیان کرد: از هر ۲۱ کیلو پرتقال، یک کیلو کنسانتره تولید می شود که هزینه آن ۲۸۰ هزار تومان است، اما قیمت فروش بین ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزار تومان است لذا از استاندار و فرماندار و نمایندگان گیلان در مجلس خواستار حمایت از تولیدیم.

این مسئول صنفی ۲۰ درصد مرکبات تولیدی در استان را زیردرختی دانست که باید به کنسانتره تبدیل شود و تصریح کرد: پرتقال شرق گیلان عمدتا محلی و خونی بوده و آب بیشتری نسبت به تامسون دارد، اما مرکبات ما به استان همجوار می‌رود و پرتقال تامسون از آنجا به گیلان می‌آید لذا به مدت سه ماه این گلوگاه مدیریت شود تا بتوانیم تولید خود را به فروش برسانیم.

پرکان با بیان اینکه ظرفیت کارخانه خزرنوش در روز آبگیری ۱۵۰ کیلو پرتقال است، اظهار کرد: آمادگی داریم که قیمت خرید پرتقال را ۵۰۰ تومان در هر کیلو بالا ببریم.

وی از صادرات ۴۰ تنی کنسانتره طی سال گذشته به ارزش چهار میلیارد تومان خبر داد و افزود: ۱۳ میلیارد تومان از بدهی کارخانه را پرداخت کردیم و برای دریافت کارت بازرگانی در سال جاری یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان مالیات دادیم.

این فعال صنعت کنسانتره با بیان اینکه در حال حاضر ۲۵۰ کیلو کنسانتره به ارزش ۸۰ میلیارد تومان از سال گذشته در سردخانه انبار شده است، گفت: ارزش کارخانه خزرنوش ۵۰۰ میلیار تومان بوده و یک زمین ۱۰ هزار مترمربعی داریم و طی سال‌های اخیر توسعه کارخانه را دنبال و تصفیه خانه را فعال کردیم که این روند ادامه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha