شنبه ۹ آبان ۱۴۰۵ | ۱۱:۱۸
ایجاد مرکز پالایش بار در پایانه شهید کلانتری کرج

ایجاد مرکز پالایش بار در پایانه شهید کلانتری کرج

البرز (ایسنا) - معاون سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری کرج، با اشاره به ایجاد مرکز پالایش بار در پایانه شهید کلانتری گفت: پس از تهران و مشهد، کرج سومین شهری است که برای بارهای ورودی و خروجی خود مرکز پالایش بار ایجاد کرده است.

حسین افضلی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: یک ساختمان ۱۵۰ مترمربعی برای پالایش بار احداث شده و بارهایی که از شهرستان‌ها وارد کرج می‌شوند یا از این شهر به نقاط مختلف کشور ارسال می‌شوند، در این محل مورد بررسی قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: این فرایند با حضور نیروهای پلیس پیشگیری و پلیس مبارزه با مواد مخدر انجام می‌شود. همچنین چهار نیروی شهرداری به صورت شیفتی در این محل مستقر هستند.

افضلی با بیان اینکه پنج دفتر باربری غیرمجاز فعال در اطراف پایانه شهید کلانتری به داخل پایانه هدایت شده‌اند، بیان کرد: طی حدود شش ماه گذشته کشفیات خوبی در این محل انجام شده است.

افضلی درباره اقدامات عمرانی و بهسازی پایانه نیز افزود: علاوه بر احداث ساختمان پالایش بار، حدود ۲۵۰ متر دیوارکشی انجام شده، دیوارهای موقت بلوکی جمع‌آوری و دیوارهای ثابت احداث شده‌اند و بخش‌های بهداشتی نیز اصلاح شده است.

معاون سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری کرج، توضیح داد: آماده‌ سازی ۲۲ غرفه در داخل پایانه در دست انجام است. همچنین محوطه‌ای به مساحت حدود ۳۵۰۰ مترمربع به صورت جداگانه برای شهروندانی در نظر گرفته شده که با خودروهای سواری یا خودروهای باری برای دریافت بار مراجعه می‌کنند تا از محدوده فعالیت باربری جدا باشند.

افضلی با اشاره به راه‌اندازی سامانه بارانه گفت: قرارداد این نرم‌افزار در سال ۱۴۰۲ از سوی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات با شرکت بارانه منعقد و فعالیت آن به منظور ثبت ناوگان باری و صدور مجوز تردد، پروانه فعالیت خودرو، پروانه اشتغال راننده و پروانه بهره برداری شرکت آغاز شد.

معاون سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری کرج، افزود: در حمل و نقل درون‌ شهری، مشخصات مبدأ، فرستنده، گیرنده و نوع کالا برای هر بار که قرار است از نقطه‌ای به نقطه دیگر منتقل شود، در سامانه سپند ۴ ثبت می‌شود.

وی ادامه داد: در گذشته، بارها در پایانه شهید کلانتری به صورت دستی ثبت و تحویل گرفته و ارسال می‌شدند، اما اکنون سامانه‌ای با نام سپند ۴ برای ثبت مشخصات مبدأ، مقصد، گیرنده، راننده، وزن، تعداد و حجم بار راه‌اندازی شده است.

افضلی ثبت اطلاعات بار در سامانه بارانه و سپند چهار، اظهار کرد: این پایانه به دستگاه ایکس ‌ری مجهز شده است تا امکان بررسی و پالایش بار فراهم شود.

وی با اشاره به انواع فعالیت‌های حمل و نقل بار در کرج، گفت: بخشی از این حوزه مربوط به حمل بارهای درون‌ شهری مانند بتن، اسباب و اثاثیه منزل، شن و ماسه و خاکبرداری است و بخش دیگر به کالاهایی مربوط می‌شود که از شهرستان‌ها وارد شهر می‌شوند.

افضلی ادامه داد: دفاتر غیرمجاز حمل بار در سطح شهر جمع‌آوری شده‌اند و در پایانه بار مستقر می‌شوند. همچنین حمل بار بر اساس نرخ مصوب اداره راهداری انجام خواهد شد.

معاون سازمان حمل‌ونقل بار و مسافر شهرداری کرج، با اشاره به مشکلات گذشته در زمینه مفقودی بار گفت: پیش از ساماندهی، اگر باری مفقود می‌شد، به دلیل اینکه شرکت یا دفتر مربوطه مجوزی از سازمان نداشت، امکان پیگیری موضوع برای سازمان فراهم نبود. اکنون با ثبت اطلاعات فرستنده، گیرنده، راننده و خودرو در سامانه، جابه‌جایی بار قابل پیگیری است.

افضلی با اشاره به اطلاعات ثبت ‌شده در سامانه سازمان گفت: با در اختیار داشتن شماره پلاک یک ناوگان باری، اطلاعات مربوط به خودرو و راننده، پروانه فعالیت، پروانه اشتغال، وضعیت سوخت و جابه‌جایی بار قابل مشاهده است.

وی افزود: میزان وزن بار در حمل و نقل درون‌شهری هنوز به صورت کامل قابل محاسبه نیست، اما اطلاعات مربوط به پروانه فعالیت، پروانه اشتغال و بارنامه در سامانه بارانه ثبت می‌شود و امکان پیگیری جابه‌جایی بار وجود دارد.

وی با اشاره به ساماندهی شرکت‌های حمل و نقل شهری از سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: شرکت‌های حمل بتن، مواد غذایی و شرکت‌هایی که در قالب پست و نرم‌افزار اختصاصی فعالیت می‌کنند، در این حوزه قرار دارند و ساماندهی آنها در حال انجام است.

افضلی، تصریح کرد: برخی دفاتر باربری به صورت غیرمجاز فعالیت می‌کردند که ساماندهی آنها آغاز شده و قرار است این دفاتر در غرفه‌های پیش‌بینی‌ شده در پایانه بار تجمیع شوند.

وی همچنین از دریافت عوارض ناوگان سنگین در سازمان حمل و نقل بار و مسافر خبر داد و گفت: برای نخستین بار عوارض این ناوگان نیز در این سازمان دریافت می‌شود و مراجعه‌کنندگان می‌توانند هنگام انجام امور مربوط به پروانه فعالیت و اشتغال، عوارض مربوطه را نیز پرداخت کنند.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان‌ها