دکتر آزاده نجارزاده به مناسبت برگزاری پویش ملی نان و سلامت(۱۵ تا ۳۰ آذر)، در گفتوگو با ایسنا، به موضوع افزودنیهای نان مانند کنجد و سبزیجات خشک اشاره و تصریح کرد: این روزها در بسیاری از نانواییها شاهد عرضه نانهای گرانتر با عنوان نان کنجدی، نان سبزیجات و نان رژیمی خاص هستیم که علیرغم ظاهر جذاب و وعده سلامت بیشتر و البته قیمت چند برابری، این سئوال را در اذعان عمومی ایجاد کرده است که آیا واقعاً این نانها به سلامت مصرفکننده خواهد افزود یا تنها بار مالی اضافی را به افراد تحمیل میکند؟
وی با بیان این که قطعاً هر کدام از این افزودنیها مانند کنج و سبزیجات دارای ارزش غذایی هستند، گفت: تنها در صورت استفاده از این افزودنیها روی نان خوب یعنی نان سبوسدار و تهیه شده با خمیرمایه، شاهد افزایش ارزش غذایی نان خواهیم بود والا در صورت مصرف این افزودنیها روی نان سفید یا حاوی جوش شیرین، فقط یک لایه تزیینی روی نان را خواهیم داشت و مصرفکننده تنها قیمت یک غذای سالم را پرداخت کرده است.
نجارزاده به موضوع قیمت این نانها نیز اشاره و یادآور شد: هرچند قیمت هر کیلو کنجد و سبزی خشک مورد استفاده در این نانها به مراتب از قیمت یک کیلو آرد گرانتر است اما مقدار افزودنیهای استفاده شده در پخت هر نان نیز بسیار ناچیز است لذا ضرورت دارد که افزایش قیمت این نانها براساس یک منطق و تناسب لحاظ شود در حالی که هم اکنون شاهد افزایش چند برابری قیمت نانهای دارای افزودنی هستیم که هیچ تناسبی با هزینه مواد اولیه اضافه شده ندارد و تنها یک فریب اقتصادی و سوءاستفاده از تمایل مردم به سالم خوری است.
وی نکته حائز اهمیت دیگر در مورد این نانها را بار میکروبی مواد افزودنی عنوان و خاطرنشان کرد: کنجد و سبزیجات خشک اگر در شرایط غیربهداشتی نگهداری و مصرف شوند، عملاً به یک منبع آلودگی تبدیل میشوند و نه تنها به سلامتی مصرف کننده کمک نخواهند کرد بلکه سلامت وی را تهدید میکنند.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی یزد در پایان مردم را به انتخابی هوشمندانه در تهیه و مصرف نانهای دارای افزودنی سفارش کرد و گفت: نان سالم یعنی نان بدون جوش شیرین، کمنمک و سبوسدار و مردم باید توجه داشته باشند که آیا به اندازهی پولی که میپردازند، به سلامت خود کمک میکند یا صرفاً برای تزیین مواد غذایی خود هزینه میکنند.
انتهای پیام


نظرات