• شنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404092214441
  • خبرنگار : 50294

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی: موارد مسمومیت با گاز CO در کردستان افزایش یافته است

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی: موارد مسمومیت با گاز CO در کردستان افزایش یافته است

ایسنا/کردستان رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکە موارد مسمومیت با گاز CO در کردستان افزایش یافته است، نسبت بە این قضیە هشدار داد و گفت: در چند شهر استان شاهد بروز موارد متعدد مسمومیت با گاز منوکسیدکربن بودیم که همگی به‌دلیل استفاده ناایمن از وسایل گرمایشی رخ داده است.

بابک هدائی از افزایش موارد مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در استان طی هفته گذشته خبر داد و بر لزوم رعایت اصول ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی تأکید کرد.

وی افزود: متأسفانه در روزهای اخیر، چندین مورد مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در نقاط مختلف استان از جمله بانه، سقز، سنندج و دیواندره گزارش شده که تعدادی از شهروندان را راهی مراکز درمانی کرده است.

هدائی با اشاره به جزئیات این حوادث بیان کرد: در ۲۰ آذرماه در شهرستان بانه پنج نفر دچار مسمومیت شدند که با اعزام دو دستگاه آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند؛ همچنین در ۱۹ آذر مواردی از مسمومیت در سنندج و دیواندره گزارش شد و در ۱۶ آذرماه نیز یک خانواده سه نفره در سقز پس از مسمومیت خود را به بیمارستان رساندند.

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی کردستان با بیان اینکه این آمار زنگ خطری جدی در فصل سرما محسوب می‌شود، تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد تمامی این حوادث در اماکن مسکونی و به دلیل استفاده ناایمن از وسایل گرمایشی نظیر بخاری‌های گازی یا نفتی، دودکش‌های غیراستاندارد و نبود تهویه مناسب رخ داده است.

هدائی با تأکید بر نقش پیشگیری در کاهش این حوادث گفت: گاز منوکسیدکربن بی‌رنگ، بی‌بو و بسیار خطرناک است و در صورت بی‌توجهی می‌تواند در مدت‌زمان کوتاه منجر به مسمومیت شدید یا حتی مرگ شود.

وی در ادامه، مهم‌ترین توصیه‌های ایمنی اورژانس را چنین برشمرد و اضافه کرد: نصب دتکتور گاز منوکسیدکربن در نزدیکی اتاق‌های خواب و محل نصب وسایل گرمایشی، بازرسی سالیانه وسایل گرمایشی و دودکش‌ها توسط افراد مجاز، تأمین تهویه مناسب در فضاهای بسته و خودداری از استفاده از اجاق گاز یا وسایل پخت‌وپز برای گرمایش محیط از جملە توصیەهای ایمنی برای پیشگیری از وقوع گازگرفتگی است.

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کردستان همچنین با اشاره به علائم مسمومیت با گاز CO خاطرنشان کرد: سردرد، سرگیجه، تهوع، خواب‌آلودگی و ضعف شدید از علائم شایع این نوع مسمومیت است و در صورت مشاهده این نشانه‌ها باید بلافاصله فرد را به هوای آزاد منتقل کرده و با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفت.

بە گزارش ایسنا و بە نقل از روابط عمومی علوم پزشکی کردستان در روز شنبە ۲۲ آذر؛هدائی در پایان ضمن قدردانی از تلاش نیروهای عملیاتی اورژانس ۱۱۵ و کارشناسان مرکز EOC گفت: اورژانس همواره آماده ارائه خدمات است، اما بهترین و مؤثرترین راه مقابله با این حوادث پیشگیری و رعایت نکات ایمنی از سوی شهروندان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha