• جمعه / ۲۸ آذر ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404092818742
  • خبرنگار : 50189

مدیرکل مدیریت بحران: بارش‌های اخیر کرمان در ۸۰ سال گذشته بی‌سابقه است/ تلفات جانی نداشتیم

مدیرکل مدیریت بحران: بارش‌های اخیر کرمان در ۸۰ سال گذشته بی‌سابقه است/ تلفات جانی نداشتیم

ایسنا/کرمان مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان گفت: بارندگی‌های سه روز اخیر در برخی نقاط استان به بیش از ۱۷۰ میلی‌متر رسیده که این میزان، بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بیش از متوسط بارندگی سالانه استان بوده و در مقیاس بلندمدت، بی‌سابقه ارزیابی می‌شود.

غلامرضا نژادخالقی ظهر جمعه ۲۸ آذره در تشریح آخرین وضعیت بارندگی‌ها در استان کرمان اظهار کرد: بیشترین میزان بارش در مناطق جبالبارز و فاریاب (جنوب استان) با حدود ۱۷۶ تا ۱۸۰ میلی‌متر به ثبت رسیده و پس از آن شهرستان جیرفت با ۱۵۲ میلی‌متر بارندگی در رتبه بعدی قرار دارد.

وی افزود: این حجم از بارش در بازه زمانی سه روزه، از سوی کارشناسان هواشناسی و راهداری به‌عنوان پدیده‌ای کم‌سابقه در حدود ۸۰ سال گذشته ارزیابی شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان با اشاره به آثار و پیامدهای این بارندگی‌ها بیان کرد: زیرساخت‌هایی از قبیل پل‌ها، راه‌ها و مسیر رودخانه‌ها بر اساس بارندگی‌هایی در حدود ۵۰ میلی‌متر طراحی شده‌اند و برای چنین حجمی از بارش آمادگی نداشته‌اند؛ از این‌رو تعدادی از پل‌ها در شهرستان‌های جنوبی استان از جمله بلوک، قلعه‌گنج، فاریاب و رودبار جنوب دچار آسیب شده‌اند.

نژادخالقی ادامه داد: تیم‌های ارزیاب متشکل از بنیاد مسکن، اداره کل راه و شهرسازی، دستگاه‌های خدمات‌رسان آب، برق و گاز و همچنین جمعیت هلال‌احمر در مناطق آسیب‌دیده مستقر شده‌اند و در حال برآورد میزان خساراتند تا گزارش نهایی برای ارسال به سازمان مدیریت بحران کشور تهیه شود.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت راه‌های ارتباطی استان گفت: راه‌های اصلی استان به‌طور کامل مسدود نیست و در اغلب محورها مسیرهای جایگزین برقرار است، هرچند در برخی نقاط عبور موقت از کنار پل‌های آسیب‌دیده انجام می‌شود و نیروهای راهداری نیز در حال انجام عملیات ترمیم این سازه‌ها هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان در پاسخ به پرسشی درباره تخلیه روستاها در شهرستان فاریاب اظهار کرد: در یک یا دو روستا به دلیل آب‌گرفتگی، مسجد و مدرسه برای اسکان موقت سالمندان و کودکان پیش‌بینی شده و جمعیت هلال‌احمر نیز اقلام امدادی از جمله آذوقه، پتو و چادر را در اختیار خانوارهای آسیب‌دیده قرار داده است تا پس از فروکش کردن آب، امکان بازگشت ساکنان و پاکسازی منازل فراهم شود.

وی همچنین از قطع برخی راه‌های ارتباطی روستاهای کوهستانی در شمال استان به علت بارش برف خبر داد و افزود: نیروهای راهداری، دهیاری‌ها و واحد امور روستایی استانداری در حال بازگشایی این مسیرها هستند.

نژادخالقی تأکید کرد: با وجود شدت و گستردگی بارندگی‌ها، تاکنون در سطح استان تلفات جانی گزارش نشده است.

وی از شهروندان خواست همکاری لازم را با فرمانداری‌ها و دستگاه‌های خدمات‌رسان داشته باشند، به‌ویژه در شهرستان‌هایی که بیشترین آسیب را از سیلاب‌های اخیر متحمل شده‌اند.

نژادخالقی در پایان از بروز مشکل در دو حلقه چاه آب آشامیدنی در شهرستان‌های قلعه‌گنج و فاریاب خبر داد و گفت: دستگاه‌های مسئول در حال بررسی و رفع این مشکلند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha