سیاوش میلانیان در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا ۱۴ دی، تعداد ۳۵۰ هزار و ۶۴۰ دستگاه خودرو به مراکز معاینه فنی مراجعه کردند، اظهار کرد: از این تعداد ۲۷۰ هزار و ۱۱۵ دستگاه خودرو موفق به دریافت گواهی معاینه فنی شده و حدود ۲۳ درصد خودروها مردود شدند.
وی در رابطه با سهم هر یک از فاکتورهای مردودی که در مراکز معاینه مورد ارزیابی قرار میگیرد، توضیح داد: در این ارزیابیها سهم فاکتور آلایندگی ۳۷ درصد، وضعیت ظاهری ۲۶ درصد، ترمز ۱۹ درصد، کمک فنر ۱۳ درصد و انحراف محور پنج درصد بوده است.
میلانیان با بیان اینکه مطابق قانون هوای پاک کلیه وسایل نقلیه موتوری که عمر آنها بیشتر از چهار سال باشد باید گواهی معتبر معاینه فنی دریافت کنند، گفت: این عدد برای خودروهای عمومی یکسال تعیین شده است.
وی افزود: همچنین خودروهای فاقد معاینه فنی از طریق دوربینهای پلاکخوان در سطح شهر نصب شده و با استعلام از سامانه سیمفا، شناسایی و از سوی پلیس راهور مورد اعمال قانون قرار میگیرند.
رئیس اداره راهبری و نظارت بر مراکز معاینه فنی شهرداری مشهد در زمینه میزان جریمه روزانه خودروهای فاقد گواهی معاینه فنی، یادآور شد: جریمه نداشتن گواهی معاینه فنی معتبر، روزانه ۱۰۰ هزار تومان است.
میلانیان در رابطه با تاثیر کیفیت خودروها در کسب قبولی معاینه فنی، خاطرنشان کرد: کیفیت خودروها نقش مهمی در موفقیت آنها در آزمونهای ایمنی و آلایندگی معاینه فنی دارند، بهطوری که گاهی خودروهایی که به لحاظ سنی واجد شرایط معاینه فنی نیستند، در این آزمونها مردود می شوند.
وی در ادامه با اشاره به مهترین چالشهای مراکز معاینه فنی، اظهار کرد: یکی از مهمترین چالشها در مراکز معاینه فنی مربوط به خودروهایی است که به گاز سوز تبدیل میشوند. این خودروها میبایست ابتدا برای دریافت گواهی سلامت مخازن و متعلقات گازسوز به مراکز معتبر مراجعه و پس از دریافت کارت جدید خودرو از پلیس راهور، همچون خودروهای گازسوز یا دوگانه سوز کارخانه ای، برای دریافت گواهی معاینه فنی، به مراکز معاینه سطح شهر مراجعه کنند.
رئیس اداره راهبری و نظارت بر مراکز معاینه فنی شهرداری مشهد در رابطه با تعداد مراکز معاینه فنی مشهد، گفت: شهر مشهد دارای هفت مرکز معاینه فنی با ظرفیت ۲۳ خط فعال برای خودروهای سبک، دو خط معاینه فنی موتورسیکلت و یک مرکز معاینه فنی ویژه خودروهای سنگین درون شهری است که کلیه ناوگان سنگین شهرداری مشهد اعم از اتوبوسها، خودروهای آتشنشانی، پسماند و سازمان عمران شهرداری مشهد در این مرکز مورد ارزیابی قرار میگیرند.
انتهای پیام


نظرات