• شنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404110401666
  • خبرنگار : 50123

استاندار چهارمحال و بختیاری: جمعیت زیربنای توسعه پایدار است

استاندار چهارمحال و بختیاری: جمعیت زیربنای توسعه پایدار است

ایسنا/چهارمحال و بختیاری استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: تحولات جمعیتی یکی از بنیادی‌ترین متغیرهای تاثیرگذار بر نظام‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... در هر جامعه است، چه بسا جمعیت صرف یک شاخص آماری نیست و زیربنای توسعه پایدار و هم‌تراز با سرمایه‌های فیزیکی و طبیعی نقش تعیین کننده‌ای در سیاست‌گذاری کلان کشور دارد.

جعفر مردانی امروز شنبه چهارم بهمن در ستاد جوانی جمعیت و خانواده و اختتامیه رویداد استانی جوانی جمعیت اظهار کرد: رویکرد همه دستگاه‌ها باید در بحث خانواده و جوانی جمعیت نگاه حمایتی باشد، چرا که اگر این حمایت‌ها هدفمند و به درستی اجرا شود قطعا چهارمحال و بختیاری می‌تواند الگوی موفقی در بحث جوانی جمعیت باشد.

استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: امروز کشور از مقاطع حساس امنیتی، اجتماعی از جمله اغتشاشات و آشوب های اخیر و جنگ ۱۲ روزه عبور کرد که شاهد جلوه‌های روشن وحدت ملی، ایستادگی اجتماعی و نقش بی‌بدیل خانواده ایران در بحث انسجام بودیم.

وی گفت: تجربه این روزها به روشنی نشان داد خانواده مستحکم مهم‌ترین سنگر پایداری اجتماعی و امنیت نرم کشور است، از طرفی تاکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری بر بحث خانواده و جوانی جمعیت است.

مردانی بیان کرد: در کشور از اوایل دهه ۹۰ هشدارهای جمعیتی داده شد و امروز به مرحله‌ای رسیدیم که بسیاری از صاحب‌نظران از این اتفاق به بحران خاموش جمعیت یاد می‌کنند که کاهش جمعیت جوان، تضعیف سرمایه انسانی، افزایش بار تکفل، افزایش هزینه‌های سلامت و کاهش پویایی را به همراه دارد، البته در کنار آن با مخاطراتی همچون تضعیف نهاد خانواده، تقلیل جایگاه مادری و پدری و بروز بحران هویت جمعیت مواجهیم.

استاندار چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: باید از ظرفیت همه دستگاه‌ها، نهادها و سازمان‌ها و رسانه‌ها، فصای مجازی، هنرمندان، نخبگان اجتماعی در بحث جوانی جمعیت و خانواده استفاده کرد، چرا که صرفا متولی این کار دانشگاه علوم پزشکی و دفتر امور بانوان و خانواده استانداری نیست، تجربه‌های جهانی و مطالعات داخلی نشان می‌دهد موفقیت سیاست‌ها صرفا با مشوق‌های اقتصادی و اقدامات ساختاری محقق نمی‌شود مگر با اغنای اجتماعی، روایت‌سازی امیدبخش و تقویت سرمایه اجتماعی امکانپذیر است.

مردانی گفت: در شرایطی که دشمنان به دنبال ایجاد ناامیدی در جامعه هستند تقویت حمایت خانواده پاسخی هوشمندانه بر این توطئه‌هاست، امروز بیش از هر زمان نیازمند هم‌افزایی همه دستگاه‌های اجرایی، فرهنگی و اجتماعی در اجرای بخش قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هستیم.

بهاره سامانی، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: سیاست‌های تشویقی و حمایتی حوزه جمعیت پیش‌بینی شده و در حال اجراست که موفقیت این سیاست‌ها نیازمند تحول فرهنگی و جلب مشارکت اجتماعی است.

وی بیان کرد: رویداد ملی جایزه جوانی جمعیت براساس ماده ۱۹ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت یک ساز و کار مکمل فرهنگی و رسانه‌ای است که نقش مهمی را ایفا می‌کند. امسال سومین سال برگزاری این رویداد است که تعداد آثار ارسالی به دبیرخانه استانی جشنواره در بخش دستگاهی پنج نفر، سازمان‌های مردم‌نهاد و گروه‌های جهادی ۶ نفر، رسانه ۹ نفر و مدیران یک نفر بوده است.

همچنین علی‌ضامن صالحی‌فرد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به تشریح پنجره جمعیتی کشور و استان، اظهار کرد: ۱۰۰۰ سال طول می‌کشد تا پنجره جمعیتی برای یک کشور باز شود، زمانی‌که ۷۰ درصد جمعیت کشور در بازه سنی ۱۵ تا ۶۴ سال(جمعیت فعال)  قرار داشته باشند، پنجره جمعیتی به مدت ۴۰ سال طول می‌کشد تا بسته شود، از سال ۱۳۸۰ این پنجره باز شد و دختران دهه شصتی در آن سال سن ۲۰ سال را پشت سر می‌گذاشتند که در آن سال نرخ ازدواج کاهش یافته بود، تا سال ۱۴۰۰ فاز طلایی پنجره جمعیتی باز بود اما باروری کلی در استان ۱.۷۶ و در کشور ۱.۶۵ است در حالی‌که باید به ۲.۵ می‌رسید.

وی افزود: در آن سال‌ها فاز طلایی را از دست داده و اکنون در فاز نقره‌ای قرار داریم، یعنی ۱۰ تا ۱۵ سال زمان داریم تا باروری کلی را به ۲.۵ برسانیم، البته برای این کار محورهای موضوعی تعیین شده که شامل تکریم مادران، ازدواج آسان، پایدار و به موقع، فرزندآوری به موقع، درمان ناباروری، جلوگیری از سقط‌های عمدی، سزارین، تک فرزندی و بی فرزندی، تصادفات جاده‌ای، مرگ و میر کودکان است و باید با شدت بیشتری اقدامات لازم صورت گیرد.

 صالحی‌فرد در ادامه با اشاره به وجود ۱۴ مرکز نفس در استان، بیان کرد: حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ زوج که قصد سقط عمدی داشتند توسط این مراکز شناسایی شدند که با پیشگیری از سقط‌ها، از این مادران ۱۸۰ نوزاد متولد و مابقی زوج‌ها در حال مشاوره هستند، چه بسا سقط عمدی عوارض متعددی دارد.

ابراهیمی، دبیر ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در چهارمحال و بختیاری در پایان بیان کرد: در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برنامه‌هایی در قالب پنج برنامه محوری تعیین شده که عمده برنامه‌ها برای زوج‌هایی که توان کمی برای بحث ازدواج یا فرزندآوری دارند یا در دهک یک تا سه قرار دارند را شامل می‌شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha