مجید طاهری با اشاره به معضل مزمن و رو به گسترش سد معبر در سطح شهر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: چالش سد معبر در گرگان به مرحلهای رسیده است که تنها با اقدامات مقطعی، طرحهای ضربتی کوتاهمدت و یا صرفاً برخورد قهری قابل حل نیست؛ بلکه نیازمند یک بازنگری ساختاری در مدیریت معابر شهری هستیم.
شهردار گرگان با اشاره به کانونهای بحرانی شهر، از خیابان امامرضا (ع) به عنوان یکی از محورهای شاخص نام برد و افزود: در این منطقه، شاهد یک آشفتگی بصری و ترافیکی هستیم؛ پیادهروهایی که طبق قانون باید حریم امن عابران پیاده باشند، به محل پارک دائمی خودروها یا قرقِ فعالیتهای صنفی و تجاری تبدیل شدهاند.
به گفته وی، این مسئله نهتنها چهره شهر را مخدوش کرده، بلکه با مسدود کردن مسیر تردد، ایمنی شهروندان بهویژه سالمندان و معلولان را با خطرات جدی مواجه ساخته است.
طاهری با تاکید بر اینکه مطابق با تبصره ۱ بند ۲ ماده ۵۵ قانون شهرداریها، سد معابر عمومی و اشغال پیادهروها برای کسب یا هر عنوان دیگری ممنوع است، افزود: با این حال، حل قطعی این معضل منوط به همکاری فرادستگاهی است.
وی با بیان اینکه شهرداری به تنهایی قادر به رفع کامل سد معبر نیست، اظهار کرد: اگرچه طبق قانون وظایف اجرایی بر عهده ماست، اما تحقق این هدف بزرگ نیازمند یک پیوست فرهنگی و قضائی است.
شهردار گرگان در ادامه به نقش کلیدی شهروندان و اصناف اشاره کرد و گفت: سد معبر تنها یک تخلف شهری نیست، بلکه زیرپا گذاشتن حقوق عمومی است.
وی در پایان یادآور شد: ما نیاز داریم تا کسبه با درک این موضوع که معبر عمومی بخشی از ملک خصوصی آنها نیست، به حقوق عابران احترام بگذارند. از سوی دیگر، شهروندان نیز باید با خودداری از خرید از واحدهایی که سد معبر میکنند، به اصلاح این چرخه کمک کنند.
انتهای پیام


نظرات