• یکشنبه / ۱۹ بهمن ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404111911122
  • خبرنگار : 50184

مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه:

پرونده ثبت جهانی اسب کُرد هنوز تدوین نشده است/ عراقی‌ها باید پای کار بیایند

پرونده ثبت جهانی اسب کُرد هنوز تدوین نشده است/ عراقی‌ها باید پای کار بیایند

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با بیان اینکه پرونده ثبت جهانی اسب کرد هنوز تدوین نشده، گفت: متاسفانه علیرغم مکاتبات و رایزنی‌هایی که داشته‌ایم، طرف عراقی هنوز در این خصوص پای کار نیامده است.

داریوش فرمانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به پیشینه غنی اسب کرد در کرمانشاه، اظهارکرد: این استان از زمان باستان تاکنون خاستگاه و یکی از مهمترین مراکز پرورش اسب اصیل نژاد کرد در دنیا بوده است. 

وی افزود: امروزه گستره اسب کرد نه تنها در کشورمان، بلکه در کشورهای عراق، سوریه، ترکیه و ... دیده می‌شود، اما خاستگاه اصلی آن در دنیا کرمانشاه بوده و شواهد و مستندات تاریخی نیز گواه این مدعا است. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان تصریح کرد: باتوجه به اهمیت این مسئله، طی سالهای گذشته اسب کرد را به نام کرمانشاه در ایران به ثبت رساندیم و در مرحله بعدی ثبت جهانی آن در دستور کار قرار گرفت. 

وی تاکید کرد: باتوجه به سهمیه محدودی که کشورها برای ثبت جهانی دارند، مقرر شد تا با همکاری کشور عراق، اسب اصیل کرد را به عنوان یک میراث کهن به ثبت جهانی برسانیم تا به صورت خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار گیرد. 

فرمانی خاطرنشان کرد: متاسفانه باوجود مکاتبات و رایزنی‌هایی که داشته‌ایم، طرف عراقی هنوز هیچ اقدامی برای شرکت در تدوین این پرونده انجام نداده است، بنابراین ما نتوانسته‌ایم این پرونده را هنوز تدوین کنیم. 

وی اضافه کرد: برای اینکه بتوانیم مقدمات ثبت جهانی اسب کرد را فراهم کنیم، تاکنون دو مرحله جشنواره بین المللی اسب کرد را برگزار کرده‌ایم و برگزاری جشنواره سوم برای فصل بهار در دستور کار قرار گرفته است. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان یادآورشد: باتوجه به اینکه اسب کرد قبلا به ثبت ملی رسیده، بنابراین تمام مستندات و مدارک برای تدوین پرونده آن از سوی ما آماده است، اما باید عراقی‌ها نیز به این موضوع ورود کنند. 

وی تاکید کرد: در صورتی که طرف عراقی پای کار بیاید، ظرف یک سال می‌توانیم پرونده ثبت جهانی اسب کرد را  تدوین کرده و آن را به یونسکو ارسال کنیم، اما اگر پای کار نیاید، باید چندین سال برای ثبت جهانی آن صبر کنیم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha