• دوشنبه / ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404112011544
  • خبرنگار : 30147

عضو هیأت‌مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت گناباد مطرح کرد

تسهیلات بانکی ناعادلانه؛ تیر خلاص به واحدهای تولیدی شهرستانی

تسهیلات بانکی ناعادلانه؛ تیر خلاص به واحدهای تولیدی شهرستانی

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیأت‌ مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت گناباد، گفت: تشدید سخت‌گیری‌های بانکی و نبود سیاست‌های حمایتی متناسب با شرایط شهرستان‌ها، بسیاری از واحدهای تولیدی محلی را در آستانه تعطیلی قرار داده است؛ تسهیلات بانکی که باید موتور محرک تولید باشند، حالا به مانعی جدی در مسیر فعالیت صنایع کوچک و متوسط در مناطق دور از مرکز بدل شده‌اند.

هادی رفیع در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به وضعیت خاص شهرستان‌های کوچک و دور از مراکز اقتصادی توضیح داد: در مناطقی مانند گناباد، صنایع با مشکلات جدی در تأمین مواد اولیه، حمل‌ونقل و ارسال تولیدات به شهرهای پرجمعیت روبه‌رو هستند. افزایش مداوم هزینه‌های حمل‌ونقل و سوخت، فشار زیادی بر واحدهای صنعتی کوچک وارد کرده و توان رقابت آن‌ها را پایین آورده است.

وی افزود: لازم است دولت و بانک‌ها، تسهیلات ویژه و سیاست‌های حمایتی خاصی برای صنایع شهرستانی در نظر بگیرند تا این واحدها بتوانند بر پایه ظرفیت محلی خود ادامه فعالیت دهند و چرخ تولید را در مناطق کمتر توسعه‌ یافته بچرخانند.

عضو هیأت‌ مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت گناباد، ادامه داد: تفاوت میان واحدی که در گناباد با بازار محدود فعالیت دارد و واحدی که در حاشیه شهرهای بزرگ نظیر تهران یا مشهد با بازار چند میلیونی حضور دارد، باید با ابزارهای حمایتی جبران شود.

وی تأکید کرد: نه تنها تفاوتی در نوع حمایت‌ها وجود ندارد، بلکه در برخی موارد سخت‌گیری‌های بیشتری نسبت به واحدهای شهرستانی اعمال می‌شود. این رویکرد باید تغییر کند تا عدالت صنعتی برقرار شود.

ضرورت بازنگری فوری در سیاست‌های بانکی

رفیع در همین خصوص خواستار تعریف بسته‌های حمایتی و تسهیلات مالی ویژه برای شهرستان‌ها شد و هشدار داد: در صورت ادامه روند فعلی، شهرستان‌هایی مثل گناباد با خطر رکود، تعطیلی واحدهای تولیدی و در نهایت مهاجرت نیروهای کار متخصص مواجه خواهند شد.

وی یادآور شد: در حوزه صنعت و معدن گناباد، حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر به ‌صورت مستقیم و غیرمستقیم ارتزاق می‌کنند. اگر نتوانیم این جمعیت مولد را حفظ کنیم، پیامدهای اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای در پیش خواهد بود.

عضو هیأت‌مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت گناباد بر ضرورت بازنگری فوری در سیاست‌های بانکی، لجستیکی و حمایتی برای مناطق دور از مرکز تأکید کرد و افزود: عدالت صنعتی باید در عمل، نه در شعار، تحقق یابد.

رفیع، در ادامه با اشاره به وضعیت صنعتی و معدنی شهرستان، لزوم تعیین تکلیف فوری دو واحد مهم صنعتی را ضروری دانست و همچنین به معضل مهاجرت نیروی کار تحصیل ‌کرده و ضرورت تمرکززدایی اختیارات دولتی اشاره کرد.

وی با اشاره به دو پروژه صنعتی بزرگ در منطقه، اظهار کرد: یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های ما بلاتکلیفی طولانی ‌مدت واحد کاشی است که سال‌هاست با مشکلات اداری و سرمایه‌گذاری رها شده است. همچنین، واحد فروسیلیس که با وجود فعالیت چندین ساله، همچنان با موانعی دست و پنجه نرم می‌کند.

عضو هیأت‌مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت گناباد با تأکید بر پتانسیل بالای این دو واحد در ایجاد اشتغال پایدار و جذب سرمایه‌های کلان، ابراز امیدواری کرد: مدیریت اجرایی کشور توجه ویژه‌ای به این دو واحد کند تا هرچه سریع‌تر به چرخه تولید کامل بازگردند.

رفیع گفت: عدم به سرانجام رسیدن این پروژه‌ها، نه‌ تنها سرمایه‌های انجام ‌شده را به خطر می‌اندازد، بلکه انگیزه سایر سرمایه‌گذاران بالقوه را از منطقه سلب خواهد کرد و تلاش‌های مدیران شهرستان برای جذب سرمایه هدر می‌رود.

بحران مهاجرت نیروهای دانشگاهی به مراکز استان‌ها

عضو هیأت‌مدیره خانه صمت گناباد با اشاره به هویت دانشگاهی شهرستان، به معضل جدی مهاجرت نیروهای تحصیل‌ کرده اشاره و اظهار کرد: گناباد یک شهرستان دانشگاهی است و سالانه تعداد زیادی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی از این شهر فارغ‌التحصیل می‌شوند. متأسفانه بزرگ‌ترین مشکل ما مهاجرت این نیروهای متخصص به سمت مراکز استان‌هاست، چراکه زمینه جذب و به‌ کارگیری آن‌ها در سطح شهرستان فراهم نیست.

وی اظهار کرد: این امر نشان‌ دهنده عدم تطابق میان خروجی‌های آموزشی و فرصت‌های شغلی موجود در منطقه است و اگر این روند ادامه یابد، سرمایه‌های انسانی شهرستان به تدریج از دست خواهند رفت.

رفیع در ادامه تفویض اختیارات بیشتر به سطوح استانی و شهرستانی را ضروری دانست و گفت: بسیاری از موضوعات محوری که نیازمند بررسی و تأیید هستند، هنوز در تهران معطل مانده‌اند. اگر بخش قابل توجهی از این اختیارات به ادارات کل استانی تفویض شود، بسیاری از مشکلات اجرایی و موانع بوروکراتیک صنایع ما به سرعت رفع خواهد شد و سرعت پیشرفت پروژه‌ها افزایش می‌یابد.

عضو هیأت‌ مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت گناباد همچنین به بخش معدن اشاره و بیان کرد: با وجود پتانسیل‌های شناسایی شده در پهنه‌های معدنی شهرستان گناباد، متأسفانه ما هنوز شاهد کار جدی از سوی ایمیدرو(سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدن ایران) در سطح شهرستان نبوده‌ایم. امیدواریم که ایمیدرو با ورود قاطع به حوزه سرمایه‌گذاری در معادن، از ظرفیت‌های شناسایی‌شده استفاده کند.

وی همچنین نوسازی ماشین‌آلات معادن را یک مطالبه جدی اعلام و اظهار کرد: برخی از معادن ما با تجهیزاتی با عمر بسیار طولانی و فرسوده کار می‌کنند که نیازمند به ‌روزرسانی فوری هستند. این امر هم ایمنی کارگران را افزایش می‌دهد و هم بهره‌وری استخراج را به شکل چشمگیری بهبود می‌بخشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha