• دوشنبه / ۲۰ بهمن ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۰
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1404112011843
  • خبرنگار : 71567

رئیس دفتر نهاد رهبری در وزارت علوم درگفت‌وگو با ایسنا:

۱۰۰ دانشجوی بازداشتی داشتیم که اکثرا آزاد شدند/ضرورت سرکشی به خانواده‌های عزادار

۱۰۰ دانشجوی بازداشتی داشتیم که اکثرا آزاد شدند/ضرورت سرکشی به خانواده‌های عزادار

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در ستاد وزارت علوم با بیان اینکه حدود ۱۰۰ دانشجوی بازداشتی در حوادث اخیر داشتیم که اغلب آنها با پیگیری‌های مسئولان وزارت علوم آزاد شدند، گفت: سوگی که امروز در جامعه وجود دارد، می‌تواند تبعاتی داشته باشد و باید برای آن راهکارهای مختلفی در نظر گرفت.

حجت‌الاسلام سید مهدی ساداتی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب درباره فاصله میان آرمان‌ها و جامعه دانشگاهی در پی اتفاقات اخیر اظهار کرد: همواره ممکن است بین آرمان‌ها و واقعیت فاصله‌ای وجود داشته باشد، اما آنچه اهمیت دارد، آسیب‌شناسی صحیح و علت‌یابی دقیق است.

وی افزود: نخستین خطا آن است که وقتی به نتیجه مطلوب و مورد انتظار نرسیدیم، اصل آرمان‌ها را زیر سؤال ببریم. متأسفانه بر اساس تبلیغات مسمومی که در فضای مجازی و حقیقی انجام می‌شود، تلاش می‌شود اصالت و مطلوبیت آرمان‌ها زیر سؤال برود، در حالی که این رویکرد نادرست است.

باید بررسی کنیم که چرا به آرمان های مان دست نیافتیم

ساداتی‌نژاد ادامه داد: اگر در دوره‌ای به آرمانی دست نیافتیم، باید بررسی کنیم چرا نرسیدیم و چه میزان ضعف مدیریتی، بی‌تجربگی یا کمبود دانش مؤثر بوده است. در عین حال، نمی‌توان توطئه‌های دشمن، فشارها، تحریم‌ها و سنگ‌اندازی‌هایی را که از ابتدای انقلاب تاکنون وجود داشته، نادیده گرفت. همچنین در طول این سال‌ها خیانت‌هایی نیز صورت گرفته و افرادی به وظایف خود عمل نکرده‌اند که این موارد نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

باید نگاهی خردمندانه به مسائل داشته باشیم 

وی با تأکید بر لزوم نگاه خردمندانه و علمی به مسائل، تصریح کرد: اگر با پرهیز از افراط و تفریط، هر یک از این عوامل را شناسایی کنیم، می‌توانیم آرمان‌هایی را که حضرت امام(ره) و انقلابیون صدر انقلاب مطرح کردند، محقق سازیم. آرمان‌هایی همچون عدالت و استقلال از فطرت انسان برخاسته‌اند و کسی نمی‌تواند اصل آن‌ها را زیر سؤال ببرد؛ ممکن است نقد شود که در اجرای آن‌ها موفق نبوده‌ایم، اما اصل شعارها قابل انکار نیست.

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در ستاد وزارت علوم با اشاره به ضرورت بازنگری در راهکارها گفت: باید از ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی بهره ببریم، ایده‌های نو را به کار گیریم و به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب درباره کار جهادی توجه کنیم. با روش‌های صرفاً روتین نمی‌توان مشکلات را حل کرد و جز با تلاش شبانه‌روزی بسیاری از مسائل برطرف نخواهد شد.

سوگ امروز جامعه می تواند تبعاتی داشته باشد 

ساداتی‌نژاد درباره فضای سوگ و سکوت در جامعه دانشگاهی پس از اتفاقات اخیر نیز بیان کرد: این موضوع ابعاد مختلفی دارد و نیازمند هم‌اندیشی جامعه‌شناسان، روان‌شناسان، شخصیت‌های سیاسی و علمی است. سوگی که امروز در جامعه وجود دارد، می‌تواند تبعاتی داشته باشد و باید برای آن راهکارهای متنوعی در نظر گرفت.

ضرورت سرکشی به خانواده های عزادار

وی با تأکید بر اهمیت رویکردهای اقناعی و عاطفی افزود: سرکشی به خانواده‌ها و برقراری ارتباط مؤثر با آنان می‌تواند در آرام‌سازی فضا تأثیرگذار باشد. ترکیبی از مسئولان وزارت علوم و نهادهای مرتبط، از جمله نهاد نمایندگی رهبری، می‌توانند در این مسیر نقش‌آفرینی کنند.

ساداتی‌نژاد درباره وضعیت دانشجویان بازداشت‌شده در حوادث اخیر نیز گفت: جزئیات آمار باید از مسئولان ذی‌ربط پرسیده شود، اما تا دو هفته پیش حدود ۱۰۰ نفر در بازداشت بودند و وزارت علوم، حراست و شخص وزیر پیگیر آزادی آنان بودند که اکثریت این افراد آزاد شده‌اند و پیگیری‌ها برای آزادی سایر افراد نیز ادامه دارد، مگر در مواردی که جرم قضایی محرز داشته‌اند.

آمار جانباختگان اعلام شده از سوی دولت "واقعی" است

وی تأکید کرد: آمار رسمی اعلام‌شده از سوی دولت درباره کشته‌شدگان دقیق است و برخی اعداد مطرح‌شده در رسانه‌های بیگانه سندیت ندارد.

دانشجویان تحلیل واقع بینانه‌ داشته باشند

رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در ستاد وزارت علوم با اشاره به آغاز ترم جدید دانشگاه‌ها گفت: توصیه ما به دانشجویان حفظ آرامش و توجه به تحلیل‌های واقع‌بینانه است و نباید تحت تأثیر شایعات و فضاسازی رسانه‌های بیگانه قرار گیرند.

راهی جز گفت‌وگو برای حل مشکلات نداریم

وی افزود: ما راهی جز گفت‌وگو، بحث و ارائه راهکار برای حل مشکلات نداریم و سزاوارترین قشر برای طرح این مباحث، دانشگاهیان هستند. دانشگاه باید بستری برای طرح دیدگاه‌ها، شنیدن نقدها و برگزاری بحث‌های اقناعی باشد. نقش اساتید در ایجاد این فضا بسیار مهم است و باید میدان را برای گفت‌وگوهای آزاد و شنیدن دغدغه‌های دانشجویان فراهم کنند تا بخشی از مسائل پاسخ داده شود و بخشی دیگر به مراجع مربوطه منتقل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha