• چهارشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1404112917581
  • منبع : معاونت میراث فرهنگی

۱۰۱ سکه ضرب شیراز ثبت ملی شد

۱۰۱ سکه ضرب شیراز ثبت ملی شد

با تایید شورای ثبت ملی در معاونت میراث فرهنگی کشور، ۱۰۱ سکه از مجموعه مسکوکات تخصصی ضرب شیراز در فهرست آثار ملی منقول ایران به ثبت رسید.

به گزارش ایسنا، بر اساس ابلاغ وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی و در اجرای قانون ثبت آثار ملی، مجموعه مسکوکات تخصصی ضرب شیراز پس از طی تشریفات قانونی در فهرست آثار ملی منقول ایران به ثبت رسید.

این مجموعه ارزشمند شامل سکه‌هایی  متعلق به ۳۰ دوره تاریخی است که در شهر شیراز اقدام به ضرب سکه کرده‌اند. نخستین سکه‌ای که نام شیراز روی آن درج شده، مربوط به دوره شاپور دوم ساسانی بوده و واپسین سکه ضرب‌شده در این شهر نیز به دوره قاجار و سلطنت ناصرالدین‌شاه تعلق دارد؛ موضوعی که بیانگر استمرار نقش اقتصادی و سیاسی شیراز در طول قرون مختلف تاریخی است.

شیراز در دوره‌های متعددی به‌عنوان مرکز حکومت و حتی پایتخت ایفای نقش کرده و در همین ادوار نیز سکه‌هایی در این شهر ضرب شده است، از جمله در دوره عمرو لیث صفاری، فرمانروایان متعدد آل‌بویه، اتابکان سلغری، آل‌ اینجو، آل مظفر و همچنین دوره زندیه.

این مجموعه ارزشمند هم‌اکنون در موزه دلگشا شیراز در معرض دید بازدیدکنندگان و پژوهشگران قرار دارد.

بنابر گزارش معاونت میراث فرهنگی، ثبت ملی مجموعه مسکوکات ضرب شیراز، گامی در راستای صیانت از میراث منقول تاریخی، مستندسازی تاریخ سیاسی و اقتصادی فارس و تقویت ظرفیت‌های پژوهشی حوزه سکه‌شناسی کشور به شمار می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha