• دوشنبه / ۴ اسفند ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۱
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404120401879
  • خبرنگار : 50214

درخشش تعاونی یزد با بیش از ۷ هزار میلیارد تومان سرمایه و ۲۵ میلیون دلار صادرات

درخشش تعاونی یزد با بیش از ۷ هزار میلیارد تومان سرمایه و ۲۵ میلیون دلار صادرات

ایسنا/یزد استان یزد با بیش از سه هزار تعاونی فعال به یکی از قطب‌های اصلی اقتصاد مردمی در کشور تبدیل شده است؛ سهم ۴۰ هزار نفری در اشتغال، سرمایه‌گذاری بالغ بر هفت هزار و ۷۰۱ میلیارد تومان، شکل‌گیری تعاونی‌های دانش‌بنیان و صادرات ۲۵ میلیون دلاری، تصویری روشن از نقش محوری تعاون در توسعه پایدار و تحقق اقتصاد مولد این استان را رقم زده است.

میثم لطفی مدیر تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در گفت‌وگو با ایسنا، از پیشتازی این استان در بخش تعاون خبر داد و گفت: در حال حاضر شش هزار و ۴۷۷ شرکت تعاونی در استان به ثبت رسیده که سه هزار و ۴۱۰ تعاونی از آن‌ها فعالانه در حوزه‌های مختلف اقتصادی فعالیت دارند.

وی افزود: تعاونی‌های یزد با بیش از ۱۵۱ هزار عضو و ۴۰ هزار و ۴۶۹ نفر اشتغال مستقیم، نقش تعیین‌کننده‌ای در رونق اقتصاد و کاهش نرخ بیکاری استان ایفا کرده‌اند.

مدیر تعاون استان، حجم سرمایه ثبت‌ شده تعاونی‌ها را حدود هفت هزار و ۷۰۱ میلیارد تومان عنوان و ابراز کرد: این رقم نشان‌دهنده ظرفیت قابل‌توجه بخش تعاون در توسعه تولید، خدمات و سرمایه‌گذاری‌های مردمی است.

وی به عضویت ۶۳۰ هزار نفر در شرکت‌های سهامی عدالت تعاونی‌ها اشاره کرد و این موضوع را یکی از مهم‌ترین گام‌ها در تعمیق مردمی‌سازی اقتصاد در یزد خواند.

لطفی با بیان این که بخش تعاون استان امسال توانسته ۲۵ میلیون دلار صادرات ثبت کند، گفت: این موفقیت، نشان از توان بالای تولیدکنندگان تعاونی‌های یزد در ورود به بازارهای بین‌المللی دارد.

وی همچنین از فعالیت ۴۵ تعاونی دانش‌بنیان و ۵ شرکت تعاونی سهامی عام خبر داد که برخی از آن‌ها در بورس فعال هستند و نمونه‌ای از نقش‌آفرینی تعاون در اقتصاد نوین هستند.

به گفته لطفی، هم اکنون در استان یزد تعداد هفت تعاونی توسعه و عمران شهرستانی با هدف جذب سرمایه‌های خرد مردمی فعالیت می‌کنند و در کنار آن ۱۴۱ تعاونی روستایی توانسته‌اند برای بیش از یک هزار و ۶۲۳ نفر اشتغال ایجاد کنند.

وی از پرداخت ۱۳۳ میلیارد ریال تسهیلات حمایتی از محل جزء ۲ بند «ب» تسهیلات تبصره‌ای به طرح‌های تعاونی استان در سال جاری خبر داد و افزود: از محل خط اعتباری هشت هزار میلیارد تومانی نیز بیش از یک هزار و چهار میلیارد ریال تسهیلات به تعاونی‌های استان اختصاص یافته است.

لطفی در ادامه با اشاره به حضور فعال یزد در توسعه انرژی‌های نو، گفت: ۱۳ تعاونی فعال در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی با سرمایه‌گذاری ۲۰۸ میلیارد ریال، ظرفیت تولید ۴۳ مگاوات برق را ایجاد کرده و برای ۸۹ نفر اشتغال مستقیم فراهم آورده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: تنها در این حوزه ۳۳ هزار و ۸۵۶ نفر عضو تعاونی‌های انرژی خورشیدی هستند.

مدیر تعاون استان در پایان خاطرنشان کرد: بخش تعاون یزد با گسترش فعالیت‌های تولیدی، صادراتی و دانش‌بنیان و ورود به حوزه انرژی‌های پاک، در تحقق شعار سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» پیشتاز بوده به عنوان نماد اقتصاد مردمی، مسیر رشد و توسعه پایدار استان را هموار کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha