• دوشنبه / ۴ اسفند ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1404120402018
  • خبرنگار : 71628

کالاس: جنگ جدیدی نمی‌خواهیم

کالاس: جنگ جدیدی نمی‌خواهیم

مسئول سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، با ابراز نگرانی درباره تشدید تنش‌های نظامی میان ایران و آمریکا، آمادگی این بلوک برای کمک به روند دیپلماتیک میان دو طرف را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، «کایا کالاس» مسئول سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا با توجه به تشدید تنش‌های نظامی میان ایران و آمریکا با گسیل جنگ‌افزارهای اضافی ارتش آمریکا به منطقه و اظهارات جنگ‌طلبانه مقامات این کشور علیه ایران گفت که «وضعیت در ایران متشنج است و ما جنگ جدیدی نمی‌خواهیم.»

شبکه الجزیره با انتشار این مطلب نوشت، کالاس درباره مذاکرات جاری میان تهران و واشنگتن گفت که اتحادیه اروپا حاضر است به هرگونه مذاکرات کمک کند.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که در اظهاراتی جنگ‌طلبانه ایران را به پذیرفتن توافقی با آمریکا یا مواجهه با حمله نظامی تهدید کرده است، اخیرا ناوگروه یواس‌اس آبراهام لینکلن را به منطقه غرب آسیا آورده، ناو هواپیمابر یواس‌اس جرالد آر.فورد را در مدیترانه به نزدیکی سواحل اراضی اشغالی فرستاده و جنگ‌افزارهای اضافی را در پایگاه‌های خود مستقر کرده است.

ایران با تاکید بر این که هیچگاه آغازگر جنگی نخواهد بود و تمایل دارد برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای خود و لغو تحریم‌های آمریکا مسیر دیپلماسی هدفمند و از موضع برابر را با واشنگتن در پیش بگیرد، نسبت به هرگونه ماجراجویی نظامی هشدار داده و گفته است پاسخ آن به تکرار تجاوزگری آمریکا قاطع و فراگیر خواهد بود.

دو طرف تاکنون ۲ دور مذاکرات غیرمستقیم با میانجیگری عمان در مسقط و ژنو انجام داده‌اند و قرار است این هفته درباره متن پیشنهادی ایران برای پیش‌نویس یک توافق احتمالی دیدار و گفت‌وگو کنند.

کالاس همچنین امروز پیش از جلسه شورای روابط خارجی اتحادهی اروپا در بروکسل گفت که نمی‌تواند اطمینان بدهد وزرای امور خارجه کشورهای این بلوک وام ۹۰ میلیارد دلاری یورویی به اوکراین را تایید کنند.

او فزود که انتظار پیشرفتی در تصویب بیستمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه در این نشست را نیز ندارد.

«پیتر سیارتو» وزیر امور خارجه مجارستان گفته بود که این کشور مادامی که اوکراین مانع از انتقال نفت روسیه به مجارستان و اسلواکی از طریق خط لوله دروژبا شود، مانع از تصویب بیستمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه و وام ۹۰ میلیارد یورویی به کی‌یف خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha