• شنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۴ / ۰۷:۵۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404120904860
  • خبرنگار : 71610

بغداد: اختلاف با کویت بر سر مرزهای دریایی سوءتفاهمی فنی است

بغداد: اختلاف با کویت بر سر مرزهای دریایی سوءتفاهمی فنی است

وزیر خارجه عراق با تأکید بر اینکه اختلاف اخیر با کویت درباره ترسیم مرزهای دریایی «بحران» محسوب نمی‌شود، اعلام کرد بغداد به دنبال تنش‌آفرینی نیست و حل این موضوع را صرفاً از مسیر مذاکره دوجانبه و بر اساس حقوق بین‌الملل پیگیری می‌کند.

به گزارش ایسنا، «فواد حسین» وزیر امور خارجه عراق در سخنانی اعلام کرد که اختلاف میان بغداد و کویت درباره ترسیم مرزهای دریایی را نمی‌توان بحران توصیف کرد، بلکه این موضوع صرفاً یک سوءتفاهم فنی ـ حقوقی است و عراق هیچ نیتی برای تشدید تنش ندارد.

طبق گزارش روزنامه «العربی الجدید»، وی در گفت‌وگویی تلویزیونی تصریح کرد که راه‌حل این مسئله در گفت‌وگوی دوجانبه و رجوع به حقوق بین‌الملل نهفته است، نه در تشدید تنش سیاسی، یا رسانه‌ای موضوع.

فواد حسین توضیح داد که کویت نقشه‌ای را تهیه و بدون مشورت با طرف عراقی به سازمان ملل متحد ارائه کرده است. در جریان مذاکرات فنی، اختلافی درباره «ستون ۱۶۲» (نقطه مرزی دریایی) وجود داشته و تصمیم پیشین سازمان ملل یا شورای امنیت، مرز زمینی را تا این نقطه مشخص کرده، اما بخش دریایی پس از آن تعیین تکلیف نشده و عملاً معلق مانده است.

وزیر خارجه عراق افزود که نقشه عراق حاصل مذاکرات فنی طولانی با کویت بوده و پس از تصویب در هیئت وزیران، بعد از انتخابات پارلمانی اخیر به سازمان ملل ارائه شده است.

او تأکید کرد که طرف کویتی از این نقشه مطلع بوده و حتی در جریان مذاکرات فنی در بغداد اعتراض خود را نسبت به آن اعلام کرده است. با این حال، عراق معتقد است همان‌گونه که کویت خط مبنای خود را تعیین کرده است، بغداد نیز باید خط مبنای مربوط به خود را مشخص کند تا بر اساس آن نقشه نهایی آینده ترسیم شود.

سیاستمدار عراقی با اشاره به اینکه کویت پیش‌تر در سال ۲۰۱۴ نقشه خود را ارائه کرده بود، گفت: عراق در آن زمان به دلیل وجود آب‌های مشترک که نیازمند تعیین تکلیف بود، اقدامی مشابه انجام نداد. هدف بغداد از ارائه مختصات خط مبنا به سازمان ملل، تعیین رسمی این خط بوده؛ چراکه نبود خط مبنای مشخص برای عراق مشکل‌ساز بوده است؛ زیرا طبق قانون، خط مبنای زمینی مبنای تعیین محدوده دریایی محسوب می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه اختلافات دو کشور «وجودی» نیست بلکه صرفاً مرزی است، افزود: «راه‌حل باید از طریق مذاکره و بازگشت به حقوق بین‌الملل دریاها باشد. ما در مسیر گفت‌وگو هستیم و تنها دو طرف می‌توانند این موضوع را حل‌وفصل کنند. برخی کشورها حتی ۱۰ سال درباره مرزهای خود مذاکره می‌کنند. کویت همسایه ماست و به روابط خوب با آن نیاز داریم.»

اظهارات وزیر خارجه عراق ساعاتی پس از اعلام پارلمان این کشور برای برگزاری نشست‌هایی در هفته آینده به منظور بررسی پرونده ترسیم مرزهای دریایی و تثبیت خط اصلی حوزه‌های آبی مطرح شد.

اختلافات بغداد و کویت عمدتاً بر سر تکمیل ترسیم مرزهای دریایی پس از علامت ۱۶۲، تنظیم ناوبری در گذرگاه آبی خور عبدالله در شمال خلیج فارس و همچنین بهره‌برداری از میادین نفت و گاز مشترک در مناطق زیرآبی، از جمله میدان گازی «آرش» (الدره)، متمرکز است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha