• جمعه / ۲۹ اسفند ۱۴۰۴ / ۱۵:۴۸
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404122915415

حماسه دریادل جیرفتی؛ روایت تشییع پیکر ناخدا اصغر مسلمی در زادگاهش

حماسه دریادل جیرفتی؛ روایت تشییع پیکر ناخدا اصغر مسلمی در زادگاهش

ایسنا/کرمان جمعه ۲۹ اسفند ۱۴۰۴ آسمان جنوب کرمان هم از آتشی که در سینه‌های مردم جیرفت شعله‌ور شده بود اشکبار شد. امروز میزبان یکی از مردان دریا بودیم. ناخدایی که آب‌های آزاد جهان بر شجاعتش گواهی دادند و موج‌های اقیانوس هند، اشک فراقش را با نیلگون‌ترین رنگها رقم زدند.

از آب‌های نیلگون تا گلزار

ظهر امروز بعد از اقامه نماز جمعه، پیکر ناخدای شهید از مصلای بزرگ جیرفت تا گلزار شهدا، این بار نه با گام‌های عادی بلکه با چشمانی خیس و دستان دعا به سمت آسمان، راهی بهشت شد.

امروز پیکر مطهر ناخدا دوم اصغر مسلمی مهنی، آن که ۱۲ سال در جزیره بوموسی، ۱۵ سال در بندرعباس و دو سال در رشت خدمت کرده بود، بر دستان مردمی نشست که خوب می‌دانستند این دریادل چه‌ها که در راه این آب و خاک نکشیده است.

تنها یک سال تا بازنشستگی‌اش مانده بود. یک سال تا برگشتن به آغوش خانواده و کنار دو فرزندش؛ یک پسر و یک دختر. اما تقدیر چنین رقم خورد که این دریادل خسته و سربلند، وطن را به خانه ترجیح دهد و از آب‌های دوردست با جام شهادت سیراب و به دیار باقی برود.

وداع با یک عمر خدمت

مردم جیرفت که همواره پایبند به خون شهدا بوده‌اند، امروز با شور و شوقی وصف‌ناپذیر میزبان ناخدای خود شدند. پیرمردهایی که یادگار هشت سال دفاع مقدس بودند، جوانانی که تازه طعم ایثار را چشیده بودند و کودکانی که شاید هنوز معنای شهادت را نفهمیده بودند، اما همه یکصدا فریاد میزدند: اینجا جیرفته، خاکش همیشه شهید داده.

ناخدا مسلمی از آن دسته مردانی بود که دریا را به خشکی ترجیح می‌داد. در نیروی دریایی ارتش، هرجا که خدمت نیاز بود، حضور داشت. از بوموسی تا بندرعباس و از آنجا تا آب‌های آزاد، همیشه سکاندار بود. او در ناوگروه آموزشی دنا، در رزمایش بین‌المللی «میلان ۲۰۲۶» در هند شرکت کرده بود و در راه بازگشت بود که ناجوانمردانه هدف حمله زیردریایی وابسته به ارتش تروریستی آمریکا قرار گرفت .

یک ناو، ۱۰۴ شهید

حمله به ناوشکن دنا، زخمی عمیق بر پیکره ملت ایران بود. ۱۰۴ نفر از بهترین فرزندان این آب و خاک، در این حمله وحشیانه به شهادت رسیدند. پیکر مطهر ناخدا مسلمی اما امروز به آغوش خاک جیرفت بازگشت تا در جوار دیگر شهدای سرافراز این دیار، آرام بگیرد.

مردم که از اقصی نقاط شهرستان خود را به مصلی رسانده بودند، با چشمانی اشک‌آلود و دلهایی پر از درد، ناخدای خود را بدرقه کردند. آنان که همیشه ثابت کرده‌اند در غم شهدا شریکند و در راه آرمان‌هایشان استوار، امروز نیز سنگ تمام گذاشتند.

پیام یک تشییع

تشییع پیکر ناخدا مسلمی، تنها یک مراسم سوگواری نبود. این حرکت حماسی، پیامی روشن به دشمنان این مرز و بوم داشت که خون شهیدان، هرگز پایمال نخواهد شد. جیرفت نشان داد که با وجود تمام تلخی‌ها، هنوز پایبند به عهدی است که با شهدا بسته است.

حضور گسترده مردم، خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران و مسئولان استانی و محلی، همگی بر این نکته تأکید داشت که راه ناخدا مسلمی و دیگر شهدای ناو دنا، تا ابد ادامه خواهد داشت.

روایت زندگی یک ناخدا

به گزارش ایسنا، ناخدا اصغر مسلمی متولد اول شهریور ۱۳۵۹ بود که از سال ۱۳۷۶ پا در مسیر خدمت به کشور گذاشت و ۲۴ سال تمام، در دل دریاها زیست و با امواج مأنوس بود، از جزیره بوموسی تا بندرعباس، همواره وظیفه خود را به بهترین شکل انجام داد.

او یکی از هفت نفر از نیروهای کرمانی ناوگروه ۸۶ دریایی ارتش بود. مردی که در اوج تخصص و تجربه، همچنان فروتن و متواضع بود. همرزمانش او را ناخدایی می‌دانستند که هیچگاه از آموزش و یادگیری دست نکشید و همواره در پی ارتقاء توانمندی‌های خود و نیروهای تحت امرش بود.

شهر جیرفت امروز ۲۹ اسفند بعد از اقامه نماز جمعه شاهد بود که پیکر مطهر ناخدا مسلمی بر دستان مردم از مصلی به سمت گلزار شهدا حرکت کرد. مسیری که طی آن، هر قدم یادآور ایثار مردانی بود که در راه عزت این مرز و بوم جان خود را نثار کردند.

در گلزار شهدای جیرفت جایی که خاکش آمیخته با خون پاکترین فرزندان ایران است، پیکر ناخدا مسلمی در کنار دیگر همرزمانش آرام گرفت.

خلق حماسه‌ای ماندگار

امروز جیرفتی‌ها، حماسه‌ای دیگر آفریدند حماسه‌ای که نشان داد مردمان این دیار، تا همیشه پایدار خواهند ماند. آری ناخدا اصغر مسلمی رفت، اما نامش در تاریخ این مرز و بوم ماندگار شد، او با خون خود برگی دیگر از دفتر پرافتخار شهادت در ایران اسلامی را رقم زد.

انتهای پیام