• یکشنبه / ۲ فروردین ۱۴۰۵ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد مطلب: 1405010200421

مدیرکل استاندارد خراسان رضوی: تلاش ما صدور گواهی انطباق استاندارد زودتر از مهلت مقرر است

مدیرکل استاندارد خراسان رضوی: تلاش ما صدور گواهی انطباق استاندارد زودتر از مهلت مقرر است

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل استاندارد خراسان رضوی گفت: در شرایط فعلی فرآیند ارزیابی استاندارد انطباق کالاهای وارداتی در استان خراسان رضوی با جدیت انجام می‌شود و تلاش داریم صدور گواهی انطباق استاندارد زودتر از مهلت مقرر، مشروط بر اینکه کالا منطبق بر استاندارد باشد، صورت گیرد.

حامد محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حوزه صادرات و واردات شرکت‌های بازرسی که با اداره کل استاندارد همکاری دارند و آزمایشگاه‌های همکار مرتبط با حوزه کالا به ویژه کالاهای وارداتی و بعضاً صادراتی و فعالیت آنها ۲۴ ساعته انجام می‌گیرد و حتی در ایام تعطیلات نوروز هم شیفت‌بندی شده‌اند تا کار متوقف نشود.

وی ادامه داد: در این زمینه تسهیلاتی هم مطابق تصویب‌نامه موضوع کمیسیون اصل ۳۸۱ قانون اساسی، دولت برای واردات کالاهای اساسی در نظر گرفته که کالاهای اساسی حداکثر ظرف مدت پنج روز باید ترخیص شوند و کالا در گمرک نماند. اگر به هر دلیلی مدت زمان بیشتر شد، یک تعهد محضری از صاحب کالا گرفته می‌شود مبنی بر اینکه کالا مصرف نشود و در انباری آن را تخلیه کند تا بعد کارهای مربوط به آزمایش‌ها انجام و امور ترخیص مطابق با استانداردها صورت بگیرد.

محمدی یادآور شد: در راستای تسهیل امور واردات کالاهای اساسی لازم نیست همه دستگاه‌های نظارتی مرتبط نمونه‌برداری کرده و آزمون انجام دهند. بلکه یک نمونه‌بردای و یک آزمون کفایت می‌کند برای اینکه همه دستگاه‌های نظارتی ازجمله استاندارد، دامپزشکی و وزارت بهداشت با همان نمونه‌برداری و نتیجه آزمون به حصول اطمینان از کیفیت کالای وارداتی برسند تا کارهای ترخیص یک کالا انجام گیرد.

مدیرکل استاندارد خراسان رضوی خاطرنشان کرد: ما تلاش داریم زودتر از پنج روز گواهی انطباق استاندارد را صادر کنیم مشروط بر اینکه کالا منطبق بر استاندارد باشد؛ اگر هم ‌زمان طولانی‌تر شد که البته تا الآن چنین موردی در خراسان رضوی نداشتیم می‌توانیم تعهد بگیریم و کالا را ترخیص کنیم تا نتیجه آزمون داده شود با این حال فعالیت معمول ما ادامه دارد و هم‌راستا با تصمیمات دولت فعالیت داریم و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی ما همه تلاش خود را به کار می‌گیریم تا کالای بدون کیفیت تولید نشود. همچنین نظارت‌ها بر واحدهای تولیدی و در سطح بازار ادامه دارد. درواقع نظارت‌های ما تعطیل نشده، کارها مطابق معمول انجام می‌شود و در ایام تعطیلات نوروز هم انجام می‌گیرد.

محمدی تصریح کرد: از مردم انتظار داریم در خرید کالاها به بودن علامت استاندارد توجه کنند. روی کالاها یک کد ۱۰ رقمی در زیر علامت استاندارد درج می‌شود که برای اینکه از اصالت و اعتبار کالا مطمئن شوند می‌توانند کد ۱۰ رقمی را به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیامک کنند و پاسخ آن را جهت حصول اطمینان ملاحظه کنند.

مدیرکل استاندارد خراسان رضوی اعلام کرد: برای اینکه کالای استانداردی در بازار عرضه شود باید مردم به سمت کالاهای تقلبی نروند و به علامت استاندارد روی کالایی که خریداری می‌کنند، توجه داشته باشند.

انتهای پیام