• سه‌شنبه / ۴ فروردین ۱۴۰۵ / ۱۸:۵۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد مطلب: 1405010401631

آماده‌باش کامل تیم‌های امدادی برای مقابله با سیلاب و تندباد​ در اصفهان

آماده‌باش کامل تیم‌های امدادی برای مقابله با سیلاب و تندباد​ در اصفهان

ایسنا/اصفهان ​مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به ورود سامانه بارشی قوی و صدور هشدار سطح نارنجی، از استقرار تیم‌های امدادی در سراسر استان خبر داد و نسبت به طغیان رودخانه‌های فصلی و لغزندگی محورهای مواصلاتی در آستانه سفرهای نوروزی هشدار داد.

منصور شیشه‌فروش با اعلام آماده‌باش کامل تیم‌های امدادی در پی فعالیت سامانه بارشی از امروز تا پایان هفته اظهار کرد: با توجه به پیش‌بینی رگبار شدید باران، رعد و برق، تگرگ و نوسانات دمایی، تمامی نیروهای امدادی در محورهای جاده‌ای، مناطق شهری و روستایی برای ارائه خدمات ایمنی مستقر شده‌اند.

​وی با بیان اینکه شدت فعالیت این سامانه در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه به اوج خود می‌رسد، افزود: مناطق وسیعی از استان از جمله سمیرم، دهاقان، لنجان، جنوب شهر اصفهان، بهارستان، مبارکه، کوهپایه، نایین، ورزنه، شهرضا، مهردشت، قمصر، نیاسر، برزک کاشان، اردستان، نطنز، فریدون‌شهر، فریدن، چادگان، بوئین‌میاندشت، خوانسار و گلپایگان تحت تأثیر بارش‌های رگباری خواهند بود.

​هشدار تندباد و گرد و غبار در شرق استان

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان نسبت به وزش باد شدید در مناطق شرقی هشدار داد و بیان کرد: در مناطقی همچون انارک، هرند، جرقویه، خور و بیابانک و محورهای مواصلاتی هم‌مرز با استان‌های یزد و سمنان، شاهد تندبادهای لحظه‌ای همراه با گرد و غبار خواهیم بود.

​استقرار نیروهای عملیاتی و ستاد نوروزی

 شیشه‌فروش با تأکید بر لزوم حضور مسئولان ذی‌ربط در محل مأموریت تصریح کرد: عوامل امدادی اداره راه، پلیس‌راه، هلال‌احمر، اورژانس و شهرداری‌ها در پایگاه‌های جاده‌ای و راهدارخانه‌ها مستقر شده‌اند.

وی گفت:​ کارگروه‌های زیرمجموعه مدیریت بحران و ستاد خدمات سفرهای نوروزی در سایت‌های اسکان شهری برای مقابله با حوادث احتمالی آمادگی کامل دارند.

توصیه‌های ایمنی به مسافران و شهروندان

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان به شهروندان توصیه کرد: پیش از حرکت، از طریق سامانه تلفنی ۱۴۱ از وضعیت جاده‌ها مطلع شده و خودروی خود را به تجهیزات زمستانی مجهز کنند.

شیشه‌فروش گفت: از صعود به ارتفاعات خودداری کرده و به هیچ عنوان در حاشیه رودخانه‌های فصلی و مسیل‌ها(به‌ویژه در غرب و جنوب استان) توقف یا تردد نکنید.

وی بیان کرد: مسافران نوروزی در استفاده از وسایل گرمایشی در چادرها و سایت‌های اسکان، اصول ایمنی را برای جلوگیری از گازگرفتگی و حریق رعایت کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اضافه کرد: صاحبان گلخانه‌ها، باغات و واحدهای دام و طیور اقدامات لازم را برای مقابله با تنش دمایی و تندباد انجام دهند.

​شیشه‌فروش خاطرنشان کرد: به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و شرکت آب منطقه‌ای ابلاغ شده است تا نسبت به تخلیه رسوبات از زیرگذرها و پل‌ها، بازگشایی مسیر رودخانه‌ها و ایمن‌سازی سیل‌بندها اقدام فوری انجام دهند و پیش‌بینی‌های لازم برای اسکان اضطراری مسافران در نقاط پرخطر صورت گیرد.

گزارش نگران‌کننده از وضعیت ذخایر آبی

​به گزارش ایسنا و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان در روز سه‌شنبه ۴ فروردین، وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به آمارهای هواشناسی گفت: میانگین بارش استان از ابتدای سال زراعی (مهر ۱۴۰۴) تاکنون ۱۰۲ میلی‌متر بوده که نشان‌دهنده کاهش ۱۰ درصدی نسبت به بلندمدت است.

​مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: وضعیت در سرچشمه‌های زاینده‌رود بحرانی است؛ در حال حاضر حجم سد زاینده‌رود تنها ۲۰۰ میلیون مترمکعب است که نسبت به میانگین بلندمدت ۷۵ درصد کاهش داشته و در حال حاضر فقط ۱۶ درصد از ظرفیت این سد پر است.

​انتهای پیام