• دوشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۵ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد مطلب: 1405012412676

رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان مطرح کرد

رونق صادرات خراسان رضوی با تسهیل مرزها و رفع بروکراسی‌های زائد

رونق صادرات خراسان رضوی با تسهیل مرزها و رفع بروکراسی‌های زائد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی، با اشاره به محدودیت‌های اعمال شده برای برخی کالاهای کشاورزی و غذایی، گفت: حذف بروکراسی‌های زائد و افزایش سرعت ترخیص، به ویژه در شرایط جنگی، بسیار حیاتی است.

کاظم شیردل، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تبعات جنگ بر صادرات استان به ویژه در حوزه فولاد و پتروشیمی محسوس است و تامین مواد اولیه برخی کارخانه‌ها را با چالش مواجه کرده است. به مرور زمان باید مواد اولیه جایگزین از سایر کشورها تامین و یا صنایع داخلی راهکارهای لازم را پیدا کنند.

وی درباره آمار صادرات و واردات استان، اظهار کرد: گمرک هنوز آمار دقیق سال جاری را اعلام نکرده است، اما به دلیل محدودیت‌ها و تعطیلی برخی کارخانه‌ها، روند صادرات رو به کاهش بوده است. کالاهای صادراتی بدون مشکل صادر می‌شوند و اقدامات مشترک دولت و بخش خصوصی برای تسریع روند کار، باعث افزایش تعداد ماشین‌ها و واگن‌های عبوری از مرزهای دوغارون و سرخس شده است.

شیردل همچنین به وضعیت حمل‌ونقل در مرزها اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر توقف کامیون‌ها کاهش یافته است، ولی با فعال شدن صادرات مجدد، ممکن است برخی محدودیت‌ها دوباره بروز و ظهور کند. پیگیری‌های انجام شده با طرف‌های افغانستانی، از جمله حذف ویزا و پول، باعث افزایش سرعت ترخیص کالا شده است.

وی درباره حمل‌ونقل ریلی در صادرات استان نیز اظهار کرد: بیشترین صادرات استان با واگن به افغانستان و ترکمنستان انجام می‌شود و برای آسیای میانه ازبکستان، واگن‌های ریلی استفاده می‌شود. با مذاکرات اخیر، امکان استفاده از واگن‌های ایرانی در مسیر آسیای میانه فراهم شده که علاوه بر درآمد برای راه‌آهن، وابستگی به واگن‌های خارجی را کاهش می‌دهد.

شیردل به اقدامات لازم برای بهبود وضعیت مرزها اشاره و اظهار کرد: در مدیریت مرزها تنها گمرک نیست بلکه سایر دستگاه‌های ذی‌ربط همانند استاندارد، قرنطینه، پایانه و مرزبانی نیز دخیل هستند. اگر یکی از این دستگاه‌ها کار خود را به درستی انجام ندهد، فرآیند صادرات متوقف می‌شود. حذف بروکراسی‌های زائد و افزایش سرعت ترخیص، به ویژه در شرایط جنگی، بسیار حیاتی است.

وی افزود: استانداری و بخش خصوصی استان با همکاری دستگاه‌های مختلف تلاش می‌کنند تا مصوبات و برنامه‌ها در عمل اجرا و مشکلات اولیه رفع شود تا سرعت تجارت خارجی افزایش یابد و استان بتواند علاوه بر خود، به دیگر مناطق کشور نیز کمک کند.

انتهای پیام