• دوشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۵ / ۱۴:۴۱
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد مطلب: 1405013116864

رئیس‌ کل گمرک: فعالیت بندر شهید رجایی شبانه‌روزی می‌شود

رئیس‌ کل گمرک: فعالیت بندر شهید رجایی شبانه‌روزی می‌شود

ایسنا/هرمزگان معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌ کل گمرک ایران از مجموعه مصوبات و تفاهم‌های جدید برای تسهیل ترخیص کالا و افزایش بهره‌وری در بندر شهید رجایی خبر داد و گفت: با امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه، فعالیت‌های این بندر به‌ صورت ۲۴ ساعته انجام خواهد شد.

فرود عسگری در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی هرمزگان با بیان اینکه تفاهم‌نامه‌ای میان استانداری هرمزگان، سازمان بنادر و دریانوردی و گمرک جمهوری اسلامی ایران امضا شده است، اظهار کرد: اجرای این تفاهم‌نامه گامی مهم برای شبانه‌روزی شدن کامل خدمات در بندر شهید رجایی است و با اتکا به ظرفیت‌های گمرکی، بندری و فعالان اقتصادی، رونق بیشتری در این بندر رقم خواهد زد.

وی با اشاره به ضرورت تسهیل فرایند ترخیص کالا افزود: در دوران جنگ تحمیلی سوم، با همکاری شورای عالی امنیت ملی، مصوباتی برای سرعت‌بخشی به ترخیص کالاهای اساسی و ضروری تصویب شد و همین تصمیمات، روند ترخیص در بنادر کشور را به‌طور چشمگیری روان‌تر کرد.

عسگری یکی از مشکلات فعالان اقتصادی را زمان‌بر بودن دریافت کد رهگیری بانکی عنوان کرد و گفت: با همکاری بانک مرکزی، فرآیند دریافت تعهد از فعالان اقتصادی به‌صورت غیرحضوری انجام می‌شود تا کالا بدون معطلی ترخیص شود.

وی ادامه داد: بر اساس مصوبات شورای امنیت ملی، فعالان اقتصادی می‌توانند برای واردات خودرو و تلفن همراه تا سه ماه ضمانت‌نامه تودیع کنند و برای سایر کالاها نیز این مدت تا ۱۵ اسفند تمدید شده است. همچنین فعالان اقتصادی سطح یک قادرند از زمان اظهار کالا تا یک سال ضمانت‌نامه ارائه دهند.

رئیس‌ کل گمرک ایران یکی دیگر از مصوبات مهم را امکان «ترخیص نسیه» برای واحدهای تولیدی عنوان کرد و افزود: طبق این مصوبه، واحدهایی که با کمبود نقدینگی مواجه‌اند می‌توانند ۶۰ تا ۷۰ درصد کالاهای خود را بدون پرداخت حقوق ورودی ترخیص و مابقی را پس از تولید محصول تسویه کنند.

عسگری با اشاره به بررسی مشکلات کالاهای ملوانی در کارگروه ماده ۴ گفت: درباره افزایش سفرها، حجم کالا، شناورها و توسعه بنادر، تصمیم‌گیری‌های جدید در دست انجام است.

وی تأکید کرد: برای سرعت‌بخشی به صادرات و واردات، تمامی اختیارات اجرایی خود را به ناظر گمرکات هرمزگان تفویض کرده‌ام و با اجرای مصوبات جدید، سه میلیون تن کالای اساسی از ۱۳ بندر کشور در دوران جنگ تحمیلی سوم ترخیص شد.

به گزارش ایسنا، با امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه میان استانداری هرمزگان، سازمان بنادر و سازمان گمرک، بندر شهید رجایی وارد مرحله جدیدی از فعالیت‌های شبانه‌روزی و تسهیل‌کننده تجارت کشور شده است.

انتهای پیام