• سه‌شنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد مطلب: 1405020100089

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان تاکید کرد

افزایش ۶ درصدی بارش‌ها در زنجان/همچنان نیازمند صرفه‌جویی هستیم

افزایش ۶ درصدی بارش‌ها در زنجان/همچنان نیازمند صرفه‌جویی هستیم

ایسنا/زنجان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان با اشاره به ثبت ۲۵۷ میلی‌متر بارش از ابتدای مهرماه تا کنون گفت: این میزان نسبت به سال گذشته ۶ درصد و نسبت به دوره بلندمدت ۱۰ درصد افزایش داشته است. 

اکبر باقری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از ابتدای مهرماه تاکنون ۲۵۷ میلی‌متر بارش در استان ثبت شده است، در حالی‌که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۲۴۲ میلی‌متر بود. بنابراین نسبت به سال گذشته ۶ درصد افزایش بارش و نسبت به دوره آماری نیز ۱۰ درصد رشد داشته‌ایم. این بارش‌ها واقعاً کمک‌کننده بوده و جای شکرگزاری دارد.

وی با اشاره به وضعیت سدهای استان گفت: استان زنجان هم‌اکنون چهار سد در حال بهره‌برداری دارد که شامل سدهای تهم، گلابر، کینه‌ور و تالوار است. این سدها برای تأمین آب شرب، صنعت و در برخی موارد کشاورزی به کار گرفته می‌شوند.

او ادامه داد: سد تهم اکنون ۲۲ درصد پرشدگی دارد. این سد حجمی حدود ۲۸۶ میلیون مترمکعب دارد و خوشبختانه با بارش‌های اخیر حجم قابل توجهی آب‌گیری شده است. همپنین وضعیت سد گلابر نسبت به سال گذشته تقریباً مشابه است. از ۱۱۶ میلیون مترمکعب حجم مخزن، هم‌اکنون حدود ۴۰ میلیون مترمکعب آب در پشت سد موجود است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان تصریح کرد: در سد کینه‌ور حدود ۴.۵ میلیون مترمکعب آب موجود است، در حالی‌که برای تأمین آب شرب منطقه باید جمعاً ۶ میلیون مترمکعب تأمین شود. امیدواریم بارش‌های اردیبهشت‌ماه این کمبود را جبران کند.

وی متذکر شد: سد تالوار با حجم مخزن ۵۰۰ میلیون مترمکعب، تاکنون ۶.۵ میلیون مترمکعب ورودی داشته، در حالی که سال گذشته این رقم ۱۸.۵ میلیون مترمکعب بود. در حال حاضر حدود ۶۰ میلیون مترمکعب آب پشت سد وجود دارد و بخشی از آب شرب استان همدان از این سد تأمین می‌شود.

باقری اعلام کرد: وضعیت مخازن سدهای تهم، گلاب، کینه‌ور و تالوار نسبت به سال قبل بهبود یافته، اما همچنان نیاز به صرفه‌جویی جدی در مصرف آب وجود دارد. با وجود شرایط اخیر، هیچ‌یک از پروژه‌های سدسازی و آبرسانی در استان متوقف نشده و عملیات عمرانی با سرعت در حال انجام است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای زنجان با تأکید بر ضرورت مدیریت مصرف، گفت: با وجود بهبود نسبی ذخایر، همچنان نیازمند صرفه‌جویی جدی هستیم. از شهروندان عزیز خواهش می‌کنیم که با مدیریت مصرف، کمک کنند تا در تابستان و پاییز دچار مشکل تأمین آب نشویم.

باقری در پاسخ به پرسشی درباره تهدیدهای احتمالی علیه زیرساخت‌های آبی استان، گفت: در سطح ملی و استانی همه سناریوهای لازم پیش‌بینی شده است. وزارت نیرو و دستگاه‌های امنیتی و اجرایی تمهیدات لازم را اتخاذ کرده‌اند و نگرانی خاصی از این بابت وجود ندارد. تأسیسات استان‌ها تحت نظارت کامل هستند و در صورت بروز هر چالشی، مدیریت سریع انجام خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان درباره روند اجرای پروژه‌های عمرانی در این حوزه نیز تصریح کرد: هیچ پروژه‌ای در حوزه سدسازی یا آبرسانی در استان متوقف نشده است. کارها با قدرت در حال اجراست و حتی سرعت پروژه‌ها در برخی موارد افزایش یافته است.

او افزود: در سد بلبوین عملیات خاکی تقریباً تمام شده و بخش‌های هیدرومکانیکال و الکترومکانیکال در حال انجام است و این پروژه بیش از ۹۰ درصد پیشرفت دارد. در سد مراش نیز حدود ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی ثبت شده و عملیات خاک‌ریزی با سرعت بسیار خوبی ادامه دارد.

انتهای پیام