• شنبه / ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۳:۵۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد مطلب: 1405021206720

رئیس هیات کاراته کرمانشاه:

برای قهرمانان کاراته کرمانشاه پشتوانه سازی می‌کنیم/ فعالیت ۵۰ سبک کاراته در استان

برای قهرمانان کاراته کرمانشاه پشتوانه سازی می‌کنیم/ فعالیت ۵۰ سبک کاراته در استان

ایسنا/کرمانشاه رئیس هیات کاراته استان کرمانشاه از برنامه‌ریزی برای ساماندهی و کیفی سازی سبک‌های کاراته خبر داد و گفت: در حال حاضر حدود ۵۰ سبک کاراته در کرمانشاه فعالیت می‌کنند.

سعید نصراللهی با حضور در دفتر ایسنا در کرمانشاه، با اشاره به برنامه‌های هیات کاراته کرمانشاه برای سالجاری، اظهارکرد: یکی از برنامه‌های مهمی که امسال روی آن تمرکز ویژه‌ای پیدا کرده‌ایم، کار کردن روی رده‌های پایه و استعدادیابی است. 

وی افزود: در روزهای آینده، مسابقات کاراته وان را به میزبانی شهر همدان خواهیم داشت که حدود ۱۵۰ نفر از ورزشکاران رده‌های پایه استان (نونهالان، نوجوانان، جوانان و امید) در آن شرکت می‌کنند و از آنجایی که این رقابت‌ها، به منزله انتخابی تیم ملی نیز محسوب می‌شود، اهمیت زیادی برای ما دارد. 

رئیس هیات کاراته کرمانشاه که نائب رئیسی فدراسیون کاراته را  نیز برعهده دارد، تصریح کرد: نفرات اول تا سوم مشترک و پنجم مشترک این رقابت‌ها به همراه ملی پوشان منتخب به اردوی تیم ملی دعوت می‌شوند و در نهایت از بین آنها دو تا سه نفر برای مسابقات آسیایی اردن در شهریور و مسابقات جهانی لهستان در آبان انتخاب خواهند شد. 

وی با بیان اینکه طرح استعدادیابی کاراته در مدارس کرمانشاه از مهر امسال به صورت جدی آغاز خواهد شد، عنوان کرد: فدراسیون کاراته با وزارت آموزش و پرورش در حال انعقاد تفاهم نامه‌ای است که براساس آن هیات‌های استانی کاراته استعدادیاب‌های خود را به مدارس اعزام می‌کنند تا استعدادهای کاراته را شناسایی کنند که به این منظور ما در کرمانشاه یک تیم استعدادیاب را تشکیل خواهیم داد. همچنین پس از پایان این رقابت‌ها، مسابقات قهرمانی استان کاراته را نیز برگزار خواهیم کرد. 

نصراللهی خاطرنشان کرد: از سال آینده در مسابقات المپیاد استعدادهای ورزشی، رشته کاراته نیز اضافه شده که این مسابقات نیز فرصت خوبی برای شناسایی نخبه‌های جدید این رشته و پشتیبان سازی برای قهرمانان استان خواهد بود. 

وی در ادامه به جایگاه کاراته کرمانشاه در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سهم خوبی از تیم ملی کاراته مربوط به استان کرمانشاه است، لذا یکی از برنامه‌هایی که در دستور کار قرار داده‌ایم، میزبانی اردوهای تیم ملی بزرگسالان و رده‌های پایه پس از اعزام به مسابقاتی است که امسال خواهیم داشت و امیدواریم که مسئولین استانی نیز در این زمینه حمایت کنند. 

رئیس هیات کاراته کرمانشاه تاکید کرد: هر استانی که میزبانی اردوهای تیم ملی را داشته باشد، این فرصت را خواهد داشت که مربیان استان و قهرمانان استانی نیز در کنار ملی پوشان در اردو کسب تجربه کنند که این مسئله می‌تواند به رشد و ارتقاء کاراته استان کمک کند. 

وی به برنامه‌ریزی‌ها برای برگزاری دوره‌های مربیگری و داوری نیز اشاره کرد و افزود: کرمانشاه همواره در بحث داوری و مربیگری از استان‌های پیشرو در کشور بوده و امسال نیز در این زمینه قرار است دوره‌های مربیگری و داوری کنترلی و غیرکنترلی را داشته باشیم. 

نصراللهی به در پیش بودن بازی‌های آسیایی ناگویا هم اشاره‌ای داشت و گفت: امیدواریم که از مجموع چهار تا پنج ملی پوشی که داریم، حداقل دو تا سه سهمیه برای این رقابت‌ها داشته باشیم. خانم پگاه زنگنه به عنوان مربی تیم ملی نیز در این رقابت‌ها حضور خواهد داشت. 

برای قهرمانان کاراته کرمانشاه پشتوانه سازی می‌کنیم/ فعالیت ۵۰ سبک کاراته در استان

وی در بخش دیگری از این گفت و گو در خصوص وضعیت فعالیت سبک‌های کاراته در کرمانشاه نیز اظهارکرد: در حال حاضر حدود ۱۷۰ سبک آزاد و کنترلی در کاراته کشور وجود دارد که از این تعداد ۵۰ مورد آنها در کرمانشاه فعالند. 

نائب رئیس فدراسیون کاراته اضافه کرد: زمانی قرار بود این سبک‌ها به توسعه کاراته در رقابت با سایر رشته‌های رزمی کمک کنند، اما متاسفانه این تعدد سبک‌ها نه تنها نتوانست کاراته را توسعه دهد، بلکه باعث ریزش آن نیز شد. 

وی ادامه داد: علیرغم اینکه برخی از سبک‌ها خوب و فعال هستند، اما برخی دیگر از سبک‌ها، هدف را تنها روی درآمدزایی و مالی گذاشته‌اند و قداست و اصل و ریشه کاراته را فراموش کرده‌اند و از نظر کیفی و فنی نیز در سطح پائینی هستند. 

نصراللهی با بیان اینکه برنامه ساماندهی سبک‌های کاراته و کیفیت سبک‌ها در دستور کار فدراسیون قرار دارد، عنوان کرد: سبک‌هایی را داریم که رئیس آنها فقط یک کیف دستش است و عنوان می‌کند که نماینده یک سبک در کشور است، اما نه دفتری دارد و نه سالنی که حتی یک کلاس را برای مخاطبین این رشته برگزار کند. در مقابل سبک‌هایی را نیز داریم که بسیار فنی و توانمند عمل می‌کنند. 

وی در ادامه به عدم حضور تیمی از کرمانشاه در رقابت‌های لیگ کاراته به واسطه نبود اسپانسر اشاره کرد و گفت: هر چند در هیچ جای دنیا رقابت‌های لیگ کاراته برگزار نمی‌شود، اما این لیگ در ایران برای بالا رفتن سطح آمادگی بازیکنان و کمک به تیم ملی برگزار می‌شود و از سویی از نظر مالی نیز به ورزشکاران کمک می‌کند. با اینحال طی سالهای گذشته به دلیل اینکه هیچ اسپانسری در کرمانشاه پای کار نبوده، تیمی در لیگ نداشته‌ایم. 

نائب رئیس فدراسیون کاراته با تاکید براینکه مدیریت استان باید برای حل مشکل اسپانسرینگ تیم‌ها ورود کند، عنوان کرد: معتقدم شورای ورزش استان باید هر ماه حداقل دو جلسه را با حضور استاندار داشته باشد و و کارخانجات و سرمایه گذاران را نیز به این جلسات دعوت کنند و از آنها بخواهند که اسپانسری تیم‌ها را برعهده بگیرند، اما متاسفانه هر اتفاقی که تاکنون در این زمینه رخ داده، نمایشی و مقطعی بوده است. 

وی تاکید کرد: هیات می‌تواند یک تیم را در رقابت‌های لیگ بدهد، اما اینکه یک سال یک تیم در رقابت‌های لیگ باشد، اما سال بعد تعطیل شود، فایده‌ای ندارد. اگر قرار است یک تیم را در رقابت‌های لیگ داشته باشیم، باید این حضور مستمر باشد که این امر مستلزم برنامه ریزی استانی است. 

به گفته این مسئول، در حال حاضر کاراته کاهای کرمانشاهی برای تیم‌های استان‌های دیگر مسابقه می‌دهند، درحالی که اگر یک تیم لیگی در استان داشته باشیم، می‌تواند به ایجاد انگیزه و جذب بیشتر مردم به ورزش خصوصا این رشته کمک کند. 

نصراللهی در ادامه در خصوص فعالیت کاراته در سطح شهرستان‌های استان نیز گفت: خوشبختانه در حال حاضر اکثر شهرستانهای استان به صورت جدی و قوی در رشته کاراته فعالیت می‌کنند و می‌توان گفت که شهرستان تعطیل و راکد در رشته کاراته نداریم.

وی در بحث وضعیت زیرساخت‌های این رشته نیز عنوان کرد: هرچند تعدادی سالن و باشگاه در رشته کاراته داریم، اما با توجه به تعداد بالای ورزشکاران این رشته در استان وضعیت زیرساختی ما کافی نیست. برخی از هیات‌های شهرستانی دفتر ندارند و برخی از هیات‌ها نیز سالنی در اختیار ندارند. 

برای قهرمانان کاراته کرمانشاه پشتوانه سازی می‌کنیم/ فعالیت ۵۰ سبک کاراته در استان

رئیس هیات کاراته استان کرمانشاه در ادامه در خصوص حذف کاراته از رقابت‌های المپیکی در سالهای گذشته نیز گفت: وجود برخی اختلافات بین کمیته بین‌المللی المپیک و فدراسیون جهانی کاراته باعث حذف این رشته از رقابت‌های المپیک شد، اما برای المپیک ۲۰۲۰ توکیو دوباره جزو این رقابت‌ها قرار گرفت. با این حال در دوره بعدی یعنی المپیک ۲۰۲۴ پاریس حذف شد و در المپیک ۲۰۲۸ لس آنجلس نیز حضور ندارد. البته رایزنی‌هایی بین فدراسیون جهانی و کمیته بین‌المللی المپیک شده تا با استاندارد سازی و رفع برخی از اشکالات این رشته، برای المپیک‌های بعدی دوباره حضور داشته باشد. 

وی کاراته را از رشته‌های پر افتخار کرمانشاه خواند و افزود: از مسئولین استانی می‌خواهیم که به این رشته توجه کنند. ملی پوشان استان بهترین سالهای زندگی خود را برای کشورشان مسابقه می‌دهند، لذا نیاز است که مسئولین استانی نیز از آنها حمایت‌هایی را داشته باشند. 

انتهای پیام