• دوشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد مطلب: 1405021407819

پیش‌بینی برداشت حدود ۹۵ هزار تن گندم در دزفول/ خسارت بارندگی به ۱۰ هزار هکتار 

پیش‌بینی برداشت حدود ۹۵ هزار تن گندم در دزفول/ خسارت بارندگی به ۱۰ هزار هکتار 

ایسنا/خوزستان مدیر جهاد کشاورزی دزفول از پیش‌بینی برداشت حدود ۹۵ هزار تن گندم در این شهرستان خبر داد و گفت: حدود ۲۰۰۰ هکتار کلزای آبی و ۸۲۴۵ هکتار گندم نیز به دلیل بارندگی و تگرگ با درصدهای متفاوت دچار خسارت شدند. 

بهروز قمرزاده در گفت و گو با ایسنا با اشاره به سطح زیر کشت گندم در این شهرستان اظهار کرد: ۲۴ هزار و ۱۰۰ هکتار گندم آبی، ۱۴ هزار هکتار گندم دیم و ۷۳۴۶ هکتار کلزا آبی و ۲۰۰۰ هکتار کلزای دیم در شهرستان دزفول کشت شده است. 

وی افزود: بارندگی‌های‌های اخیر اگرچه خوب بود اما به مقداری از اراضی گندم و کلزا خسارت‌های قابل توجهی وارد کرد و حدود ۲۰۰۰ هکتار کلزای آبی و ۸۲۴۵ هکتار گندم با درصدهای متفاوت دچار خسارت شدند. با توجه به این خسارات متولیان امر بیمه سریعا اقدام کنند تا خسارت‌های وارد شده به کشاورزان از طریق بیمه پرداخت شود. 

قمرزاده با بیان اینکه از روز گذشته ۱۳ اردیبعشت برداشت گندم در شهرستان آغاز شده است، ادامه داد: ما سال گذشته ۷۳ هزار تن گندم و ۱۳ هزار تن کلزا برداشت کردیم. امسال با توجه به خسارات وارده، پیش‌بینی می‌شود ۱۰ هزار تن کلزا و بین ۹۰ تا ۹۵ هزار تن گندم برداشت شود. 

وی بیان کرد: ما ۳ سیلوی مدرن و ۵ مرکز خرید در شهرستان دزفول داریم. کار تحویل گندم در مراکز خرید و سیلوها انجام می‌شود. دو مرکز خرید کلزا نیز داریم. همچنین برداشت کلزای دیم به زودی شروع می‌شود. ۸۶ دستگاه کمباین بومی و ۱۲۵ دستگاه کمباین مهاجر برای برداشت گندم شهرستان آماده‌سازی شده‌اند.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول بیان کرد: یکی از راه‌های تقویت خاک، حفظ بقایای گیاهی است. توصیه من به کشاورزان این است که با توجه به حفظ محیط زیست و منابع آبی و خاکی، بقایای گیاهی را حفظ کنند. یکی از راه‌های حفظ بقایا این است که بخشی از بقایا به زمین بازگردد و با توجه به قیمت کاه، صنایع وابسته به بخش کشاورزی نیز می‌توانند از این بقایا استفاده کنند. کشاورزان قدر بقایای گیاهی را بدانند زیرا باعث درآمدزایی و تأثیر بر اقتصاد کشاورز و حفظ خاک می‌شود.

وی افزود: ان شاءالله کشاورزان با کارشناسان و تیم‌های ما که کار نظارت بر برداشت را انجام می‌دهند، همکاری کنند و به توصیه‌های کارشناسان گوش بدهند. امیدواریم یک برداشت آرام و بی‌دردسر و تولید خوبی را امسال با کمک همه کشاورزان، کارشناسان و تولیدکنندگان داشته باشیم و در این زمینه بتوانیم به بخش کشاورزی و امنیت غذایی کمک کنیم.

انتهای پیام