• چهارشنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ / ۰۷:۴۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد مطلب: 1405023017623
  • منبع : نمایندگی لرستان

معاون استاندار استان مطرح کرد

استفاده از ظرفیت‌ محله محوری برای کاهش مصرف انرژی در لرستان

استفاده از ظرفیت‌ محله محوری برای کاهش مصرف انرژی در لرستان

ایسنا/لرستان معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام شهید و شهدای جنگ‌های تحمیلی، گفت: استفاده از ظرفیت گروه‌های سازمان‌یافته محلات، نقش موثری در فرهنگ‌سازی کاهش مصرف انرژی دارد.

سعید پورعلی در جلسه شورای راهبری برنامه اقدام مشترک مدیریت محله محور، با اشاره به اظهارات وزیر نیرو در خصوص ذخیره آب به میزان یک سد از طریق صرفه‌جویی مردم، اظهار کرد: رئیس‌جمهور هم بواسطه حضور در حوزه کارهای جهادی و تجربه ساخت خانه‌های بهداشت، تاکید ویژه‌ای به بحث محله محوری و اقدامات گروه‌های جهادی دارند که در این راستا، وزارت کشور نیز مکلف به سازماندهی بحث محله محوری شد.

وی ادامه‌داد: با این طرح، از ظرفیت محلات به عنوان یک لایه جدید در بحث مشارکت مردم، استفاده می‌شود و امروز شاهد فعالیت گروه‌های مختلف بسیج، بهزیستی، کمیته امداد، وزارت ارشاد، علوم پزشکی و شهرداری و هلال احمر به صورت سازمان‌یافته در محلات هستیم که براساس مأموریت‌هایشان به مداخله می‌پردازند.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان با اشاره به ابلاغ الزامی در حوزه مصرف برق، آب و گاز باتوجه به آسیب وارده به این حوزه در جنگ اخیر اضافه کرد: در این جنگ، خسارت به زیرساخت‌ها در حد کنترل شده بود ولی نتیجه خود را به جنگ دیگری، یعنی تاب‌آوری اجتماعی، انتقال داد زیرا جنگ تاب آوری برای شکستن اراده مردم و جوامع صورت می‌گیرد، در حالی‌که ملت ما ۸۰ شبانه روز در خیابان‌ها حضور دارند.

پورعلی با بیان اینکه در این راستا جلسه‌ای در وزارت کشور با حضور دست‌اندرکاران سازمان بهینه‌سازی مصرف انرژی، ریاست سازمان امور اجتماعی کشور و معاونین سیاسی استانداری‌ها برگزار شد، بیان کرد: به موازات بحث‌های فنی و تکنولوژیکی، برای مدیریت مصرف انرژی استفاده می‌شود، یکی از راه‌حل‌های مهم برای کنترل ناترازی مضاعف ناشی از جنگ، استفاده از ظرفیت‌های سازمان یافته در درون محلات است.

وی با اشاره به اجرای طرح ملی صبا در حوزه برق، همیار گاز در حوزه گاز و حوزه آب که در سطح ملی و استان‌ها در حال انجام است، ادامه‌ داد: خروجی این اقدامات ممکن است صرفه‌جویی و ذخیره آب به میزان یک سد دیگر باشد، اما باوجود گروه‌هایی که در سطح محلات کار می‌کنند، در کنار اقداماتی مانند هوشمندسازی کنتورها، برخورد با مشترکین پرمصرف و ... باوجود مردم آگاه و همکار، قطعا صرفه‌جویی و کاهش مصرف موثری رقم خواهد خورد.

به گفته معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان، طرح‌های محله محور و سایر طرح‌های ملی این حوزه باید به دور از زبان فنی بوده و به نوعی متناسب با نگاه مردم باشد.

پورعلی تصریح کرد: اقدامات فنی همزمان با فرهنگ‌سازی به فعال‌سازی کنش‌های محله‌ای کمک می‌کند و مردم در این طرح‌ها مشارکت خواهند داشت، سابقه ندارد در تاریخ ملتی، مردم ۸۰ شبانه روز در شهر و روستا، پای کار کشورشان باشند.

وی ادامه‌داد: امروز، بحث کاهش مصرف انرژی مطرح و لازم است، بین طرح‌های ملی و اقدام محله محور چه ارتباطی برقرار شود و چه کارهایی انجام گیرد.

به گزارش ایسنا، به و نقل از روابط عمومی استانداری لرستان در روز چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت، پورعلی خاطرنشان کرد: ماموریت اصلی در این زمینه، اصلاح رفتار مصرفی با کمک نیروهای سازمان یافته محلات است که البته با اختصاص اعتبارات در این حوزه و با توجه به ظرفیت‌های ویژه‌ای مانند مساجد، گروه‌های جهادی و ...می‌توان اقدامات موثری برای مشارکت مردم، انجام داد.

انتهای پیام