۱۴۰۵-۰۳-۱۷ | ۱۱:۵۵
منبع: نمایندگی اردبیل
صادر کننده خوب زعفران نیستیم/ برای حفظ جایگاه ایران در بازار جهانی زعفران برنامه‌ریزی شود

یک فعال حوزه زعفران:

صادر کننده خوب زعفران نیستیم/ برای حفظ جایگاه ایران در بازار جهانی زعفران برنامه‌ریزی شود

اردبیل (ایسنا) - فعال حوزه کشت، فرآوری و بسته‌بندی زعفران با بیان اینکه ما صادر کننده خوبی برای زعفران نیستیم، گفت: کیفیت بالای کشت و تولید زعفران ایرانی و هزینه‌های بسته‌بندی آن باعث شده قیمت نهایی این محصول نسبت به رقبای جهانی بالاتر باشد.

احسان مصطفوی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه برای حفظ جایگاه ایران در بازار جهانی زعفران باید برنامه‌ریزی مناسب انجام گیرد، افزود: با این حال امروزه میراث زعفران ایران فراتر از مرزهای ملی رفته و با ثبت این ماده غذایی در فهرست میراث ناملموس یونسکو، جهان بار دیگر ارزش فرهنگی و تاریخی آن را به رسمیت شناخته است.

وی اضافه کرد: زعفران ایرانی با توجه به کیفیت بالا و خواص منحصر به فردی که دارد معمولاً گران‌ترین نوع زعفران در بازار جهانی است. علاوه بر این، فرآیند برداشت زعفران بسیار زمان‌بر و حساس است زیرا برای تولید یک گرم زعفران خشک نیاز به برداشت هزاران گل است. به همین دلیل زعفران همیشه به‌عنوان یکی از گران‌ترین ادویه‌ها شناخته می‌شود.

محصولات فناورانه زعفران تولید و عرضه شود

این فعال حوزه زعفران با اشاره به اینکه در ایران از زعفران بیشتر به عنوان چاشنی غذا و برای تنوع رنگ استفاده می‌شود، بیان کرد: در حالی که این گیاه فراتر از آن است و باید با فرآوری محصولات جدید از آن تولید و در اختیار مردم قرار گیرد.

مصطفوی با بیان اینکه زعفران فقط یک ادویه ساده با رنگ و طعم بی‌نظیر نیست، افزود: این گیاه یکی از گران‌بهاترین و پرطرف‌دارترین ادویه‌های جهان با کاربردهای متنوع است و با ترکیبات فعالی دارد که در حفظ سلامت بدن و پیشگیری از بیماری‌ها نیز مؤثر است.

وی خاطرنشان کرد: گیاه زعفران از دیرباز تاکنون علاوه بر مصارف دارویی، خوراکی و معطرسازی به عنوان یک محصول تزئینی و اشرافی مورد استفاده قرار می‌گیرد که تمامی این عوامل بیانگر اصالت و محبوبیت این گیاه است.

فعال حوزه کشت، فرآوری و بسته‌بندی زعفران با اشاره به اینکه زعفران ۴ مولفه اصلی دارد که ما بیشتر با سه مولفه طعم، رنگ و عطر آن سر و کار داریم، خاطرنشان کرد: یکی از خصوصیات جالب زعفران این است که عطر آن به مرور زمان بیشتر و رنگ آن کمتر می‌شود یعنی خاصیت زعفران تغییر می‌کند و عطر بیشتر نشان‌دهنده زعفران کهنه و رنگ بیشتر نشان‌دهنده زعفران تازه است.

در حوزه زعفران باید به برند اعتماد کرد

مصطفوی در مورد تشخیص زعفران خوب تصریح کرد: در این حوزه برندینگ حرف اول را می‌زند و باید به برند اعتماد کرد، چون تشخیص زعفران اصل از تقلبی برای مصرف‌کننده عمومی ساده نیست.

وی با بیان اینکه چشم‌انداز اصلی ما نقش‌آفرینی استراتژیک در دستیابی ایران به برترین و معتبرترین برند زعفران در بازار جهانی و تبدیل زعفران به کالای اساسی و پرمصرف تا سال ۱۴۱۰ است، اظهار کرد: ماموریت ما ارائه با کیفیت‌ترین زعفران ایرانی به بازارهای داخلی و جهانی است و تلاش داریم مصرف زعفران را به یک نیاز روزمره تبدیل کنیم چرا که این محصول می‌تواند جایگزین بسیار سالمی برای عادات مضر نظیر مصرف سیگار و الکل باشد.

مصطفوی افزود: ما روش های سنتی کشت و فرآوری زعفران را که طی قرن‌ها توسعه یافته‌اند را حفظ کرده و در عین حال از فناوری‌های نوین برای بهبود کارایی و کیفیت بهره می‌بریم. این تلفیق سنت و نوآوری، اصالت محصولات ما را تضمین می‌کند.

نگاه به زعفران با آینده‌پژوهی همراه باشد

وی بیان کرد: باید زعفران از چاشنی صرف غذایی خارج و در قالب دمنوش‌های گیاهی و میوه‌ای، نوشیدنی‌های گرم و انرژی‌بخش در کنار ترکیبات متنوع و طبیعی با طعم‌هایی خاص و دلنشین و عطرهای بی‌نظیر و دل‌انگیز با خواص درمانی فراوانی عرضه شود.

مصطفوی با بیان اینکه نگاه امروز به زعفران باید با آینده‌پژوهی همراه باشد و نه تنها به چشم یک گیاه بلکه به عنوان یک محصول پرمصرف، آرام‌بخش و مفید در سلامتی نگاه شود، گفت: ما در این راستا از زعفران در حوزه‌های دارویی و تولید انواع لوازم بهداشتی و اسانس‌های مختلف استفاده می‌کنیم. 

مصطفوی در پایان بیان کرد: با نگاهی نوآورانه استفاده از زعفران را در ساخت انواع تزئینات و زیورآلات در ترکیب با سنگ فیروزه را نیز آغاز کرده‌ایم که هنوز به تولید انبوه نرسیده است.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها

چندرسانه‌ای