۱۴۰۵-۰۳-۱۸ | ۱۸:۰۵
بومی‌سازی فناوری‌های سایبری؛ پیش‌شرط امنیت در عصر جنگ‌های نوین

بومی‌سازی فناوری‌های سایبری؛ پیش‌شرط امنیت در عصر جنگ‌های نوین

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر لزوم تقویت زیرساخت‌های بومی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، گفت: در حوزه‌های مرتبط با امنیت ملی نمی‌توان به‌طور کامل متکی به فناوری‌های خارجی بود و بومی‌سازی فناوری‌های راهبردی و سایبری برای کشور یک ضرورت قطعی محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا محمدحسین شیخی، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در نشست صمیمی با اصحاب رسانه با گرامیداشت یاد شهدای کشور، به‌ویژه شهدایی که جان خود را برای ایران فدا کرده‌اند، اظهار کرد: پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات بیش از ۵۵ سال سابقه فعالیت دارد و در دوره‌های مختلف نقش مؤثری در توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور ایفا کرده است.

وی با بیان اینکه این پژوهشگاه در سال‌های اخیر به‌ویژه در حوزه‌های راهبردی و امنیتی از ظرفیت‌های علمی و نیروی انسانی متخصص برخوردار بوده است، افزود: توانمندی‌های موجود این امکان را فراهم کرده تا در مسیر بومی‌سازی فناوری‌های مورد نیاز کشور گام‌های مؤثری برداشته شود.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر ظرفیت‌های علمی کشور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: برخلاف برخی حوزه‌ها که محدودیت‌های زیرساختی می‌تواند مانع حضور در عرصه رقابت‌های جهانی شود، در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات ظرفیت علمی و تخصصی کشور به‌گونه‌ای است که می‌توانیم جایگاهی فراتر از وضعیت کنونی داشته باشیم.

شیخی، امنیت سایبری را یکی از مهم‌ترین حوزه‌های راهبردی کشور دانست و تصریح کرد: در بخش‌هایی که با امنیت ملی ارتباط مستقیم دارند، اتکا به فناوری‌های خارجی نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای کشور باشد. از این رو بومی‌سازی فناوری‌ها در این حوزه یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

وی ادامه داد: ماهیت جنگ‌ها در جهان امروز تغییر کرده و تقابل‌ها تنها به عرصه‌های زمینی، دریایی و هوایی محدود نمی‌شود، بلکه بخش مهمی از چالش‌ها و تهدیدها در فضای سایبری شکل می‌گیرد. بر همین اساس توسعه فناوری‌های بومی و تقویت زیرساخت‌های داخلی در حوزه سایبری باید با نگاه راهبردی و بلندمدت دنبال شود.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین درباره محدودیت‌های اینترنتی اعمال‌شده در کشور گفت: درباره نحوه اعمال برخی محدودیت‌ها و قطع اینترنت انتقاداتی مطرح شده است و دیدگاه وزارت ارتباطات در این زمینه الزاماً همان چیزی نبوده که در عمل رخ داده است. وزیر ارتباطات نیز در مقاطع مختلف مواضع وزارتخانه را در این خصوص اعلام کرده و توضیحاتی ارائه داده است.

شیخی در پایان با اشاره به نقش رسانه‌ها در توسعه کشور اظهار کرد: رسانه‌ها می‌توانند با اطلاع‌رسانی دقیق، مسئولانه و امیدآفرین، دستاوردها و ظرفیت‌های علمی و فناورانه کشور را به‌درستی به افکار عمومی معرفی کنند. توجه به توانمندی‌های داخلی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ضمن تقویت اعتماد عمومی می‌تواند انگیزه بیشتری برای حضور نخبگان و جوانان در مسیر توسعه فناوری‌های بومی و پیشرفت کشور ایجاد کند.

انتهای پیام

# علمی‌ و دانشگاهی

آخرین اخبار علمی‌ و دانشگاهی

چندرسانه‌ای