۱۴۰۵-۰۳-۲۳ | ۰۶:۰۰
مسکو: اسناد آمریکا اطلاعات روسیه درباره آزمایشگاه‌های بیولوژیکی در اوکراین را تأیید می‌کند

مسکو: اسناد آمریکا اطلاعات روسیه درباره آزمایشگاه‌های بیولوژیکی در اوکراین را تأیید می‌کند

همزمان با انتشار اسناد از طبقه‌بندی خارج‌شده توسط نهاد اطلاعات ملی آمریکا درباره تأمین مالی آزمایشگاه‌های بیولوژیکی در کشورهای مختلف، نماینده ویژه روسیه این اقدام را تأییدی بر مواضع پیشین مسکو درباره فعالیت این مراکز در اوکراین دانست.

به گزارش ایسنا، کریل دیمیتریف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه، اعلام کرد اسناد منتشرشده از سوی دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا نشان می‌دهد مواضع روسیه درباره وجود آزمایشگاه‌های بیولوژیکی تحت حمایت آمریکا در اوکراین بی‌اساس نبوده است.

طبق گزارش سایت شبکه روسیا الیوم، دیمیتریف در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت روسیه از ابتدا درباره وجود این آزمایشگاه‌ها هشدار داده بود و اکنون اسناد تازه منتشرشده، وجود شبکه‌ای از مراکز زیستی با تأمین مالی آمریکا را نشان می‌دهد.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که تولسی گبرد، مدیر اطلاعات ملی آمریکا مجموعه‌ای از اسناد از طبقه‌بندی خارج‌شده را منتشر کرد که بر اساس آن، دولت آمریکا طی سال‌های گذشته از بیش از ۱۲۰ آزمایشگاه زیستی در بیش از ۳۰ کشور حمایت مالی کرده است؛ بخشی از این مراکز نیز در اوکراین قرار داشته‌اند.

طبق توضیحات دفتر اطلاعات ملی آمریکا، بخشی از این مراکز در قالب برنامه‌های کاهش تهدیدات زیستی فعالیت می‌کرده‌اند و برخی از آن‌ها روی پاتوژن‌های خطرناک پژوهش انجام داده‌اند. همچنین در برخی موارد به تحقیقات موسوم به «افزایش کارکرد» اشاره شده است.

روسیه بارها اعلام کرده است که واشنگتن بودجه توسعه سلاح‌های بیولوژیکی را تأمین و ده‌ها آزمایشگاه در اوکراین را اداره می‌کند که نقض توافق‌نامه‌های بین‌المللی به شمار می‌رود. 

اطلاعات منتشر شده نشان دهنده وجود بیش از ۳۰۰ آزمایشگاه بیولوژیکی آمریکا در سراسر جهان است که ده‌ها مورد از آنها در نزدیکی مرز روسیه قرار دارند.

انتهای پیام

# جهان

آخرین اخبار جهان

چندرسانه‌ای