۱۴۰۵-۰۳-۲۵ | ۱۰:۵۳
منبع: نمایندگی ایلام
تحقق ۱۰۱ درصدی درآمدهای مالیاتی ایلام در دو ماهه نخست امسال

مدیرکل امور مالیاتی استان خبر داد:

تحقق ۱۰۱ درصدی درآمدهای مالیاتی ایلام در دو ماهه نخست امسال

ایلام (ایسنا) - مدیرکل امور مالیاتی استان ایلام با اشاره به درآمدهای مالیاتی استان گفت: در ۲ ماهه اول امسال تحقق درآمدهای مالیاتی استان ۹۰۵ میلیارد تومان بوده و این در حالی‌ است که پیش‌بینی ما ۸۸۹ میلیارد برآورد شده بود، این میزان نسبت به برنامه پیش‌بینی‌ شده، ۱۰۱ درصد تحقق را نشان می‌دهد.

عزیزالله عباس‌پور امروز دوشنبه ۲۵ خرداد با حضور در ایسنا با بیان اینکه یکی از منابع درآمدی دولت بحث مالیات است که برای تأمین هزینه‌های دولت صرف می‌شود، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۴ با تلاش همکاران و همراهی مودیان محترم مالیاتی، توانستیم ۱۰۰ درصد پیش‌بینی درآمدهایی را که در نظر گرفته بودیم، محقق کنیم، مبلغ وصولی ما ۵ هزار و ۱۵۴ میلیارد تومان بود، در حالی که این رقم در سال ۱۴۰۳، سه هزار و ۵۲۸ میلیارد تومان بوده است.

وی خاطرنشان کرد: این میزان درآمد در سال ۱۴۰۴ نسبت به سال قبل از آن، رشد ۴۶ درصدی را نشان می‌دهد، هرچند که با این رقم وصولی، جایگاه ما در کشور هنوز به یک درصد کل درآمدهای کشور نمی‌رسد.

مدیرکل امور مالیاتی ایلام ادامه داد: بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد درآمدهای مالیاتی استان از شرکت‌های نفتی مستقر در مهران و دهلران وصول می‌شود و کمتر از ۷ درصد از این درآمدها از اشخاص حقیقی فعال در سطح استان مانند طلافروشان، عمده‌فروشان، وکلا و پزشکان وصول می‌شود.

عباس‌پور تأکید کرد: دولت از قشر کم‌درآمد و ضعیف جامعه حمایت می‌کند و قصد فشار بر اقشار کم‌درآمد را ندارد، محل تأمین درآمدها به اشخاص حقوقی و شرکت‌ها بازمی‌گردد.

وی در خصوص توزیع عوارض نیز توضیح داد: عوارضی که از محل مالیات بر ارزش افزوده و آلایندگی وصول شد، در سال ۱۴۰۴ مبلغ یک‌هزار و ۵۲ میلیارد تومان بوده است، این مبلغ بین شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، امور عشایری، روستاهای فاقد دهیاری، ورزش و جوانان و پارک علم و فناوری استان توزیع شده است.

وی افزود: توزیع عوارض مالیات بر ارزش افزوده استان در دو ماهه اول امسال، ۱۰۷ میلیارد تومان تقسیم شده که نسبت به سال قبل با توجه به شرایط جنگی پیش‌آمده، کاهش داشته است.

این مسئول خاطرنشان کرد: عوارض آلایندگی از محل صنایع آلاینده مانند پتروشیمی، پالایشگاه و برخی سنگ‌شکن‌ها وصول می‌شود. رقم سال گذشته (۱۴۰۴) ۱۱۲ میلیارد تومان بوده است.

وی یادآور شد: این عوارض بین شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، امور عشایری و روستاهای فاقد دهیاری تقسیم می‌شود.

مدیرکل امور مالیاتی ایلام در خصوص استرداد مالیات گفت: در سال ۱۴۰۴ یک هزار و ۱۶۷ میلیارد تومان استرداد مالیاتی داشته‌ایم که بیشترین رقم آن مربوط به صادرکنندگان است و با رعایت شرایط قانونی، مالیات پرداختی آن‌ها برگشت داده می‌شود.

این مسئول تصریح کرد: در دو ماهه اول امسال نیز ۲.۷ میلیارد تومان استرداد انجام شده است.

وی در خصوص بحث تهاتر گفت: در سال ۱۴۰۴، بسیاری از شرکت‌هایی که بدهی مالیاتی داشتند و از دولت طلب داشتند، تهاتر انجام شد، ما درخواست بیش از ۱۰۰میلیارد تومان  داشتیم که حدود ۱۰ میلیارد تومان آن تأیید شده است.

مدیرکل امور مالیاتی ایلام افزود: بیشتر این تهاترها مربوط به پیمانکارانی بود که از اداراتی مانند آب و فاضلاب طلب داشتند.

وی همچنین در خصوص طرح نشاندار کردن مالیات‌ها تأکید کرد: در سال ۱۴۰۲، ۴۸ پروژه با مبلغ ۶۳ میلیارد تومان تخصیص داده شد و ۲,۹۲۱ مودی در این طرح شرکت کردند.

این مسئول بیان کرد: در این طرح، افرادی که مشمول پرداخت مالیات طبق تبصره ماده ۱۰۰ هستند، می‌توانند مالیات خود را به پروژه‌ای در استان مورد نظر خود اختصاص دهند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۳، ۱۰ طرح معرفی شد که سه طرح آن ۱۰۰ درصد محقق شد و مجموعاً ۸۷ میلیارد تومان از این محل وصول شد.

مدیرکل امور مالیاتی ایلام اضافه کرد: با توجه به شرایط جنگی پیش‌آمده و به منظور حمایت از تولید، سازمان امور مالیاتی به مراجع ذی‌صلاح پیشنهاد داده است که مهلت تسلیم اظهارنامه اشخاص حقیقی (پایان خرداد) و اشخاص حقوقی (پایان تیر) تمدید شود.

وی گفت: برای تعدادی از مودیان با سقف فروش ۷۲ میلیارد تومان، امکان پرداخت مالیات به صورت توافقی (تبصره ۱۰۰) وجود دارد.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها