۱۴۰۵-۰۳-۲۶ | ۰۸:۰۹
منبع: نمایندگی ایلام
زیرساخت‌های دائمی سلامت در اربعین فراهم نشده است/ ایلام فرصت‌های بزرگی برای توسعه دارد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مطرح کرد:

زیرساخت‌های دائمی سلامت در اربعین فراهم نشده است/ ایلام فرصت‌های بزرگی برای توسعه دارد

ایلام (ایسنا) - رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه زیرساخت‌های دائمی سلامت برای ایام اربعین در سال‌های قبل، به‌اندازه کافی در نظر گرفته نشده است، گفت: برنامه‌ریزی ما این است که با کمترین هزینه، بالاترین خدمات سلامت را به زائران اربعین ارائه کنیم.

عباس قیصوری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ایلام گذرگاه و راه رسیدن به عتبات عالیات است و اربعین برای همه ما مقدس و یک بحث اعتقادی و دائمی است و نیاز به برنامه‌ریزی دارد، سال گذشته با برنامه‌ریزی توانستیم با کمترین هزینه، بالاترین خدمات را ارائه دهیم و یکی از منظم‌ترین اربعین‌ها را برگزار شد، موفق شدیم هم خدمات اربعین ارائه شود و هم از سرانه سلامت مردم ایلام برای اربعین هزینه نشود.

وی خاطرنشان کرد: خدمات دانشگاه علوم پزشکی در نهضت اربعین شامل فوریت‌های پزشکی، خدمات سرپایی در درمانگاه حاج قاسم، خدمات بیمارستانی در بیمارستان مهران و سپس سایر بیمارستان‌ها و اعزام‌های زمینی و هوایی است، در بحث بهداشت نیز بر غذا، آب و پیشگیری از بیماری‌های عفونی نظارت کامل داریم. به تمام مراکز تهیه و توزیع غذا نظارت کردیم و واحدهای فاقد شرایط را پلمب کردیم. در بحث آب نیز از تانکرهای حمل آب نمونه‌گیری و پلمب انجام می‌شد و در مقصد با حضور کارشناس بهداشت، پلمب باز می‌شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام بیان کرد: ما در دانشگاه علوم پزشکی ۲ هزار و ۸۰۰ مأموریت حیاتی را دنبال می‌کنیم، این یعنی اگر کارمان را درست انجام دهیم، حیات و زندگی انسان‌ها حفظ می‌شود و اگر عالی انجام دهیم، زندگی مردم لذت‌بخش می‌شود.

این مسئول بیان کرد: اگر وظیفه‌مان را ناقص انجام دهیم، زندگی آدم‌ها مختل می‌شود و اگر اشتباه انجام دهیم، زندگی آن‌ها از بین می‌رود، این مأموریت‌ها تمام شبانه‌روز در جریان هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به ظرفیت‌های خدادادی استان اظهار کرد: استان ایلام از نظر منابع خدادادی گاز و نفت، دومین استان کشور است، از نظر منابع آب استان، سرآمده کشور است، ذخیره آبی خوبی دارد، از نظر طبیعت هم به آن «عروس زاگرس» می‌گویند، ۹ ماه از سال، ایلام هوای تفریحی دارد. این آب و هوا در بقیه کشور وجود ندارد.

قیصوری تصریح کرد: از نظر ظرفیت مرز، ایلام یکی از بهترین و قدرتمندترین مرزها را در اختیار دارد، بیشترین مرز زمینی را با کشور عراق داریم و این فرصت بزرگ برای استان است که با داشته‌های عظیم برای جذب اعتبارات تلاش کند به توسعه برسد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با اشاره به مسئولیت‌های حوزه سلامت و عوامل مؤثر بر آن، توضیح داد: ۱۰۰ درصد مسئولیت و پاسخگویی‌ حوزه سلامت بر عهده  دانشگاه علوم پزشکی است اما از نظر امکانات و داشته‌های حوزه سلامت، در ایلام و در کل کشور، حدود ۷۵ درصد خارج از دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد، مثلاً بخشی از حوزه سلامت مربوط به مبلمان شهری است، سلامت روحی و روانی مردم به مبلمان شهری بستگی دارد.

قیصوری تشریح کرد: ۲۵ درصد امکانات و توانمندی‌های سلامت جامعه در اختیار دانشگاه است، هر چقدر بیشتر آن ۷۵ درصد را به سمت خودمان بیاوریم، موفقیت و سلامت مردم بهبود پیدا می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به تحولات حوزه سلامت پس از انقلاب گفت: قبل از انقلاب، در برخی شهرستان‌ها پزشک هندی داشتیم اما الان بیمارستان، جراح، متخصص و خدمات تشخیصی های‌تک داریم. این اوج تحولی بوده که در حوزه سلامت اتفاق افتاده است.

وی افزود: با همه این تغییر و تحولات، ایلام از نظر برخی شاخص‌های حوزه سلامت بین ۴۰ تا ۵۰ سال از کشور عقب است، خدمتی که ۴۰ سال پیش در کرمانشاه و دزفول ارائه می‌شد، ما هنوز در ایلام نمی‌توانیم ارائه دهیم.

این مسئول افزود: دانشگاه علوم پزشکی ایلام از نظر پتانسیل، یکی از قدرتمندترین دانشگاه‌های کشور است، از نظر ظرفیت درمانی، آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و نیروی انسانی، تمام رشته‌های فوق‌تخصص را در ایلام داریم و همه تحصیل‌کرده دانشگاه‌های معتبر کشور هستند.

قیصوری تأکید کرد: من به‌عنوان کسی که حدود ۲۵ سال است کارشناس حوزه سلامت هستم، فکر می‌کنم ۹۰ درصد علت عقب‌ماندگی ما در حوزه سلامت مربوط به داخل استان و ۱۰ درصدش مربوط به مرکز کشور است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: هر خدمت و خواسته‌ای که استان یک‌صدا از تهران داشته، به دست آورده است اما خواسته‌ای که چندصدایی بوده و یکی پیگیری کرده و دیگری زیر پایش خالی کرده، به‌دست نیامده است. زمانی پیشرفت می‌کنیم که از داخل استان قدرتمند شویم.

وی با اشاره به مشکل برخی بی‌نظمی‌ها در بیمارستان‌های استان اظهار کرد: شما اگر ساعت ۱۲ شب به بیمارستان‌های ما بروید، باز هم شلوغ است و همراهان بیماران شبانه‌روز در بیمارستان تردد می‌کنند.

این مسئول افزود: هر بار که برخلاف نظم و انضباط وارد بیمارستان می‌شوید، یک ضربه به بیماران وارد می‌شود، فقط باید در ساعات ملاقات تعیین‌شده از بیماران عیادت شود و عیادت و همراهی شبانه‌روزی بیمار موجب بی‌نظمی و اختلال در درمان و رسیدگی می‌شود.

انتهای پیام

آخرین اخبار استان ها